Keskiviikkona kävin Konalassa Lily´s hallissa. Hallissa oli koiratanssiharkat ja me mentiin sinne sitte samaan aikaan treenaamaan paikallamakuuta häiriössä. Paikallamakuu alkoi hyvin, Nita jäi nätisti ja oli hiljaa. N.  45 sek jälkeen yksi koira "karkasi" Nitan luokse jolloin Nita ahdistu ja nousi ylös. Kävin laittamassa Nitan takasin ja menin n. 10 m päähän. Nyt oli vähän hermostunut, pää pyöri aika lailla, mutta oli hiljaa, meni ehkä 30 sek. jonka jälkeen yks nainen joka treenas jotain koiratanssijuttua meni Nitan ohi 2 m päästä, koiralla oli suussa sellanen lasten harava ja tää oli Nitalle liian suuri häiriö, nousi taas ylös. Otti pikkasen päähän ku miks sen piti tulla sen koiran kans ihan Nitan vierestä?! Olis voinu pysyy vähän kauempana koska niillä oli ruhtinaallisesti tilaa. Päätin että leikin Nitan kanssa ja nollaan tilanteen. Otin jonkun ajan päästä uuden paikallamakuun, ihan seinän vieressä, nyt kukaan ei onneks tullu lähelle. Jäin ite 5 m päähän Nitasta, otin aikaa 1 min jonka jälkeen vapautin Nitan, oli koko tän minuttin levoton mutta hiljaa. Otin myös seuraamisia, oli ihan hyvää seuraamista kunhan ite kävelin riittävän reippaasti. Yks luoksetulo peiliinpäin, tuli ihan ok vauhdilla, mutta koska lattia on vähän liukas niin se selkeesti vaikutti vauhtiin. Perusasento jäi vähän vinoon, nyt huomasin sen kunnolla itekki ku näin peilistä. Loppuun toko este, oli huono idea, koska lattia liukas, mutta enhän mä sitä ajatellu. Nita ei hypänny, annoin 3 käskyä, ei hypänny, lopuks heitin pallon ja nyt hyppäs. Lopetin tähän. Treenit meni siis päin mäntyä, huonolla tuurilla sain vain pilattua kaiken mikä tähän asti ollu hyvällä mallilla koetta ajatellen... 

Torstaina ajoin Barona areenan hiekkaparkkikselle, Kirsi piti ohjatun toko treenin mulle ja Nitalle. Kerroin kaiken mitä mokasin eilen ja siitä sitte lähettiin miettiii mitä tehään. Otettiin jääviä, meni tooosi hyvin. Oli kuulemma tosi hyvää seuraamista ja maahan menee tosi hyvin, seisomisessa ottaa muutaman askeleen ennen kun pysähtyy. Luoksetulo muistaakseni kisamatkalla, tosi hyvä vauhti, vähän vino perusasento. Lyhyitä seuraamisia vapaana, meni hyvin. Toko este, ei mitään ongelmaa hyppäsi ekalla käskyllä. Ruudun alkeita. Kirsi vei pallon ruutuun ja mä lähetin Nitan sinne. Ekalla kerralla kiersi väärästä kohtaa sisälle ruutuun. Otettiin useampi toisto ja lähetys eri suunnista, keksi hyvin mitä tehdä eikä tehny enää tota virhettä että olis menny väärältä sivulta sisään. Tunnarin alkeita. Jemmattiin puutikku (10cm) kuivan irtoheinän alle, niin että vähän näky tikkua. Ekalla kerralla tarvis paljon apua, toka uuteen paikkaan löysi jo paremmin, mutta annoin uuden käskyn ku meni aika kauas ettii. Kolmas taas uuteen kohtaan, löysi hyvin   . Kaukoja, istu-maahan-istu. Ei oikeen toimi, menee kyllä maahan mutta nousee huonosti istumaan. Otettiin niin että olin ihan puolen metrin päässä, useamman toiston jälkeen alko sujumaan. Oon tähän asti tehny niin että annan käsimerkin tasan samaan aikaa kun annan käskyn, tää ei toimi joten Kirsi ehdotti että annan käsimerkin hippasen aikasemmin kun suullisen, tää toimi. Ja sit viel mun käsimerkki on ollu enemmän ylös, nyt siis viistommin eteen. Loppuun oli tarkotus ottaa 2 min paikallamakuu kisaetäisyydellä. Nita meni maahan, oli levoton ja piippas, seisoin hetken vierellä ja kun ei rauhottunu otin sivulle ja vapautin. Otin pätkän seuraamista ja uus yritys, meni maahan mutta piippaili, kävelin 20 m päähän ja Kirsi alko ottaa aikaa, piippas koko aika, nous istumaan, Kirsi käski maahan, meni maahan mutta jatko piippailua ja haukkumista. Kirsi kävi palkkaamassa kun oli hetken ollu hiljaa, mutta palkkaus ei auttanu, sama huuto jatku. Voi p***a! Ei siis paikallamakuu onnistunu ja mietin että onks paikallamakuusta taas tullu ISO ongelma.

Iltalenkin jälkeen menin meijän lähellä olevalle hiekkakentälle. Ketään ei ollu missään, oli tosi rauhallista. Jätin Nitan maahan ja kävelin 10 m päähän. Nita oli aika rauhassa, vähän läähätti, mutta ei piippaillu. En ottanu aikaa mutta veikkaan että oli joku 30 sek jonka jälkeen vapautin ja palkkasin. Tarkotus oli siis vaan saada lyhyt mutta onnistunut paikallamakuu.

Perjantaina oli tarkotus treenata taas paikallamakuuta yhen tutun kanssa, mutta se peruuntu niin päätettiin sit siskon kans mennä koirien kans lenkille. Koirat pääs riekkumaan ja oli tosi kiva meno päällä. Oltin Latokaskessa metässä ja Nitalla oli taas puol metsää mukana ku päästiin kotiin . Tuliaisina tuli oksia ja havuja ja tietty paaaljon hiekkaa/multaa. Kun kotiin päästiin niin ei muuta kun suihkuun ja sitte nukkumaan.

Lauantaina aamusta Hyvinkäälle agility valmennukseen. Mimmi oli rakentanu kivan radan, oli jostain epävirrallisista agikisoista. Rata näytti eka aika helpolle, mutta alun 5 hyppyä osoittautu aika haasteeks. Saatiin siihen kumminki kiva ja nopee ohjaus, eli 2. jälkeen valssi 3:lle  ulkokautta 4:lle niin että rintamasuunta ittellään ulospäin ja juuri ennen 4:sta valssi ja lähetys 5:lle ja putkeen. Puomilta takaaleikkaus 8:lle, 9. ja 10. pyörittäen ja 10. juosten Nitan kanssa kepeille. Keppejen jälkeen valssi ja ohjaus putkelle. Valssi 13. jälkeen niin että itelle puolenvaihto, keinu  jonka jälkeen jäin ite seisoo putken ekalle suulle ja sen takia Nita hakikin ite kätevästi putken myöhemmälle suulle, Putkesta "kierrä" käskyllä  esteelle 16.  A:lta saksalaisella  esteelle 18. ja heti perään persjättö ja lopuks "eteen" esteet 19. ja 20. Rata oli oikeen kiva ja ohajusvaihtoehtoja annettiin monia joten sai kokeilla useampaa, tuli taas opittua paljon juttuja. Hyvinkäältä ajelin kiireellä Espooseen vanhemmilleni ja Nita pääsi siis hoitoon. Ite ajelin töihin ja illalla hain Nitan hoidosta. Nita oli saanu lenkkeillä kunnolla ja leikkimään myös Ruutin kanssa. Tässä ratapiirrustus.

Sunnuntaina, eli siis tänään aamusta Juvanmalmille. Alotettiin ton eilisen radan alun hinkkaamisella, tänään suju jo paljon paremmin ja käännökset oli vielä tiiviimmämmät kun eilen. Kepit otin 4 kertaa, kummaltaki puolelta ohjattuna 2 kertaa. Meni hyvin ja vauhtia oli hyvin. Oon keksiny Nitalle ns. tsemppi sanan jolloin menee kepit nopeemmin. Eli kimitän "piiii..." niin korkeelta kun pystyn ja sehän toimi  mutta kuulostaa ihan kauheelta , sori kaverit.  Hallilla oli myös valmis 20 esteen rata, joten mentiin sekin kerran, meni hyvin, muutama vähän haastava kohta, mutta keksin hyvät uudet ratkasut. Hallilta kotiin ja laittamaan itteäni valmiiks kun tänään oli serkun lapsen ristiäiset. Ristiäisten jälkeen teinki ruokaa ja sen jälkeen lähettiin Lean ja Ruutin ja Ronjan kans Puolarmetsään lenkille. Otin kameran mukaan kun aurinko paisto, tässä muutama kuva.