Jouluaatto meni mukavasti. Aamulla nukuttiin pitkään, jopa vähän yli kymmeneen! Iltapäivällä ajeltiin Itä-Helsinkiin sukulaisiin. Koirat joutuivat valitettavasti jäädä kotiin, kun me päästiin herkuttelemaan, nam. Mä niin tykkään jouluruuasta ja sitähän tuli taas syötyä ihan liikaa, oi voi. Illalla koirat sai sitten avata lahjoja, Nita muisti miten homma toimii ja normaaliin tapaansa avasi lahjat varoen. Demi kyttäsi vierellä ja otti lahjat omakseen sitä mukaan kun Nita paketteja avasi. Demiä ei avaaminen kiinnostanut vaikka ideaa yritinkin esitellä. Leluja, luita ym. sai koirat lahjaksi. 

Sunnuntaina nukuttiin taas pitkään, jonka jälkeen koirien kanssa lenkille. Kun tultiin sisälle aloitin riisipuuron keittämisen. Yleensä olen riisipuuron aattona tehnyt mutta tänä vuonna en jaksanut joten tein vasta tänään. On sekin vaan niin hyvää kun sitä harvoin syö. Iltapäivästä taas sukuloimaan, tällä kertaa pysyteltiin Espoossa. Tuli taas syötyä liikaa, koskakohan sitä oppisi ettei jouluna tartte syödä aivan liikaa?!

Illalla treffattiin Kirsi ja Nooa Sporttiksella. Mukana meillä oli pipareita ja torttuja, glögiä ei tällä kertaa ollut kun meillä kummallakaan ei termosta ole, tai no mulla on mutta se on jääny töihin. Aloitettiin kumminkin treenaamisella. Demi teki alkuun valssitreeniä ja palkkana käytin uutta lelua ja tyyppihän oli kovin innoissaan siitä ja vauhtia tuli lisää . Valssi treeni meni hyvin, mutta lähdöstä varasteli muutaman kerran. Tehtiin myös putkia, lähetyksiä vähän eri kulmista. Tokassa setissä tokoiltiin. Aloitettiin taas sivulletuloilla, tulee ihanan innokkaasti ja oikeeseen kohtaan ilman mitään apuja  Sitten seuraamisia, askeleita alkuun yhtä kahta ja sen jälkeen pari pidempää pätkää jossa Kirsi katto ja kerto milloin palkata ja mä sain keskittyä eteenpäin katsomiseen, heh. Demi seuraa hyvin, tollasia lyhkäsiä pätkiä, on innokas ja pysyy oikeassa kohdassa, on suora ja ilman että on namppaa kädessä. Sitten kaukoja m-s vaihtoja, niin että opetettiin takapalkaa. Kirsi hoiti siis takapalkan jonne Demi päästettiin onnistuneen vaihdon jälkeen. Vaihdot sujuu hyvin, mutta Demillä kesti kyllä hieman ennen kuin hoksasi missä se palkka oli vaikka sille etukäteen kerrottiin ja vapautin selkeesti joka vaihdon jälkeen. Liikkeestä maahanmenoja, niin että itse peruuttelen. Menee maahan pelkällä käskyllä. Yritin myös ns. seuraamisen kautta, mutta tätä ei vielä osannut. Otin muutaman toiston niin että seurautin namilla ja annoin käskyn + käsimerkin jolloin meni maahan. Luoksetulo x 2, iahn hyvällä vauhdilla, ekalla kerralla himmas loppua kohden. Loppuun paikallamakuu Nooan kanssa, väliä vajaa 2m. Paikallamakuu kesti ehkä 45 sek. kävin palkkaamassa useamman kerran, alkuun olin 3m päässä ja kävin myös 5m kohdilla jossa olin osan ajasta. Hyvin pysyy. Nita teki ekassa setissä keppejä ja kontakteja. Tultiin siis puomin tai keinun kautta kepeille, ja näin ollen saatiin eri keppikulmia treeniin ja samalla niitä kontakteja. Puomin kontaktit oli 95 % hyviä, kerran valui puomilta pois. Haki kepeille hyvin, erilaisista kulmista. Kepeiltä tuli muutamia virheitä mutta ne ei ollut sisääntulo virheitä niin kuin usein meillä on, vaan virhe tuli keppien vikassa tai tokavikassa välissä kun ei malttanut pujotella loppuun jos olin siirtynyt kauemmas sivuttaissuunnassa tai kun jättäydyin taakse. Mutta olen kovin tyytyväinen sisäänmenoihin.  Keinu on varma, ottaa kontaktin mutta nopeutta vois olla enemmän. Keinulla hitaus on kyllä ihan mun omaa syytä kun oon sen hitaaksi opettanut. Tokassa setissä Nita teki seuraamista, liikkeelle lähtöjä ja myös käännöksiä oikealle, molemmat hyvin. Kaukoja m-s ja m-i, kaukot tosin tehtiin kahdessa setissä niin että muuta juttua oli välissä. I-m vaihto n. 8m, ei ongelmia. M-s vaihto läheltä, hyvin. Tasamaa nouto x1, muutoin hyvä, mutta ravasi paluumatkasta puolet. Otin myös kapulasuussa sivulletuloja, alkuun väljiä mutta muutaman toiston jälkeen tiiviitä.

Tapaninpäivänä uhmattiin myrskyä ja lähdettiin iltapäivällä tuulen jo vähän laannuttua Haukilahteen lenkkeilemään. Treffattiin Kirsi ja Nooa. Oltiin ajateltu ettei siellä ulkona pahemmin ihmisiä ole, mutta väärässä oltiin. Ihmisiä oli paljon liikkeellä, varsinkin rannassa, jossa muuten vesi oli aivan sairaan korkealla. koiraranta oli kokonaan veden peitossa. Koirat pääsi leikkimään metsään, jossa olikin mukavat leikit. Alla muutama kuva tältä päivältä.

 

Demi ja Nooa

"Mä syön sut..."