Aamusta ajeltiin Juvanmalmille Sporttikoirahalliin. Ulkona oli -14 astetta, mutta treenaamaan pääsi kun halli on lämmitetty. Treenaamassa ei ollut muita kuin minä ja sisko koirineen, joten pystyin myös tokoilemaan. Alkuun tehtiin jumppista, eka 5,5 askeleen välein ja yhteensä 5 estettä korkeudessa 25cm. M. Laamasen kurssilla tätä tehtiin ja sen jälkeen oon liian vähän hyppytekniikkaa tehnyt. En tarkalleen muistanut mikä väli oli Nitalle paras, joten alotin 5,5:llä. Meni hyivn ja muutaman toiston jälkeen pidensin väliä 6:een jalkaan. Ei vaikuttanut Nitan hyppäämiseen yhtään, hyvin meni. Toisena tehtävänä treenattiin keppejä (Pedun ja Kaisan antama treenivinkki). Laitettiin kepit puoliks ja ne vierekkäin niin että keppejen välissä oli 2-3 metriä ja keppien kummassakin päässä U-putki. Eli putki-kepit-putki-kepit (tällasta soikeeta kierrosta tehtiin). Ideana siis tehdä keppejeä niin että tulee kovemmalla vauhdilla kepeille ja myös niin että kepit sujuis heti ekasta välistä asti. Tällä hetkellä tilanne on ollut se että 1-5 keppiä menee hitaasti ja vasta sen jälkeen kiihdyttää vauhdin kunnolla. Tää treeni toimi tosi hyvin, Nita ensinnäkin alko ite hakee oikeeseen väliin ilman että sitä sinne ohjasin ja pujotteli suurimman osan ajasta kaikki 6 keppiä kunnon vauhdilla. Ei siis enää mennyt hitaasti sisään ja madellen alun vaan heti vauhdilla. Tätä treeniä täytyy tehä jatkossakin koska toimi hyvin  . Otin myös muutaman toiston A:lla ja puomilla, kontakteja. Pysyy ihan hyvin kun muistan sanoa "koske" useamman kerran, ja kestää mun liikkumista jo jonkin verran. Kontaktilta saa tulla pois "vapaa" käskyllä.

Kun mahdollisuus oli niin tietty piti myös tokoilla. Alkuun seuraamista, ei yhtään hyvää, kyttäs esteitä ym... kun huomautin niin parani. Otin sit lähinnä liikkeelle lähtöjä ja pysähdyksiä, ne meni sit ihan hyvin. Myös pelkkää perusasentoa, hyvin. Liikkeestä maahan avo tyyliin, hyvä. Liikkeestä seis, käänty mun perään. Kävelin taas liian läheltä ohi.. Otin uudestaan ja mietin koko ajan että en kulje ohi ihan vierestä ja annoin varmuuden vuoksi ohikulkiessa vielä uuden käskyn, nyt pysy. Noutoa kerran, meni muuten hyvin, mutta palautti ravilla ja tuijotteli Leaa ja Ronjaa, mutta positiivista oli että tuli ilman käsimerkkiä sivulle kapula suussa. Metallinoudon alkeita. Alkuun muutama lyhyt pito, tiputteli, otin 4 x ja kaks vikaa onnistu. Sit metallin palautusta, mietti hetken metallin luona, mutta otti kumminkin  suuhun, otin kapulan lennosta, hyvin meni. Loppuun paikallaolo Ruutin kanssa. Ite menin piiloon ja Lea jäi Ruutin lähelle jotta varmasti pysyy koko ajan. Otettiin 2 min, kävin kerran palkkaamassa ja 2 x kehuin piilosta niin että näki mut, piippas kumminkin kerran, joten oli vähän liian pitkä aika.

Illalla käytiin kyläilemässä vanhempien luona. Pakkasta nyt jo -16 astetta, mutta edestakasin käveltiin urheesti. Nitaa ei edes paleltanu tassuista (tosin eihän se matka oo ku 2 km/suunta), mutta manttelin laitoin kumminkin varmuuden vuoks kun pohjavillaa ei tällä hetkellä kauheesti oo.