Käytiin tänään Kirkkonumella epävirallisissa tokokisoissa, ero möllitokoon kuulemma se että epävirallisissa ei saa palkata yksittäisen suorituksen jälkeen namilla eikä saa antaa käsimerkkejä. No olin ajatellutkin etten palkkaa Nitaa yksittäisen liikkeen jälkeen muulla kun sanallisella kehulla, joten ei tuottanut ongelmia. Tosin tuli vaan huomattua että suurin osa käytti joko käsimerkkejä tai piti namia kädessä, eikä tästä rangaistu millään tavalla, koska näistä kaksi sijoittui sijoille 2 ja 3... no mutta ei siinä mitääm, kaikki tavallaan.

Kisat alkoivat melkein tunnin myöhässä, joten jännityskin ehti laskea aika mataliin lukemiin ennen kokeen alkua, mutta sen sijaan match showhun osallistuvat koirat ehtivät tulla paikalle ennen kuin lopetimme tokon, tästä tuli todella paljon häiriötä. Nämä mätsäriin osallituvat koirat haukkuivat ihan hulluina ja ihmisiäkin riitti. Nita oli todella levoton jo ennen kokeen alkua mikä viittasi siihen ettei paikallaolo onnistu.

Alkuun paikallaolo, koirien väli 2m kun ei ollut enempää tilaa. Nita jäi kun sen jätin mutta oli maassa n. 10 sek. jonka jälkeen nousi istumaan ja haukkui haukkumistaan. Muut koirat saivat reilusti häiriötä Nitasta, mutta pysyivät hyvin, onneksi. Kun liike oli loppumaisillaan Nita päätti vielä hiipiä luokseni, joten liikkeestä tuli 0 p. Harmitti kyllä, mutta minkäs sille voi. Lisää treeniä siis.

Kaikki muut liikkeet menivät todella hyvin, Nita ei ottanut ympärillä olevasta sählingistä mitään häiriötä. Saimme muista liikkeistä 8-10p. ja lopputloksena siis 1. tulos pistellä 166. Olen suoritukseen todella tyytyväinen, Nita toimi todella hienosti lukuunottamatta paikallaoloa. Tuomari oli sitä mieltä että Nita on todella lupaava tokokoira ja oli yllättynyt miten pärjäsi niin hyvin kun ottaa huomioon Nitan iän. Olisimme sijoittuneet toiselle sijalle jos olisimme saaneet edes jonkun pisteen paikallaolosta, joten täytyy olla tyytyväinen  tähän tulokseen

Yksittäisten liikkeiden pisteet voi lukea Koetulokset sivuiltamme.