Aamulla ajelin Vanttilaan, tohon 15 min päähän toko kokeeseen. Sato vettä ja kengät kastu heti alkuun. Nita oli levoton ja haukku ärsyttävästi. Kävin vähän lenkillä ja tutustuin kisapaikkaan, jonka jälkeen vähän treenasin. Nita seuras hyvin, mutta maahan ei meinannu millään mennä! Autoin sitten kädellä ja palkkasin monen monta kertaa. Ajattein että ei hyvältä näytä. Äiti ja isä oli päättäny tulla kattomaan ja tulivatkin onneks puol tuntia ennen koetta, jotta Nita pääsi kunnolla moikkaamaan ennen kehään menoa. Myös Anne tuli paikalle ja Monica myös yllärinä. Sovittiin että Monica kattoo paikallamakuun kauempaa ettei Nita nää, kun tulivat sen verran myöhään että ajattelin ettei Nita ala riekkumaan juuri ennen paikallamakuuta.

Kokeen tuomarina toimi Marita Packalen. Kisattiin numerolla 7, eli oltiin paikallamkuun tokassa ryhmässä ekana koirana ja vieressä oli cockeri  ja toisella puolella ei siis ketään. Luoksepäästävyys meni hyvin, istui hyvin paikoillaan, 10 pist.. Paikallamakuu meni myös hyvin, Nita ei piipittänyt, mutta katseli kehän ulkopuolella olevia ihmisiä sekä koiria. Saatiin kumminkin arvosana 10. Kokeessa liikkeiden järjestys oli sekoitettu, eka oli tietty luoksepäästävyys ja paikallamakuu, mutta yksilöliikkeet oli satunnaisessa järjestyksessä. Alotettiin kytkettynä seuraamisella, siitä arvosana 10. Seuraavaksi luoksetulo, Nita tuli kovalla vauhdilla, perusasento oli huono, saatiin kumminkin 10, vaikka itse olisin antanu 9. Seuraavaks liikkeestä maahanmeno, jota jännitin ihan tosi paljon koska ennen koetta ei meinannu mennä maahan ollenkaan, meni kumminkin nyt hyvin ja siitä 10. Sit jatkettiin vapaana seuraamisella. Tuntu hyvälle ja käännökst meni hyvin, täyskäännös vähän väljä, mutta tiiviimpi kun edellisissä kokeissa. Myös juoksu ja pysähdys mnei hyvin, liikkeestä arvosana 9,5. Seuraavaksi liikkeestä seisominen, tästä en odottanut paljoakaan kun on viime aikoin aottanu 5 askelta ennen pysähtymistä, nyt kumminkin kuulemma oli pysähtynyt heti, eli 10 tuli. Loppuun vielä este, josta myös saatiin 10, vaikka tässä Nita siirty muutaman askeleen sivuun kun siirryin sen vierelle, saatiin kumminkin 10. Kokonaisvaikutelma 10.

Marita anto helposti pisteitä, ite olisin muutamasta liikkeestä vähentäny pisteen pois, mutta tuomarilla oli kyllä sama linja kaikille joten eipä siinä sitten mitään. Souritus tuntu tosi hyvälle, Nita oli kivalla asenteella kehässä ja toimi niin hyvin kuin osaa. Koe tuntu paremmalta kuin mikään meidän koe aikaisemmin, eli kehässä ollessa uskoin hyviin pisteisiin (en siis katso tuomarin antamia pisteitä kehässä). Fiilis oli siis hyvä. Vaikka tuomari oli lepsu oltais kyllä saatu 1. tulos miltä tuomarilta tahansa joten olen tyytväinen vaikka muutama pistetä liikaa, ainakin omasta mielestä saatiin. Nita ei haukkunut ollenkaan kehässä ja käyttätyty muutenkin hyvin. Oli muuten hauskaa kun esteen jälkeen Marita totesi mulle "osaattehan te jotakin" . Tais Maritalla olla pienet ennakkoluulot kun sano juoksutarkastuksessa heti alkuun että onpas arka koira ja sit tais yllättyä kun näki meidän suorituksen. Voitettiin luokka pistein 198 (200p.), KP ja TK1. Marita sano vielä palkintojen jaossa että nyt teidän on sitte pakko jatkaa matkaa avoimeen, ja hyvältä näytti!

Tässä mun pikku riiviö 8 vko:a

Nyt reilu 2 vuotta myöhemmin, mun tottelevainen karvakorva

Seuraaminen, juoksu

Liikkeestä maahan

Este

Palkintojen jako

Ylpeä omistaja & kasvattaja