Lauantaina treenailtiin Kirsin kanssa Niittarin ostarin hiekkakentällä. Otin ainoastaan Demin mukaan treenaamaan, koska Nita on nyt niin valeraskaana, että mihnkään ei oikein kykene, pelkällä lenkillä käynti on haaste mammalle. Demi teki omalla vuorollaan ensin hyppyä. Kun Demi oli hypyn päälllä heitin ihanan pinkin pallon palkaksi ja Demihän siis tykkäsi tästä ihanaisesta pallosta, kiitos vain Pia smiley Tämän jälkeen taidettiin tehdä paikallamakuu, eka nousi ylös kun höpöttelin samalla Kirsille kun kävelin pois, käskin maahan ja menin luokse vapautin ja aloitin uudestaan. Nyt olin itse hiljaa ja tein kokeenomaisesti, aikaa 2 min 30 sek, hyvin ja tästä siis palkka. Tämän jälkeen 3 liikettä putkeen ja vikan liikkeen jälkeen palkka. Aloitettiin seuraamisella, ei kovin hyvää tänään, muutaman kerran oli koira kateissa, muistaakseni vasemmalle käännöksessä koira katosi selän taakse ja tuli mun oikealle puolelle ja pysähtymisessä ei ottanut perusasentoa. Sitten luoksetulo joka oikein hieno yes ja loppuun hyppy, niin että käskin hypättyä pysähtymään ja sen jälkeen juostiin palkalle.

Sunnuntaina menin Eestinkallion (?) koulun hiekkakentälle treenaamaan, siellä en olekkaan käynyt viime kevään jälkeen. Kenttä on todella iso ja sijaitsee metsän siimeksessä, hiekkatien varrella. Mukana oli molemmat koirat koska tein iltalenkin samalla reissulla. Nita sai aloittaa, tehtiin seuraamista patukka kainalossa ja neitihän vähän jopa innostui. Tein suoria pätkiä kaikki tempon muutokset, hidas oli kerrankin hyvä ja muutkin siis. Käännökset myös hyviä. Askeleita en tehnyt. Sitten luoksetulo läpijuoksuna, tuli melko hitaalla laukalla. Otin uudestaan tarkoituksena pysäyttää seisomaan, meni maahan, joten otin uudestaan. Nyt ennakoi, pysähty ennen käskyä. Otin uudestaan läpijuoksuna niin että otin patukan esiin mutama metri lähdöstä, nyt tuli LUJAA! Vielä kerran ja nyt pysäytin ja Nita myös pysähty seisomaan. Sitten oli Demin vuoro, aloitettiin seuraamisella. Tein alkuun suoraa pysähdyksillä ja Demi otta jokaisen pa:n. Sitten muutama lyhyt suora ja käännökset molempiin suuntiin. Käännökset toimii hyvin kunhan vähän autan, eli katson Demiin käännöksessä, jos katson vain eteenpäin käännöksissä on ne huonompia. Sitten taidettiin ottaa luoksetulo läpijuoksuna, Demi lähti ekasta käskystä kyllä, mutta viiveellä, palkkasin kumminkin. Otin sitten uudestaan niin että kun lähdin kävelemään poispäin Demistä, kutsuinkin yllättäen ja lähdin juoksemaan, nyt tuli lujaa ja oli skarppina. Näitä ylläreitä täytyy muistaa tehdä jotta Demi pysyy skarppina. Sitten vielä muutama liikkeestä seisominen niin että itse peruuttelin, heittelin Demille pysäytyksistä sellaisia kosteita lihapalloja. Ne on vähän niinku natural menut, mutta isompia ja pyöreitä. Loppuun vielä paikallamakuu, aikaa vajaa 3 min.

Nitan valeraskaus ja muutenkin juoksut on pistänyt taas miettimään sterilointia. Aloin jo vertailemaan hintoja ja mietinkin nyt että avoleikkaus vai tähystys?! Tää on todella vaikea juttu, ensinnäkin steriloidako vai ei? Joo, Nitalla on juoksut todella harvoin joten perjaatteessa ei tarttis harrastusten takia sitä tehdä, mutta toisaalta kun juoksut on niin epäsäännölliset ja Nitalle tulee voimakas valeraskaus. Nita muuttuu ihan totaalisesti juoksujen jälkeen, tyttö on niin flegmaattinen, passiivinen ja oikeasti haluton liikkumaan, mun ihana, iloinen, pirteä ja innokas koira on tiessään. En usko että Nitalla on itselläkään hyvä olla, joten jotenkin vaan tuntuis paremmalta steriloida. Toisaalta taas mietityttää muuttuuko se karva kovinkin pehmeäksi? Muuttuuko luonne? Tuleeko virtsankarkailua, pidätysongelmia...? Ei oo helppoa tämän asian pohtiminen. Oon soitellu ja vertaillu hintoja, avoleikkaus on 200-300e halvempi kuin tähystys, toisaalta tähystyksen jälkeen koira on ennallaan jo muutamassa päivässä kun taas avoleikkauksesta toipuminen kestää viikkoja. Luulen ja ymmärtääkseni myös koira on huonovointisempi avoleikkauksen jälkeen... eli koiran kannalta tähystys olis kivempi, mutta kun tuo hinta... Sterilointi tähystyksellä maksaa 730e -> eli melkosen hintavaa... Pitää nyt vielä miettiä, mutta luulen että Nita joka tapauksessa steriloidaan, menetlmä pistää vielä miettimään.