Perjantaina illalla kuskattiin Kirsin kanssa kamoja vinttikoirakeskukseen, lauantain koetta varten. Siinä hujahti helposti pari tuntia. Saatiin juttuja tehtyä niin lauantaina oli sit vähemmän tekemistä.

Lauantaina aamusta Vinttikoirakeskukseen järjestämään koetta. Kehä oltiin rakennettu jo perjantaina joten lähinnä kuskattiin telttaan palkintoja, papereita ym. tarvittavaa. Itse olin AVO ja ALO luokassa sihteerinä ja pääsin siis tutustumaan uuteen tehtävään, kivaa oli. Tuomarina toimi tiukan linjan Pirkko Bellaui. Pirkon tiukan linjan ansiosta ja lassieiden huonon päivän ansiosta päivän aikana saatiin anioastaan 3 kpl 1-tulosta ja nämä kaikki alokasluokasta. Vuoden 2011 toko rotumestariksi palkittiin Pia ja Martti, PALJON ONNEA  Nitan kanssa käytiin myös kehässä esittämässä taitojamme, huono tulos tuli, mutta kaikesta huolimatta en ole kovinkaan pettynyt. Paikallamakuu josta olin eniten huolissani sujui ok, pysyi maassa sen vaadittavan 3min, mutta äänteli jatkuvasti tosin hillitysti. Pisteitä tietenkin lähti, mutta mulle toi oli jo voitto kun pysyi vieraiden koirien kanssa paikoilla. Seuraaminen oli toinen ilonaihe. Seuraaminen on treeneissä ollu aika järkyttävää, mutta tänään se sujui ja seuraamisesta saatiinkin 8,5 pistettä . Kaukot onnistui myös hyvin, ei yhtään tupla-käskyä. No sitten ne murheenkryynit, eli luoksetulossa tuli läpi ja siitä saatiin siis vain 5p. Olen kyllä vähän hämmästynyt koska otin monta toistoa alueen ulkopuolella ja siellä pysäytys onnistui ihan ok, vähän venähti, mutta ei puhettakaan läpijuoksusta, no eipä voi mitään. Noudot jotka miellä kyllä oikeasti on hanskassa kaatui siihen kun Nita lähti kapulalle matkanvarrella nousi amppareita maasta ja sen takia Nita sitten ottia paljon häiriötä eikä enää liikkunut minnekkään. Pirkko mietti että antaako 0p. vai antaako uusia ja päätyi uusimiseen. Nyt liike sjui hyvin, mutta saatiin vain 5p. koska antoi uusia. Jäävät jotka ovat meidän vahvoja liikeitä, seisominen todella hyvä, mutta mitäs meidän bravuurille tapahtuikaan, en todellakaan tiedä, mutta Nita jäi ehkä elämänsä ensimmäisen kerran seisomaan, what?!  Eli 0p. myös tästä. Niin ja hyppy, vinoon hyppäsi ja ohihan se tuli, eli ei ypänny takasin. Pirkko totesi että jatkossa annat kyllä selkeän vartaloavun jos meinaa kokeessa tulla ohi. Kokonaisvaikutelma oli 9, tästä olen todella iloinen, Pirkon sanat lämmitti todella ja ehkä sen takia en ole niin pettynyt kun voisin olla. Pirkko totesi että todella piti yhteistyöstämme ja harmitteli kun moni liike meni nollille. tämä todellakin lämmitti koska Pirkko antoi usealle koirakolle melko huonot pisteet yhteisvaikutuksesta. Tämän päivän suorituksesta siis ainoastaan 115,5 p. ja 3-tulos. Tää oli toivottavasti meidän tokouran pohjanoteeraus, mutta tästä jatketaan iloisin mielin uusia treenejä kohti . Niin ja pisteet kokonaisuudessaan löytyy tuolta oikeasta reunasta kohdasta toko kokeet.

Tänään, sunnuntaina, aamulla Aporttikoirahallille aksaamaan. Paikalla meidän lisäksi Monica ja Bonnie. Kepit oli tämän päivän ykkösteema. Kepeillä treenattiin sivuttaisetäisyyttä, Nita kestää oikeesti sitä että oon useamman metrin sivulla ja edellä, JESS! Treenattiin myös kepeille irtoamista ja itsenäistä suorittamista. Eli lähetin Nitan kepeille ja itse jäin seisomaan paikoilleni ja Monica oli apuohjaajana lopussa pitämässä palkkaa. Alkuun Nita säntäs suoraan Monican luokse, mutta pikkuhiljaa mutta epävarmasti lähti itsenäisesti kepeille ja pujotteli ne loppuun vaikka mä jäin lähetyspaikalle. Oon niin ylpeä tästä edistymisestä. Tehtiin myös muutama toisto kontaktitreeniä, A:lla ja puomilla, hyvin meni.

Treenien jälkeen suuntasin vanhempien luokse grillaamaan ja viettämään äitienpäivää. Pihalla oli ihanan lämmin ja koirat (Nita, Ruuti ja Ronja) nautti pihallaolosta. Alkuillasta saatiin myös veräjä vihdoin autoon. Siskon mies ja faija sahas rautasahalla pari osaa pois ja tavallisella sahalla vähän välilevyä uuteen uskoon ja jollain liinalla vielä vedettiin veräjää vähän kasaan, nyt se mahtuu just ja just mun autoon. Ja vaikka sitä vähän muunneltiin niin on todella tukevasti autossa ja näyttää oikein hienolta . Nitakin viihty takaluukussa hyvin, hyppäsi sinne ilman mitään ongelmaa. Kuvia tulossa kunhan ehdin.