Aamupäivästä ajoin Barona areenan lähellä olevalle hiekkakentälle/parkkikselle, jossa toko treenit. Alkuun ruutua, eka kokeiltiin muistaisko Nita miten ruutuun mennään niin että palkka ei ole näkyvillä (pallo ruudussa pienen hiekkakasan takana piilossa), no eipä neiti muistanu...ampasi auton luo kummallakin yrityksellä. Otin sit helpotetusti, jätin Nitan odottamaan ja menin ite näyttämään rutuua, tarkotus oli että meen lähettämään Nitan ruutuun, mutta tyyppi karkas ruutun, no eipä siinä mitään. Sit uudestaan, pallo piilossa, nyt meni hyvin. Otettiin myös kerta niin että lähetin Nitan ruutuun ja pysäytin sinne, ja palkka tuli heti pysähdyksestä. Nita kyllä pysähty ruudun taaksen, koska annoin käskyn liian myöhään, mutta se oli oma moka ja Nita teki kyllä oikein, koska pysähty. Sit tehtiin niin että vein Nitan ruutuun ja jätin maahan, menin takasin ruudun lähetyskohtaan, siitä kävelin ruutua kohti, käännyin vasempaan kävelin hetken ja siitä takasin lähtöpisteeseen ja ennen kuin olin lähtöpisteessä kutsuin Nitan seuraamaan. Tää oli mulle ja Nitalle ihan uus juttu. Ekalla kerralla Nita lähti ruudusta tokalla "seuraa" käskyllä ja ampas vähän mun ohi, mutta sit vielä yks käsky nii  tuli hienosti seuraamaan. Sama uudestaan, nyt lähti ruudusta heti ekalla käskyllä, mutta annoin vielä uuden seuraamiskäskyn kun Nita tuli lähelle että saan sen suoraan oikeeseen kohtaan seuraamaan, hyvin! Näin osissa saadaan siis tehtyä koko liike.

Sit otettiin kai seuraamista, pujoiteltiin tötsien ohi. Ei oikeen kontakti pysyny ja koira edisti PALJON sekä oli liian väljää seuraamista. Toistolla meni jo paremmin, mutta edisti kyllä edelleeen. Myös muutaman askeleen seuraamista, käännös ja pysähdys. Ei hyvä, edistää ja oli pysähdyksessä jatkuvasti liian edessä, ja väljää, väljää. Nami kädessä meni vähän paremmin. Perusasentoa, eri suunnista. Eilen ku meni hyvin, niin tänään ei. Ite seison niin että rintamasuunta on kaikkea muuta kun eteenpäin ja Nita myös on joko vino tai ihan liian edessä. Nita löytää perusasennon paremmin kun tulee vierestä sivulle kun niin että olen sen edessä, sillon hahmottaa huonosti. Tätäkin namilla, autto jonkin verran.

Idaria, tosin sen uuden kaavion mukaan (jos se nyt on sellanen kun sitä on kaavailtu). Eka maahan, sit seiso ja vikaks istu. Meni hyvin maahan, eikä reagoinu vaikka meni sen taakse ja ohi, lähti myös hyvin seuraamaan kun palasin (uus juttu) vaikka oli kuulemma ilmeestä päätelleen ollut ihmeissään. Seisomisessa pysähty viiveellä, kun tulin takasin ja menin ohi niin  lähti mukaan, käskin uudestaan, nyt jäi. Kun tulin takasin niin palkkasin, istuminen ihan hyvin, vähän käsiapuja ja hieman hidastin, mutta pysyi vaikka jatkoin muutaman askeleen eteen. Loppuun otin vielä muutaman liikkeestä seisomisen, jotta pysyi.

Sit tais tulla hyppyä, uutena hyppynouto. En olis uskonu että Nita tekee tän heti oikein, mutta kyllä vaan, oli helppoa kuin heinänteko . Tehtiin siis näin: perusasennosta "hyppää" käskyllä ja kun meni kapulan luokse niin sanoin vielä "nouda" ja niinhän se neiti toi sen hienosti käteen. Otettiin vielä uusiks kun ajattelin että teki vaan vahingossa oikein, mutta yhtä hyvin edelleen. Otin kapulan edestä, en pyytänyt perusasentoon luovuttamaan. Muutama hyppy vielä, eli AVO:n hypyn paluuta, eli Nita istumaan ja ite esteen toiselle puolelle, jätin Nitan tarkotuksella ihan vinoon niin että suorin tie olis ollu esteen ohi, mutta neiti hyppäsi hienosti ja tuli perusasentoon joka vähän vino. Mutta ei siis mitään yritystäkään tulla ohi  eikä tarvinnu enää käsiapua sivulletuloon, niinkun vielä viime viikolla.

 Ohjatun noutoa 2 x vasen. Vein Nitan merkin taakse, ja päätettiin heti kokeilla lähettää, ilmaan että käyn näyttämässä. Annoin käskyn "vasen-nouda", ei lähtenyt joten uus käsky ja nyt lähti. Kaarre ei yhtään niin hyvä kun oikeelle, mutta hei, tyttö osas  ja tää oli eka kerta etten käyny näyttämässä, osaa siis pelkän suuntakäskyn ja käsimerkin avulla!

Loppuun vielä yks paikallamakuu, käyden välillä piilossa. Nita oli 20 m päässä, jäin eka hetkeks esille, sit piiloon 20 sek, esille, piiloon 20 sek, esille, piiloon 20 sek, esille = 2min ja  sit palkkaamaan. Nita ei pitäny mitään ääntä, mutta oli läähättäny ja nuollu huuliaan, eli pientä hermostuneisuutta. Oli pienet maraton treenit, mutta ihan hyvin tuo jakso.

Kävin treenien jälkeen Murren murkinassa hakemassa Nitalle ruokaa ja pari lelua ( 2x uus narupallo kun vanha hajoo käsiin). Meni pikkasen enemmän rahaa kun mitä olin ajatellu mut piti vähän hamstrata kun oli uusia lihoja. Ostin peuran jauhenlihaa ja peuran sisäelimiä. Niitä ei oo aikasemmin ollu ja nytkin vaan vähän niin piti sit ostaa reilusti. Pitää käydä mutsilla ja faijalla viemässä osa niiden pakkaseen kun ei meille mahu.