Osallistuin Nitan kanssa tänään epäviralliseen tokokokeeseen. Koe järjestettiin Espoossa, teollisuushallissa. Tila oli todella pieni, arviolta 12m x 20m. Keskellä tilaa oli rivissä useampi pylväs, katto oli todella matala ja kummassakin seinässä koko seinän pituiset peilit. Eli ei ehkä ihan parhaimmat tilat. Tässä kyseisessä tilassa on koirakoulu jossa treenataan mm. tokoa. En kyllä ymmärrä miten kukaan siinä tilassa mitään haluaa treenata. Koko lattia oli täynnä mattoja, mutta ei suinkaan yksi iso kokolattiamatto vaan useampi ja erivärisiä. 

Paikallamakuut järjestettiin kahdessa ryhmässä koska vaan 4 koirakkoa mahtui vierekkäin, etäisyydet koirien välillä oli max. 2 m. Paikallamakuu oli helpotettu koska kyseessä oli mölliluokka, eli aika oli 1 min eikä 2 min niin kuin oikeessa kokeessa. Muut liikkeet oli niin kuin pitikin. Nita meni maahan heti ekasta käskystä ja jäi paikoilleen kun käveltiin tilan toiseen päähän n. 15m päähän. Nita läähätti ja oli hieman hermostunut, piippasi muutaman kerran, mutta ei mitenkään pahasti niin kun välillä sillä on ollut tapana. Kun oli aika palata koiran luokse niin Nita ennakoi sivulletulon, joten pisteitä väheni sekä ennakoinnista ja piipauksesta.

Seuraamiset ei ollut 9 pisteen arvoisia (tosin jos vertaa muiden suorituksiin niin joo oli), jos miettii mikä Nitan normaali seuraaminen on, siis hyvä seuraaminen, niin siitä odottaisin 9 pistettä, mutta tänään se oli aika kaukana. Nita kyllä seurasi, mutta paineistu sekö pylväistä, matalasta katosta ja peileistä. Seuraaminen oli suoraan peiliä kohden ja vasta 1/2m ennen peiliä täyskäännös. Nita jätätti kun tultiin peilin lähelle ja kontakti katosi pylväiden vieressä. En siis ollut kovin tyytyväinen, mutta osasin odottaa huonoa seuraamista kun näin tilan missä koe pidettiin. Sekä hihna ja ilman hihnaa seuraamiset oli aika samanlaisia, kontakti vähän parempi vapaana, eikä jätättänyt niin paljon enne peiliä.

Maahanmeno täsmällinen niin kuin yleensä. Luoksetulo myös yhtä hyvä kun aina. Seisominen myös samaa linjaa kun kotitreeneissää.

Estehyppy todellinen kummajainen. Nita on jo pidemmän aikaa mennyt esteen heti ekasta käskystä ja vauhdilla, tänään ei hypännyt. Tai siis hyppäs sit lopuks kun olin jo sanonu että pistä nollaks vaan. Este oli sellanen ns. tokoeste, mutta muovista, se oli vääntynyt eikä pysynyt tasaisella lattialla ilman heilumista. Kun lähetin Nitan niin neiti hiipi esteelle, annoin uuden käskyn, jatkoi haistelua ja ihmettelyä. Sanoin että laita vaan nollaks ja otin Nitan uudestaan sivulle josta uus lähetys, nyt meni niin kun yleensä, eli hyvin. Kai se oli Nitan mielestä outo este kun se vähän heilui...

Ei siis mennyt niin kuin olin odottanut, tosin tilanteeseen nähden ihan ok. Ja mähän ilmoittauduin tonne kokeeseen vaan sen takia että näin missä mennään paikallamakuun kohdalla. Ja siihen paikallamakuuseen olin siis ihan tyytyväinen. Lisää treeniä, muttaa ei nyt tuntunut ihan mahdottomalta. Pitää vaan alkaa treenaa paljon eri paikoissa koska Nita ei kyllä osaa rentoutua uusissa paikoissa.