Alkuun pakko ilmottaa: Olen HAU:lainen . Tätä olen odottanut ja tänään asia selvis, että on hyvä olo! Tosin treeneihin mentäessä en asiasta vielä tiennyt ja kotona selvis kun tuttu ilmoitti asiasta, sit vasta tajusin käydä lukemassa sähköpostit.

Nojoo, mutta päivän treenihin. Eli päivän teemana leyeröinti ja välistäveto. Meillä oli kaks rataa, Kaisan kanssa treenattiin välistävetoja 11 esteen radalla ja Pedun kanssa leyeröintiä 11 esteen radalla.

Välistäveto ei ollu uus juttu, mutta keksin miten teen sen paremmin kuin aikasemmin ja näin ollen rata menikin hyvin. Ekalla kierroksella tuli kepeillä virhe (jätti 2 keppiä väliin), muuten meni puhtaasti. Radalla oli siis 11 estettä ja 5 kohtaan piti käyttää välistävetoa, ja se toimi hyvin. Ekalla kierroksella tein sylkkärin esteelle 4 jolloin jäin keppien vasemmalle puolelle, siitä sain hyvin ohjattua renkaalle, mutta seuraava este sinne meni hyvin, mutta hyppy suuntautu huonosti joten välistäveto seuraavalle ei ollut niin hyvä. Loput välistävedot meni hyvin, kuin myös loppurata. Toisella kierroksella vaihoin sylkkärin valssiin ja tein 4 esteen jälkeen uuden valssin, jolloin pääsin keppejen oikeelle puolelle. Haki nyt tosi makeesti kepeille, meni nopeesti ja varmasti, ohjasin renkaan vielä vasemmalta, mutta sit takaaleikkasin esteelle 7, jolloin hyppy suuntautu paremmin vasemmalle ja sain tehtyä upeet välistävedot siihen väliin ja myös loppuihin. Meni kyllä hyvin .

Pedun kanssa sit treenattiin 11 esteen radalla leyeröintiä, mulle uus juttu, mutta tosi hyvä harjotella. Tässä eka vaikee kohta oli kun koiran piti suorittaa keinu omatoimisesti koska siinä kohtaa piti leyeröidä oikeelle ja koiran piti jatkaa suoraan putkeen. Koira siis ohjattiin keinulle ja siitä putkeen niin että välissä oli puomi. Näin ollen ohjaajan ja koiran välissä oli este ja koiran piti suorittaa 2 estettä ohjaajan ollessa n. 5 m päässä. Putken jälkeen ei mitään ongelmaa kunnes puomilta kolmen esteen kaarre, jossa siis taas leyeröitiin, koska ohjaus tapahtu putken toiselta puoleta. Nitalle riitti tässä kohtaa käsky eteen, jolloin irtos 3 esteen kaarteelle vaikka tässäkin oli välissä putki ja ohjaus tuli yli 5 m päästä. Oli hienoa tajuta että Nitaa pystyy ohjata niinkin kaukaa ja niin että välissä on jokin este jolloin ei pääse ohjaamaan koiraa läheltä. Tehtiin tämä harjoitus 3 krt, puhtaasti meni joka kerta.