Eilen illalla oltiin Sporttikoirahallissa treenaamassa. Nita teki keppejä, tuli putken kautta ja eri kulmista, haki hienosti sisälle ja oikein meni. Myös kontakteja putken kautta jotta saatiin lisää vauhtia, hyvin otta kontaktit, paitsi kerran puomilla. Tosin tässä kontaktilla on sellanen pieni juttu, ottaa kyllä kontaktin, mutta jos jään jälkeen tai menen paljvon sivulle niin ottaa kontaktin sivuttain, eikä suoraan eteen. Virhehän tää ei ole, kun kumminkin kontaktin ottaa, mutta tavoitehan olis että koira olis suorassa linjassa eteenpäin. Loppuun pelkkää suoraa, jossa pussi, pituus, hyppy ja putki. Tässä saatiin kova vauhti päälle ja itseluottamus oli kohillaan

Demi teki u-putkea ja sen jälkeen rengasta, niin että rengas oli niin alhaalla kun sen sai, eli n. 10cm korkeudessa. Renkaan takana oli namialusta ja nami. Alkuun jätin Demin ihan renkaan eteen ja itse seisoin renkaan vieressä antamassa käskyn, tää sujui hyvin eikä tullut kertaakaan ohi, joten siirryin sitten Demin viereen lähettämään, edelleen ihan renkaan läheltä. Kun edelleen sujui hyvin, siirryin 1,5m päähän ja lähetin renkaalle, eikä edelleenkään mennyt ohi  Lopuks tein "rataa" jossa oli u-putki ja rengas, hienosti meni. Toisessa setissä Demi teki kepit muutaman kerran, nyt ohjureilla ja se ei ollu hyvä idea, koska D:n oli vaikeeta hahmottaa läpinäkyvät ohjurit, vauhti oli kovin hidas. Muutama sivulletulo, paikallamakuuta Nooan kanssa, vauhtinouto ja liikkeestä maahanmenoja, niin että peruuttelin. Hyvät treenit Demillä.

Tänään jatkui Demin pentuagility treenit. Kolme viikkoa oli taukoa, joten tuntui jopa vähän oudolle mennä treeneihin. Tehtiin viiden esteen rataa, jossa 4 perushyppyä (speed pumpeilla) ja vikana muuri, jossa siis pelkät muovipalaset, eli korkeutta 10cm. Aloitettiin niin että Pedu oli vikan esteen takana pitämässä lelua, jottei Demi varasta sinne. Jätin Demin ekan esteen taakse ja menin itse 1-2 väliin josta annoin käskyn tulla, 3 esteelle tehtiin valssi ja sen jälkeen loppusuora. Demillä oli tänään vauhtia ja mulla tuli kiire jotta sain sen valssin tehtyä niin pyydettiin sitten yks meidän ryhmäläinen pitämään D:stä kiinni jotta pääsin 2 esteen taakse, jolloin ehdin hyvin tekemään valssin. Oli aivan mahtavaa kun tuo pieni musta oli vauhdikas  Tätä rataa otettiin kolme toistoa. Sitten hetken odottelun jälkeen siirryttiin tekemään keppejä (verkoilla). Eka lähetetiin siitä 1-2m päästä ja kun se sujui siirryttiin esteen taakse (5m päähän), eli otettiin este-kepit. Kun lähetettiin siitä lähempää haki Demi kepit hienosti ja meni jo vähän lujempaa, pää pysyy hyvin alhaalla ja ajoittain oli jo mukava rytmi. Kun siirryttiin esteen (speed pump) taakse ja käskin tulla ja sitten lähetin kepeille jäi Demi ns. kiinni mun käteen, tuijotteli vaan että missä ja minne. Annoin uuden käskyn (kädet alhaalla) ja pysyin paikoillani jolloin Demi haki kepeille vaikka mä seisoin paikoillani, jihaa  ja kun Demi teki keppejä juoksin sen ohi ja palkkasin lopussa. D siis tietää mitä on kepit ja hakee kepeille vaikka mä jäisinkin sen taakse tai pysyn paikoillani kunnes D jo on kepeillä. Aivan mieletöntä, nimittäin sen takia että Nita joka on opetettu ihan eri tavalla, on edelleen voimakkaasti riippuvainen mun sijoituksesta, ei edelleenkään kestä että oon sen takan kun lähetän kepeille, eli mun pitää aina liikkua edes vähän. Nita tosin osaa kepit paremmin ja hakee eri kulmista mitä Demi ei tietenkään vielä osaa, mutta toi että osaa hakea kepeille vaikka mä jään taakse ni on vaan niin hienoa. Lopuksi tehtiin vielä kontakteja, tai lähinnä näytettiin missä mennään. No Demi osaa jo vähän, tietää että etutassut on maassa ja takatassut kontaktilla, mutta puomilla oli vaikeeta se koordinaatio. Demi vaan tuli nakin perässä eikä tippaakaan kattonu missä tassut menee, joten tipahteli vähän väliä puomilta pois. Tähän väliin vois mainita että meillä oli käytössä puomin alastulon osa, joka laitettiin minipöydän päälle, josta se puomi laski maahan niin että korkein kohta puomilla oli n. 30-40cm. No tää "ongelma" oli myös muilla maxi-pennuilla, joten ei se Demi ihan epätoivonen ollut, hih. Oli siis eka kerta kun Demi edes oli puomin päällä. Mutta kontaktitreeniä jatketaan kotona rappusissa.