Vähän myöhässä tulee rustailut viime agi treenistä. Tiina oli tuuraamassa Tarjaa ja huhhuh mikä rata oli. Ensinnäkin rata oli pidempi kuin mitä koskaan ollaan tehty ja toiseks huomasin heti että tässä juostaan ja lujaa tai toivotaan että koiran perässä pysytään. Rata oli hyvin suorasukainen, loivaa kaarretta ja suoria putkia... Tässä rata:

Rata ei siis ollut kovin monimutkainen, mutta kovan vauhdin ansiosta ohjattavuus ja se että itse ehtii juosta oli kovalla koetuksella. Otin Nitan vastaan 2. esteen takaa, kunnolla haltuun ja lähetys keinulle, josa sitten piti juosta sen minkä kintuistaan pääsi jotta ehtisi ohjata putkelle (4), jäin putken vasemmalle puolelle ja tarkoitus oli ehtiä juosta putken päähän ennen Nitaa jotta sain ohjattua seuraavalle putkelle oikeella kädellä. Nitan ollessa putkessa (4) käytin jo "tässä" sanaa ettei ampasisi putkesta kilometrin päähän ja sainkin ihan kohtuu hyvin käännettyä 5 putkelle, persjätöllä esteelle 6 ja pyörittäen muurille josta edelleen 9. esteelle, jonka jälkeen takaaleikkaus putkeen ja ottamaan vastaan putken suulta. Kunnon himmaus ennen puomin ylösmenoa, toimi, ja puomin alastulolla sama, mutta nyt himmas liian aikasiin ja näin olleen kun lähin taas juoksee niin hyppäs kontaktin yli prkl!. Puomilta sujuvasti pussiin josta käänty myös hyvin putkeen 12. Suora putki meni todella nopeesti ja olin aivan varma että Nita ampasee esteelle 27, mutta sain haltuun ja valssattua esteelle 13.  Seuraava este menikin hyvin mutta haasetta oli sadaa putkeen 17 kun A oli siinä houkutuksena, sain kumminkin haltuun ja työnnettyä putkeen. Jäin taas putken  (15) vasemmalle puolelle ja voimakas haltuunotto putken jälkeen jotta sain käännettyä kepeille. Vähän kyllä veny käännös ja kepit oli hitaita, kepeiltä taas sujuvasti putkeen (17) josta taas just ja just ehin ottaa haltuun ja ohjattua putkelle 18. Esteet 19-20 oli helppoja, putkelle (21) taas takaaleikkauksella. Otin Nitaa vastaan pituuden luota ja tulikin hyvin ja vauhdilla, ja A meni muistaaksnei ihan ok, eli konatktit onnistu. Este 24 suju hyvin, mutta mei ohi esteeltä 25. Ohjasin kummatkin oikeella kädellä, ei toiminu koska jäin jälkeen ja linja  oli suoraan eteen eikä viistoon missä este 15 olis ollu. Otin uudestaan A:lta ja Tiina ehdotti että otan vastasen käyttöön esteen 14. jälkeen ja sehän toimi paremmin kuin hyvin, siitä sit ohjaus putkelle (26), Nita meni aika reippaasti ohi, mutta sain kyllä sen menee putkeen, putkelta lähetys esteelle 27. jossa myös takaaleikkaus vikalle. 

Koko rata oli iha hullua juoksemista ja olin useamman kerran pikkasen myöhässä vaikka sainkin Nitan ohjattua seuraavalle esteelle, mutta joissain kohin turhan isoja kaaria. Niin ja tota alkupätkää hinkattiin vielä loppuun koska Tiian halus että teen persjätön putken 4. jälkeen jotta saan paremmin ohjattua putkeen 5. Otettiin kai 5 kertaa uusiks, 4 krt oli tosi jäljessä ja kerran vain vähän ja ehdin tekee hätäsen huonon persjätön. Tiinan mukaan aloin hidastaa vauhtia turhan aikasiin vaikka pitäis vaan painaa täysii ja tehä persjättö lujassa vauhdissa. No niin kai se optimaalisin olis, mut ku meikä ei psyty juoksee täysii ja samalla tehä persjättöä joten oli pakko vähän hidastaa ennen persjättöö jolloh Nita ehti just sujahtaa ohi. Tuli todettua, että pitäis kai alkaa treenaa ite sitä juoksua ja tehä intervalleja, saa nähä millon alan oikeesti tekee juoksutreenejä...

Taitaa oli kovin epämääräistä tuherrusta, mutta ei nyt jaksa selkeemmin miettiä...  

eieln otin kotona pienen pienen noutotreenin ja voi vitsi mikä onnistuminen! Mä taidan olla ihan hullu, mutta oon nii super tyytyvinen kun Nita nouti kapulan ja palautti sen mun eteen ja siis istu ennen kuin pyysin luovuttamaan. Aian aikasemmin on tiputtanu kapulan ennen kun on istunu tai istuminen on onnistunu vaan jos oon ite peruuttanu ja sit pysähtyny, mutta nyt olin ite ihan  paikoillaan. Voi vaude mun Nippeliä    Ehkä meillä on vielä toivoa ton noudon suhteen, että saadaan se kuntoon. Ainakin toivon niin.

Niin ja mitäs vielä... eilen olin kattomassa luonnetestejä Oulunkylässä, ei voi muuta sanoa kun että huh huh... Olen testin jälkeen hämmentynyt ja ihmeissäni?! Näkemäni ja kuulemani eivät vastanneet toisiaan...