Maanantaina oli taas HAU:n treenit, tällä kertaa treenejä veti vain Pedu ja sen takia tehtiin osaa treenejä pareittain tai omatoimisesti. Pedun kanssa tehtiin rataa (piirrustus tulee sitten joskus), jossa treenattiin mm. jaakotusta. Tuli taas huomattua kuinka oikea ajoitus on tärkeätä, jos ajoitus oli väärä säntäsi koira jonnekin muualle kuin oli tarkoitus. Meillä jaakotus onnistui useamman kerran hyvin, mutta kerran jaakotin liian myöhään jolloin Nita meni väärälle esteelle. Jaakotus toimii siis meillä kohtuu hyvin. Takaakiertoja tehtiin pussista muurille jonka jälkeen valssi. Myös takaaleikkausta tehtiin A:lta perus hyppysteelle, tässäkin ajoitus oli tärkee. Alkuun oli ajotus useamman kerran hukassa, olin liikaa edellä jolloin Nita hidasteli hypylle enkä päässyt myöskään leikkaamaan oikeeseen aikaan, jolloin käänty alastullessa väärään suuntaan. Kun sain ajoituksen kuntoon, niin johan käännsö parani huomattavasti. Kontaktit kusi ihan täysin, mun pikku possu hyppi kontaktien yli sekä A:lla että puomilla. Pareittain tehtiin putkijarrutusta, tässä tarvittiin apuohjaajaa palkkaamaan putken jälkeen. En ollu viime syksyllä treeneissä kun tätä treenattiin joten oli kiva kun tää tuli uudestaan. Nita tajus putkijarrutuksen nopeesti ja käänty putkesta todella hyvin. Itsenäisesti treenattiin keppejä, jossa siis treenissä itsenäiset kepit ja etäisyys ohjaajaan. Helposta kulmasta Nita hakee kepeille vaikka pysynkin paikoillani, mutta kun olen kauempana muuttuu epävarmaksi, eli näitä paljon lisää!

Tiistaina tokoiltiin collieiden vuorolla Sirkuskentällä. Aloitettiin hypyllä, laitettiin hypyn taakse takapalkka jonne Nita siis hakeutu hypyn jälkeen kun oli syönyt namin niin käskettiin istumaan. Takapalkka oli aika kaukana, ja tässä nyt ideana se ettei heti laskeuduttua käänny mua kohden ja tuu niin lähelle estettä. Ideana siis että Nita hakeutuis kauemmas esteestä. Seuraavaks ruutua, läheltä, eli oikeata paikkaa haettiin ruudussa. Neiti oli kovin epävarma, mutta nyt vaikutti siltä että neidillä alko raksuttaa. Jouduin alkuun antamaan useamman käskyn, jotta meni kunnolla ruudun sisään, mutta tais oikeesti tajuta kun ootettiin ja annoin uutta käskyä että korjais paikkaa. Sitten tauko. Tokassa setissa paikallamakuuta yhden nahkan kanssa. Menin piiloon, 1min 15 sek. jälkeen tulin esille ja kehuin ja reilun 2min jälkeen palkkasin ja vapautin. Sitten taas tauko. Tämän tauon aikana juhlistettiin Annen ja Reetan hienoa suoritusta viikonlopun collieiden tokomestaruuksista, ONNEA vielä kerran! Anne tarjosi aivan ihanaa mansikka torttua sekä skumppaa, voi että oli hyvää . Taukoilun jälkeen, paikallamakuu Hjalliksen kanssa, palkkasin maahanmenosta, jäin eka esille jonka jälkeen piiloon, reiluksi minuutiksi ja taas esille ja sitten palkkaamaan, oli iha  hiljaa ja nätisti. 1 x metallinouto, laukalla kumpaankin suuntaan ja otti metallin suuhun ilman nuuskimista/maistelua/asettelua. Puisella nouto, Kirsi häiriköidessä, ottia häiriötä sen verran että tiputti vauhdin raville ja katteli Kirsiä ja palautti myös ravilla. Uusinnalla ravas muistaakseni taas, muttei tainnu ottaa pahemmin häiriötä, loppuun vauhtinouto. 2 x tunnarin piilotus. ekan löys heti, oli vähän liian helppo. Toka toiseen paikkaan, ihan kävelytien lähelle, ja tässä tein laajalti hajujälkiä käsin. Nita lähti eka harhahajuille, mutta haisteli todella tarkasti ja siirtyi lähelle oikeaa paikkaa. Kävelytietä pitkin tuli mies kohti ja ajattelin että nyt jää haistelu tähän ja neidin keskittyminen loppuu heti, mutta mun pieni taitava neiti jatko tarkasti työskentelyä ja lopulta löysi tunnarin eikä ottanu miehestä mitään häiriötä, JESS . Mä oon niin tyytyväinen että likka jaksoi keskittyä eikä ottanut häiriötä, yleensä Nita lopettaa haistelun jos ei löydä tunnria kohtuu nopeasti mutta tänään jaksoi työskennellä kunnolla aj käytti nenää ehkä paremmin kuin koskaan aikasemmin.

Ja pakko nyt hehkuttaa, että me ollaan nyt ehkä päästy eroon tosta auto ongelmasta. Nyt kun toi veräjä on autossa niin Nita hyppää todella kiltisti autoon, ei mitään venkoilua tai karkuun lähtemistä. Vitsi oon ilonen jos tää ongelma on nyt selätetty.