Tänään oli vuorossa agility kisat Kirkkonummella KKK:n hallissa. Aamulla kahdeksalta treffattiin Emman kanssa Mikkelän ABC:llä josta matkaa jatkettiin Kirkkonummelle. Medi 1 aloitti kisat ja Emma ja Sonia pääsikin heti alkuun radalle. Medien radat olikin loppu jo klo. 10:30 joten päätettiin ajella Espooseen ja äänestämään. Täytyy myöntää että ilman Emman painostusta en olisi todennäköisesti vaivautunut äänestämään, mutta nyt tuli kansalaisvelvollisuus ainakin täytettyä. Äänestyksen jälkeen käytiin kahvilla jonka jälkeen auton nokka kohti Kirkkonumen keskustaa. Kirkkonummen keskustassa käytiin koirien kanssa "kaupunki" kävelyllä (kaupunkia K:nummen keskusta ei oo nähnytkään ) jonka jälkeen olikin ruokatauon paikka. Parkkiksella törmättiin collie ihmisiin ja pääsin onnittelemaan ihan kasvotusten eilisestä koularista (HK2), ja siinä sitten myös vähän ihmeteltiin sitä jättiläismäistä noutokapulaa joka voittajaluokassa pk puolella on. Voi hemmetti se oli ISO kapula! Ruokailun jälkeen takaisin KKK hallille, jossa oltiin kaikesta huolimatta todella ajoissa. Pääsinpä etukäteen tutustumaan kumpaankin rataan kun Johanna oli suunnitellut samat radat mineille, medeille ja makseille.

Nita oli ennen rataa jo vähän väsyneen oloinen, pitkä päivä jo takana vaikka ei mitään oikeestaan oltu vielä tehty, paitsi istuttu autossa ja lenkkeilty. Johannan radat oli kivan oloisia ja helppoja, ainakin jos vertaa meidän edelliseen kakkosen rataan joka oli Muotkan suunnittelema. Helpossa ja kohtuu suoraviivaisessa radassa on vain se ongelma että nopeat koirat usein pärjää, kun taas teknisesti vaikeemmissa meillä on tavallaan paremmat mahikset kun tulee vähemmän nolla tuloksia. Ekana ratana oli B-rata, joka oli oikeen kiva, pari vähän vaikeempaa kohtaa joista selvittiin kunnialla. Rata päästiin 0-tuloksella läpi ja ajalla -1,69 sek. Aika riitti sijaan 5 (taas...) ja arvatkaa vaan, 4 parasta sai LUVAn, vähänkö ottaa päähän! B-radalta tuli siis 5 nollaa ja meidän oli hitain eikä aika riittäny siihen nousunollaan . Noh, ajallisesti jäätiin kyllä selvästi nelos sijasta, joku 4 sek. eroa siihen neljänteen koiraan, joten ajallisesti kaukana oltiin, mutta kumminkin harmittaa. Toisaalta, mulla oli tavoitteena saada tänänä 0-tulos ja aika alle ihanneajan ja sehän tavoite toteutui, eli iahn oikeesti kyllä oon tyytyväinen .

 A-rata oli aika samanlainen, muutama hankalampi paikka tässäkin oli. Tosin mä mokasin jo heti alussa. Kolmos esteen jälkeen lähdin juoksemaan ja käänsin Nitalle selän kun tarkotus oli saada Nitaan lisää vauhtia, mutta tää kostautui pahasti kun jätin Nitan mun selän taakse enkä kokoajan seurannu missä se oli, joten Nita tuli A:n ohi, siitä kielto. Tästä mokasta, mulla lopahti tsempitys ihan täysin ja ohjasin ihan löysästi ja sinne päin koko loppuradan ja sen näkönen on kyllä tuloskin, 18,70 vp.  Lopussa Nita vielä hyppäs puomin loppukontaktin yli kun en kunnolla sitä käskenyt koskettaa. Oma moka, Nita teki just niin kun pyysin. Tältä ardalta jäi paska maku suuhun sen takia, että tajusin kesken radan että mä LOPETIN ohjaamisen, WTF?! Ei yhen virheen takia pitäis ohajusta lopettaa vaan jatkaa tsempitystä. Tää oli mulle ittelleni kyllä todella tärkeä havainto että ite tiedostin että nyt en todellakaan keskittynyt ohjaamiseen vaan luovutin, mikä on täysin väärin koiraa kohtaan. Todellakin toivon että muistan jatkossa ohjata radan loppuun ihan yhtä hyvin, vaikka kuinka ottais päähän.

Kisojen jälkeen otin ulkona pari toko hyppyä, hyvin istu käskystä ja hyppäs esteen myös takasinpäin . Paikallamakuu aivan kauheeta piipitystä ja haukkumsita, esille tulin vasta kun oli hiljaa.