Mironik´s Dipanda, eli Demi on syntynyt 5. huhtikuuta 2011. Demi on Ruotsin tuonti ja tuli meille sijoitukseen Pia Veikkolaiselta, Lumipilven kennelistä. Demi on Mironik´s kennelistä Ruotsista, kasvattaja Monica Johansson.

Demi on hyvin avoin nuori koira. Demi rakastaa kaikkia ihmisiä ja koiria, eikä voi ymmärtää jos kaikki eivät ole samaa mieltä hänen kanssaan. Kaikkien luo mennään häntä heiluen. Lapset, aikuiset ja vanhukset, kaikki ovta yhtä ihania. Demi voisi istua ties kuinka kauan ihmisten rapsuteltavana, vois ehkä jopa sopia ystävä-koiraksi. Demi on reipas tyyppi joka tutustuu ja on hyvin kiinnostunut ympäröivästä maailmasta. Kaikkiin paikkoihin mennään häntä heiluen. Demi on myös todella itsenäinen, pikkupennusta lähtien on kulkenut omia polkujaan eikä todellakaan ole ollut huolissaan jos minua tai Nitaa ei ole näkynyt. Demin ollessa pienempi pentu mentiin usein lenkillä piiloon jotta Demi tulisi kiirellä luokse eikä jäisi yksinään haahuilemaan ja tutkimaan paikkoja. Nykyään katselee kyllä paremmin ja pitää minua ja Nitaa silmällä eikä jättäydy enää pois seurastamme. Mitään ääniä ei Demi tähän mennessä ole pelännyt, tippuu lattialle sitten kattilankansia tai jotain vastaavaa ei ääniä pelkää. Myöskään ukkonen eikä ilotulitukset ole Demiä pelästyttäneet. Demillä on myös todella hyvä ruokahalu ja Demi onkin todella ahne. Kaikki ruoka käy ja nenä käy kokoajan, joten Demiltä ei jää huomaamatta jos pöydällä sattuisi jotain syötävää olla. Demi tykkää myös leikkiä. Leikkii yksin, muiden koirien sekä ihmisten kanssa. Demi tykkää saalistaa, mutta saaliin saadesssaan kiinni ei siitä enää juurikaan välitä. Palloista on viime aikoina innostunut, kuin myös pehmoleluista. Leikkiä ei vielä ole siirretty treeneihin, koska Demi yhdistää voimakkaasti ruoan treeneihin. Aika ajoin olen kokeillut palkkaamista lelulla, mutta Demi ei koe sitä palkaksi, koska odottaa sitä ruokaa. Leikki siis keskittyy ns. vapaa-aikaan, eikä treeneihin, ainakaan vielä.

Demi söi pentuna Royal Canin puppya, jonka jälkeen siirryttiin jossain 5-6kk iässä Royal Canin junioriin. Demi siirtyi 11kk iässä syömään Acanan Adult (kana+lohi) nappulaa. Nappuloiden lisäksi Demi syö lihoja mm. kalkkunaa, broileria, nautaa, sikaa, hevosta, peuraa, poroa ja lohta. Ajoittain annan myös kasvismössöjä nappuloiden sekaan, vähän niinkuin lisänä. Myös öljyjä annan, sekä kuuriluonteisesti C-maxia, kuivattua nokkosta ja kuivattua valkosipulia.

Demin emä on Mironik´s Ursus Malai ja isä on suomalainen Maple Yard Chill Out joka myytiin pentuna Ruotsiin. Ei. Fachings Jetblack Jake ee. Gemdales Noble Nancy. ii. Brantastigs Albin ie. Purple Pearl´s Illusia.

 

Terveystulokset:

silmät: terveet (pentuna 2011)

silmät:

lonkat:

kyynärpäät:

selkä:

olkapäät:

 

Demin sisarukset:

Mironik´s Doder, "Diezel"

Mironik´s Damir,

Mironik´s Dinart, "Liam"

Mironik´s Dias "Minnah",

Mironik´s Durietz "Leslie",

Demi 8 vko

Vilda emä

Chille isä