Tänää oli luvassa kahdet treenit, ensin Hyvinkäälle agilityyn ja illalla tokoilemaan Lauttasaareen. Mimmi oli koulussa joten Tiina piti meille tunnin. Tiina oli rakentanut meille 16 esteen radan, jossa perusesteiden lisäksi putkia, keppejä, muuria, pituutta sekä rengasta. Tässä ratapiirrustus, jossa mittasuhteet eivät välttämättä ole oikeat.

Radan alkuosa sujui hyvin, ensimmäinen haaste oli este nro.9 joka oli rengas. Olin päättänyt pysäyttää Nita ennen estettä ja ottaa kunnon kontaktin ja sitten vasta aioin lähettää esteelle, tämä ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan ja Nita tarjosi kaksi kertaa rengasta, mutta en itse sitä tajunnut vaan pyysin Nitaa vaan tulemaan siihen kohtaan kun olin päättänyt ja kun lopulta lähetin Nitan niin meni tietenkin sivusta ohi, noh Tiina sitten herätteli että "Hanna hei, mitä sä teit, koira tarjoo kaks kertaa oikeesta kohtaa etkä päästä..." ja niin otin esteen uusiksi, parempi ohajus ja kyllähän Nita hyppäsi renkaan jonka korkeus 55cm, jess. Sitten rata jatkui muurilla. Muuri on ollut iso ongelma, olen ottanut vain muutaman kerran omatoimitreeneissä kunnes tajusin että meillä on muurilla ISO ongelma. Ongelma on siinä että Nita ponnistaa takajaloilla muurilta pois, eli virhepisteitä kertyy. Tänään siis sama, jolloin Tiinan kanssa alettiin ratkomaan ongelmaa, hetki siihen meni, erilaisia rakennelmia teimme, mm. muurin päälle kokeiltiin rimaa, jota Tiina piti kiinni -> ei toiminut, sitten pituuden viimeistä osaa muurin päällejolloin esteen korkeus lähemmäs metri -> ei toiminut, muurin päälle toiseen suuntaan pituuden ensimmäinen osa -> ei toiminut, muurin päällyosat (ne muoviste) väärin päin -> ei toiminut, sitten vihdoin Tiina keksi että laitetaan pituuden ensimmäinen pala muurin päälle niin että  "jalat" ylöspäin ja "jalkojen" päälle taipunut rima joka löytyi hallin reunalta, ja sitten toimi, JESS! Ja tällä tavoin neljä toistoa ja kaikki meni oikein, aivan mahtava fiilis, minä, Tiina, ja kaksi meidän kurssilasta vaan hurrattiin kun Nita vihdoin hyppäsi, aivan mahtava fiilis, sitten jatkettiin rata loppuun ilman mitään ongelmia. Loppuun vielä yksittäin näytettiin Tiinalle missä vaiheessa ollaan keppejen kanssa. Saatiin uusi vinkki miten jatkaa, eli kävelen normaalisti keppien vieressä ja pidän keppien puoleista kättä alhaalla niin että Nita saa jonkinlaista tukea vaikka en enää samalla tavalla käsimerkkiä annakkaan. Oli aivan mahtavat treenit ja tuli todella hyvä fiilis.

Illalla vielä Lauttasaareen parkkihalliin tokoilemaan. Seuraamiset parantuneet, siis siihen nähden mitä oli viimeksi hallissa. Nitaa kyllä ahdistaa vieläkin kun mennään seinää kohden. Käännökset ihan ok. Liikkeestä maahan, todella hyvät mutta liikkeestä seis ei vieläkään pysähdy heti vaan ottaa sen neljä askelta. Luoksetulossa uusi ihmetyksen aihe. Olen opettanut Nitan tulemaan suoraan eteeni ja sitten vasta luvan saatuaan saa tulla sivulle, tätä sivulletuloa olen tehnyt todella harvoin, mutta tänään Nita tuli siis luoksetulossa suoraan sivulle, olin ihan et mitä häh?! Kysyin Sallalta vähän vinkkiä ja Salla oli sitä mieltä että pitää jatkaa samaan tapaan kun aikasemmin ja vaan vahvistaa luoksetuloa ja jättää se sivulletulo kokonaan pois. Tein muutaman toiston, ja toisella kerralla näki ettei Nita oikein tiennyt mitä teki, hidasti vauhtia selkeesti kun lähestyi minua, katseli vasemmalle puolelleni ja jäi eteeni ihan vinoon ihan kun ei olisi tiennyt mitä tehdä. Otin uudestaan ja annoin käsimerkin niin että Nita tiesi minne tulla, kerta vielä ja hyvin meni. Otin myös paikallaolon, joka taas vähän levoton, pysyi maassa, muutta piippasi välillä. Lisää treeniä siis.