Eilen alkoi kesäkauden valmennustreenit Hyvinkäällä. Meillä on uusi ryhmä ja valmennus on nykyään tiistaisin eikä lauantaisin niin kuin syys/talvikaudella. Uusi valmentajamme on Tarja jonka valmennuksessa olen aikaisemminkin käynyt kun on ollut paikkauksia. Valmennusryhmämme on yhtä lukuunottamatta sama kuin syksyllä, eli ryhmäämme kuuluu Kati - Kiivi (collie), Emma - Sonia (sheltti), Monica - Bonnie (collie) sekä minä ja Nita. Uusi jäsen on siis Monica, Nitan ja Kiivin kasvattaja. Eli tutussa porukassa treenaamme .

Tänään treenasimme Anne Saviojan 1. luokan kisarataa. En mitään hajua minkä vuoden rata ja ratapiirrustuskin on taas jotain sinnepäin.

Rata oli oikeen kiva ja oli just sellanen et hyvin voisin kuvitella tollasen radan suorittavamme virallisissa kisoissa. Radalla ei ollu mitään ihmeellisyyksiä, tuntu oikeen mukavalle eikä tarvinnu päätä puhki miettiä että keksi miten siitä selvitään... Otin Nitan vastaan pituudelta, suurin piirtein putken puolesta välistä ja olin siis esteiden oikeella puolella. Lähetin putkeen ja persjätöllä otin vastaan putken toisesta päästä ja lähetys pussiin josta lähetys seuraavaan putkeen, irtos kivasti sekä pussiin että putkeen. Otin vastaan kun tuli putkesta ulos olin puolessavälissä matkalla kepeille, otin haltuun ennen keppejä ja ohajsin kepeille ja jäin keppejen vasemmalle puolelle. Kepeiltä lähetys putkeen jonka jälkeen persjättö ja muurille ja pyöritys sitten esteille 9. ja 10. jonka jälkeen normi lähetys putkelle, sen jälkeen A:lle. A:n jälkeen haltuun ja ohjaus putkeen, putkelta otin vastaan eka ihan läheltä koska pelkäsin Nita suuntaavaan A:lle kun se näky putkeensuusta ekana. Tää ei kumminkaan ihan toiminu koska vaikka mun jalat osotti esteelle nro. 14 niin yläkroppa ohjas A:lle, ei kumminkaan menny A:lle asti kun korjasin ohjausta. Este 15 ja puomi ihan vaan perusohjauksella. Puomilta ohjasin esteelle 17. ja tein takaaleikkauksen jolloin sain hyvin ohjattua Nitan kääntymään esteelle 19. jossa uus takaaleikkaus esteelle 20. Eli radassa ei mitään ihmeempiä. Putkelta (13.) esteelle hiottiin niin että otin Nitan kauempaa vastaan jolloin sain yläkropankin ohjaamaan seuraavalle esteelle, nyt meni super! Otettiin myös putki-kepit yhdistelmää jolloin sain treenattua kepeille lähestymista sekä parempaa vauhtia kepeillä. Nita yleensä tulee hitaasti kepeille, vauhti kiihtyy loppua kohden mutta nyt siis yritettiin saada heti alusta enemmän vauhtia. Otin pallon apuun, jota "vedin" vähän Nitan edellä jolloin vauhtia tuli huomattavasti lisää  . Oli tosi kivat treenit, odotan innolla jo ens viikkoa