Tässä kooste lauantain sekä sunnuntain tekemisistä. Lauantaina oli Malin Ekblomin luennolla, "koiran luonnollinen ruokinta". Luento oli mukava, opin jonkin verran uutta koiran luonnollisesta ruokinnasta ja päällimäisenä jäi mieleen ettei se luonnollisen ruokinnan toteuttaminen niin vaikeata ole. Tuli todettua että voin jatkaa samanaan tapaan tosin sain joitan uusia vinkkejä, aikka Nita ei nautaa ja possua syökkään niin voin siis hyvillä mielin jatkaa barffaamista, Nita saa tämänhetkisestä ruoasta kaiken tarvitsemansa, tosin uuten lisänä alan syöttämään ruusunmarjajauhetta. Luennolla tuli myös puhetta koiran stressistä sekä virikkeistä ja miten koiran ruokinnassa voisi ottaa huomioon virikkeellistämisen. Luento oli siis mukava kokonaisuus ja luennon lomassa olleet keskustelut olivat hyviä.

Luennon jälkeen suuntasin kotiin hakemaan Nitan, jonka jälkeen siskon ja hänen koirien kanssa ajoimme Espoon Bemböleen tekemään verijälkeä koirille. Ei ollut mitään odotuksia Nitan suorituksesta, päällimäisenä ajatuksena oli lähinnä kokeilla jotain uutta ihan vaan huvin vuoksi. Tehtiin alkuun kaksi jälkeä, yksi Nitalle ja yksi Ruutille. Jälki ei ehtinyt montaa minuuttia vanheta kun aloitettiin. Näytin Nitalle jäljen alun jonka jälkeen Nita alkoi hitaasti seurata jälkeä, eksyi tosin kerran jäljeltä kun tuli kaarre, tässä kohti Nita jatkoi suoraan kun jälki kaarsi loivasti oikealle. Kehotin Nitaa jatkamaan ja näytin missä jälki noin suurin piirtein jatkuu ja niin Nita löysi jäljen ja jatkoi perille. Jäljen lopussa oli palkka, mutta se ei Nitaa kiinnostanut, haisteli vaan jälkeä sekä ympäristöä. Tehtiin vielä toinen jälki, se oli Nitan ja Ruudin yhteinen, tosin Nita sai tehdä sen ensin kun oli ensimmäinen kerta verijäljellä. Tällä kerralla Nita löysi itse jäljen alun, mutta hukkasi taas kaarteessa jäljen, kehotin taas jatkamaan ja niin hetken haistelemisen jälkeen löysi jäljen ja  jatkoi loppuun. Hyvin meni kun ottaa huomioon että oli Nitan ensimmäinen kerta ja toisekseen collie ei ole mikään riistakoira. Mukavaa oli ja tämän jälkeen koirat pääsikin sitten leikkimään keskenään.

Tänään oli sitten vuorossa aktiivi collieiden mölliagility. Sää oli todella hyvä, aurinkokin paistoi ja mukavaa oli. Saatiin itsenäisesti treenata keppejä, A-estettä, puomia sekä putkea sillä aikaa kun yksi teki lyhyttä rataa.

Rata 1 oli helppo, ei mitään ongelmia. Tuli vaan todettua että Nitalla alkaa olla jo aika kova vauhti radalla  ja varaslähtöä yritti tänään ensimmäisen kerran, tähän sain heti vinkin ettei yhtään varaslähtöä saa hyväksyä, puututtava siis heti. Rata 2. oli melkein sama kuin yksi, mutta 3 esteeltä käännyttiinkin nyt toiseen putkeen, otettiin tämä kohta muutaman kerran uusiksi, koska itse käänsin rintamasuunnan liian nopeasti putken suulle jolloin Nita hyppäsi esteen takaisin vaikka näytinkin kädellä että este olisi pitänyt kiertää. Mutta hyvin siis meni kun korjasin taas ohjaustani.

Toisella puolella kenttää oli yksi 4. esteen rata johon piti keksiä mahdollisimman monta ohjaustapaa jonka jälkeen piti valita kaksi jota sitten treenaa koiran kanssa. Päätin ensin koittaa ohjausta jossa ohjaan Nita putkeen jonka jälkeen seison esteiden keskellä ja teen tavallaan piruetin kun ohjaan, ei toiminut kovin hyvin vaikka idea oli kuulemma ihan hyvä. Ongelma oli tässä se että en saanut Nitaa kovin hyvin ohjattua komosesteelle, en ollut kunnolla ottamassa Nitaa vastaan. Kolme toistoa jolloin onnistui ohajus hyvin, Hanna antoi joka yrityksen jälkeen parannusvinkkejä jotta sain toteutettua ohjauksen niin kun oli tarkoitus. Toisen ohjauksen olin päättänyt tehdä persjätöllä, eli persjättö tokalle ja siitä sitten takaa kierto kolmoselle jonka jälkeen otin Nitan kolmoselta vastaan  niin että blokkasin tien kakkoselle ja ohjasin samalla rintamalla ja oikealla kädellä neloselle. Tämä meni heti ekalla täydellisesti  Kouluttaja Hanna Piepponen kehui Nitan kropan käyttöä ja totesi että Nita pystyy tekemään hienoja ja tiukkoja käännöksiä.