Aamupäivästä treenaamaan Niittykummun hiekkakentälle. Taidettiin alottaa ohjatun noudolla ja nyt ekaa kertaa oikeilla ohjatun kapuloilla (tähän mennessä on treenattu perus noutokapulalla), jätin Nitan merkille, kävelin kaarteen ja kävin nostamassa oikeeta kapulaa, tulin samaa matkaa takasin ja menin merkin taaksen (ehkä 1,5m päähän) ja siitä lähetys. Käskynä käytän suunta + nouda. Nita teki tooosi hienot kaarteet , ekalla kerralla tiputti kapulan, todennäkösesti sen takia että kehuin sitä kovasti (sillon usein tiputtaa kapulan). Otettiin nouto uudestaan ja nyt kehuin vaan kerran ihan pienesti ja hillitysti, jolloin ei tiputtanu kapulaa, tai no tiputti mut vasta siinä vaiheessa kun pyysin tulemaan sivulle. Joutu kumminkin nostamaan kapulan ja tulemaan sivulle. Vielä kerta niin että sai luovuttaa ns. vauhdissa. Oon tosi tyytyväinen näihin ohjattuihin. Tosin tota luovutusta perusasennossa pitää treenata ja sitä otettiinki sit ihan erikseen, lyhkäseltä matkalta. Tarvii vielä vähän apua että osaa kapula suussa tulla perusasentoon.

Otettiin myös hyppyä avoimen tyyliin. Nita on aina hypänny niin että kun sen pysäyttää niin ajautuu esteen sivuun niin että huonolla tuurilla tulee ohi. Tässä kerran tein ahaa-elämyksen ja tajusin että ite seison AINA esteen oikeesse reunassa ja kun Nita sit hyppää niin tottakai se ajautuu oikeelle vielä enemmän. Tänään vihdoin muistin tän ja menin ite keskelle esteen eteen jolloin Nita on esteen vasemassa reunassa. Nyt kun hyppäs ja meni tokalla käskyllä istumaan niin kappas vaan olikin melko keskellä estettä eikä enää oikeessa reunassa tai esteen ohi. Tää kuulostaa siltä että mä oon ihan idiootti, mutta ennen kuin aloin miettiä syytä sille miks Nita aina ajautu esteen sivuun niin tajusin tän että oon ite aiheuttanu sen. No parempi myöhään kun ei millonkaan  . Hyppy otettiin uudestaan, nyt istu heti ekasta käskystä, takasin tulossa tarvii vielä vähän muistutella että tekee kunnon perusasennon, eli pieni käsimerkki.

Luoksetulon pysäytyksiä myös, eka käsky + pallo, tokalla kerralla käsky ja pysähdyksen jälkeen pallo, kolmas kerta läpijuoksu, tosin alko ennakoimaan ja mä heitin pallon liian hitaasti selkäni taakse joten palkkasinki sit ennakoinnista, eli otettiin uusiks ja nyt mun ajotus oli oikee, eli pallon heitto selän taakse ennen ennakointia.

Merkin kiertoa otettiin myös, mutta se ei nyt oikeen menny ihan niin ku alkuun suunniteltiin. Yritin käsimerkin avulla opettaa kiertämään merkkiä, eli näytin kädellä. Nita kyllä kiersi merkin, mutta ei kyllä yhtään tajunnu mitä teki. Meni vaan mun käden perässä ja kartio sai kyytiä kun Nita vaan käveli sen yli. Vaihdettiin taktiikkaa ja vietiin narupallo merkin taakse, jonka jälkeen merkki käskyllä laukkas merkille ja haki pallon. Tää toimi koska nyt Nita kiers merkin hienosti. Tätä täytyy kyllä treenata.

Nitalle tuli vasempaan etujalkaan haava tuolla treeneissä. Verta ei onneks tullu kovin kauaa, kun kotiin tultiin niin suihkuttelin haavaa ja sen jälkeen putsasin Betadinella ja laiton sideharson joka ei kumminkaan pysyny kovin kauaa, otin sen sit pois. Nyt suihkuttelen ja putsailen haavaa ja katon miten se siitä paranee.