Jaa.. pitäis yrittää muistaa mitä sitä on tullut tehtyä, eli yritän rustata sekalaisessa järjestyksessä jotakin....

Demille on opetettu naksutin, ja mähän innostuin siitä! Demi tykkää siitä myös ja oppi naksuttimen todella nopeasti, eli ollaan nyt käytetty naksutinta joissakin jutuissa, esim. sivulle tuloissa, maahanmenoissa, nosto/pito treenissä. Sivulletulot on jo nopeempia ja toimii pikkasen pienemmällä käsiavulla. Maahanmenot ja paikalla makaamista on myös treenattu. Kun Demi on perusasennossa ja siitä menee maahan niin voin siirtyä sen eteen ja takaisin sivulle ja pysyy paikoillaan maassa, samoin myös jos on maassa mun edessä niin voin peruuttaa n. 1m taakse ja tulla takaisin niin pysyy maassa, eli pientä kehitystä. Myös erilaisten tavaroiden nostelua ja pitoa ollaan treenattu, eli ei enää pelkillä erilaisilla noutokapuloilla. Tähän treeniin oon käyttäny naksutinta ja nyt ei enää heti tiputa vaan nostaa välillä käteen tai sitten nostaa ja pitää jo hetken suussa. Eli esineitä joita nostaa ja pitää noutokapuloiden lisäksi, muovinen keittiökauha, metallinen ruokailu(keitto)lusikka, koirien kynsisakset, kaulapanta, avaimet. Pia teki Demille kosketusalustan alkuopetuksen naksuttimella ja mä siitä sitten tänään jatkoin, ja tajuaa jutun idean jo hyvin. Hakeutuu jo muutaman metrin päästä alustalle, eli tämäkin naksuttimella opetettu.

Demi kävi viime viikolla myös eläinlääkärissä hakemassa rokotukset, sai kaikki samalla kertaa, eikä mitään oireita onneks tullut. Demin paino oli (17 vko:n iässä) 11,40 kg, on kyllä iso tyttö. Demi pusutteli eläintenhoitajaa sekä eläinlääkäriä, ne tais olla Deminkin mielestä kivoja tyyppejä. Tällä viikolla kävin vielä viemässä pissa näytteen kun antiboittikuurin loppumisesta on kulunut tarpeeksi aikaa... labratuloksia odotellaan, odotan että eläinlääkäri soittais huomenna.

Ja hampaita lähtee kovaa vauhtia, uusiakin on tullut tilalle, mutta melkein päivittäin hampaita myös irtoaa. Yhtään hammasat en kyllä oo talteen saanut, tyyppi taitaa niellä ne. Ja Demin korvat on liimattu.

Demille on myös tehty ensimmäinen jälki. Tais olla vajaa 10m, hienosti sen veti, hyvä likka. Välillä yritti kyllä ottaa hajua ilmasta , mutta seyhän ei käynyt vaan nenän piti olla kokoajan maassa.

Ja agilityssa viime viikolla Demi teki agilityhallissa pussia, tosi reippaasti meni läpi, alkuun tietty pidettiin pussia ns. auki ja pikkuhiljaa vähemmän ja vähemmän niin että lopuksi näkyi vaan pikkasen valoa pussin päässä.

Nita, mitäköhän se on tehnyt... hmm... ainakin kaukoja m-s vaihdoilla, voi että ne vaan on vaikeita... Maahanmenot menee jo paremmin niin että etujalat pysyy paikoillaan kun sehän taitaa nyt olla se meidän kriteeri kaukoissa, siis etujalat paikoillaan ja seisomiset on kyllä myös vähän edistynyt.. hidasta puuhaa kyllä. Paikoillaan käännöksiä vasemmalle ollaan myös tehty, voi pyllyn käyttö, se on vaikeeta vaikka tässäkin pientä edistymistä. Mitäs muuta...

HAU:n treeneissä maanataina tehtiin kolmosen rataa. Itellä ei kyllä pääkoppa toiminut ekalla kierroksella, oli sellasta sinnepäin ohjausta, vaikka kyllä rataantutustumisen tein ajatuksella. Eli ekalla kierroksella jonkin verran virheitä, mm. takaakierrot oli aivan surkeita ja kontaktilta hyppi pokkana pois, murr! Toka kierros meni muistaakseni puhtaasti ja positiivista oli että vaikea avo keppikulma meni loistavasti ja kontaktit myös, pysähty oikeen terävästi ja taakierrto sujui, mutta niitä pitää kyllä nyt sitten alkaa tehotreenaamaan kun keppi aj kontakti projekti on tuottanut tulosta niin voidaan vaihtaa uuteen juttuun. Kolmas kierros puhtaasti (kai), en oo varma laskettiinko yks putkeen meno kielloksi vaiko ei.. mutta muuten hyvin.

Nitalta löytyi muuten viikonloppuna tän kesän eka punkki! HYI hitto mä inhoon niitä, yök! Oli imeny verta ja oli ISO, mutta sain sen helposti pois. On iho vähän koholla siitä kohtaa missä punkki oli, mutta ei muuta.