Pitkästä aikaan pääsin HAU:n treeneihin Purinalle. Ei ehkä paras aika ollu mennä kun oli "kisat" meijän ryhmäläisten kesken. Meillä on ryhmässä oma cup joka kestää ensi kesään asti, joka kisasta saa pisteitä, eli voittaja saa 8 pist, tokalla sijalla oleva 7 pist. jne... kesällä sitten katotaan kuka cupin voittaa, ja voittaja saa tietty palkinnon . Säännöt suunnilleen samat ku virallisissa, tosin hyllystä saa 15 vp ja saa jatkaa. Sama rata tehdään aina kaks kertaa ja parempi rata lasketaan pisteisiin. Kisojen ideana on treenata kisanomaisesti ja radalla on sellasia juttuja jota ollaan treenattu, eli tän päivän radalla oli paljon sellasta mitä en ollu treenannu ku viimeset 2 kertaa on jääny väliin. Rata oli aika haastava, mutta ihan kiva. Yritän saada ratapiirrustuksen tänne jossain vaiheessa. Radalla oli mm. liikkuvaa valssia, takaaleikkauksia, jaakotuksia, takaakiertoja, putkijarrutuksia. Näistä tekniikoista meillä ei oo kunnolla hallussa takaakierrot ja liikkuvan valssin ajotus on vähän hakusessa ja putkijarrutusta en oo ikinä treenannu.

 

Rata: Pedu & Kaisa

Ekalla kierroksella saatiin ihan hirveesti virhepisteitä, alku meni hyvin, eka virhe tuli esteeltä nr.8 eli muurilta (5vp), takaakierto ei onnistunu, lähetin kiertoon niin kiersi koko muurin, lähetin uudestaan ja nyt onnistu, pituus meni hyvin, mutta sit meniki putken väärään päähän (hyl=15vp) kun mun takaaleikkaus oli myöhässä, sit meni taas perusesteen ja keinun hyvin, putkelta käänty takasin (5vp) kun lähin juoksee jo enkä kattonu et menikö kunnolla, kepit meni puhtaasti, mutta sairaan hitaasti, seuraava perusesteen takaakierto ei taaskaan onnistunu ja hyppäs esteen nr.16 väärään suuntaan (hyl=15vp), vika este meni sit oikein. Eli ekalta kierrokselta yhteensä 40vp (2 x hyl + 2 x kielto). Toka rata meni paremmin, siinä eka virhe taas muurilla (5vp), edelleen kiersi koko muurin, ei siis kiertäny niinkun yritin, sit meni taas pitkän matkaa hyvin, kunnes jälleen toka vikalla esteellä takaakierto epäonnitsu, nyt hyppäs siis taas väärääsn suuntaan (15vp=hyl). Tokalta kierrokselta 20 vp ja oltiin jaetulla toisiks viimesellä sijalla, eli pisteitä saatiin kai 2.

Kommentit Pedulta ja Kaisalta meidän radasta... liikkuva valssi aivan myöhässä, tosin tokalla kierroksella jo parempi, jaakotukset onnistu hyvin, takaakiertoa ei vielä osaa eli pitäis saattaa pidemmälle (mitä en siis tehny kun en kerenny), putkijarrutuksia pitäis treeenata, tosin oli kuulemma vaikee kohta. Keinussa pitää olla tarkkana kontaktien kanssa, oli lähellä että hyppäs yli ja lopuks vielä kepit, niille täytyy tehä jotain, eli aivan liian hitaat. Hyvä vauhti, päästiin pari sekuntia alle ihanneajan.

Viime viikolla olivat treenanneet liikkuvaa valssia sekä putkijarrutuksia, en ollu treeneissä joten se osio jäi multa väliin. Takaakiertoja treenataan ens viikolla, joten sit ne toivottavasti sujuu paremmin. Keppejä pitää treenata ite Sporttikoirahallilla ja omalla pihalla sitä sisääntuloa. Täytyy todeta että paljon on kyllä parannettavaa, tosin rata oli kohtuu vaikea, mutta kyllä meillä on selkeesti puutteita noissa tekniikoissa, mutta nytpähän sitä oppii kun pääsee (ehkä) treenaamaan hyvässä ja osaavassa porukassa.