Tiistaina loppui Nitan joululoma, eli seuran agilitytreenit jatkuvat lomailun jälkeen. Oli kyllä kiva palata treeneihin, koska mähän en suunnitelmista huolimatta hallille mennyt koko tauon aikana, hyi mua! No hyvä puoli on se, että saipahan Nita oikeesti pitää agilitytaukoa melkein kokonaiset 3 vko, kesälläkun taukoa ei niin tuu pidettyä kun on kisoja ym. melko paljon ja ulkona on kiva treenata. No treenit jäi kyllä lyhkäsiks koska seura piti infotilaisuuden meidän treenivuoron aikana ja sinne infoon oli kaikkien mentävä. Käytiin läpi uusia velvoitteita, jotta ryhmäpaikan saa jatkossa pitää. No eipä ne pahoja ollut, taitaa hoitua ihan hyvin  ainakin mun osalta. No kun sitten info loppui päästiin treenaamaan, rata oli onneks jo valmiina joten päästiin suoraan tutustumaan rataan. Rata oli joku parinkymmenen esteen rata, ei mitenkään paha. Rataan tutustuttaessa oli yks kohta johon mietin paria vaihtoehtoa ja kun siinä mietin niin päätin koittaa saksalaista (?) siihen kohtaan, radan muut kohdat oli selkeitä heti alusta asti. No radalla se sakasalainen ei toiminut koska jätin Nitan kumminkin mun selän taakse enkä edes katsonut koiraa, eli se vaan katos, eli ihme että tuli hypyn väärään suuntaan, mun oma moka. Meidän kouluttaja sitten ehdotti että tekisin siihen kohtaan kaks valssia ("vaikka valssit ei enää taidakkaan olla muodissa )" ja niin sitten tein ja sujui hyvin. Loppurata hyvin ja kepitkin Nita haki helposti, tosin kulmakaan ei ollut vaikea. Kun treenit loppu jäätiin vielä muutaman tyypin kanssa hallille tekemään uudestaan rataa. Päätin uudestaan koittaa sitä saksalaista niin kuin olin alunperin ajatellut. Ja nyt kun muistin pitää katseen koirassa, enkä jättänyt selän taakse niin johan se saksalainen toimi paremmin kuin ne valssit. Eli sen kohdan pysty tekemään useammalla tavalla ja Nitankin kanssa toimi useammat ohjaukset. Omaa sujuvaa liikettä ajatellen, mun mielestä saksalainen toimi tossa kohtaa paremmin, mutta siinä oli suurempi riski saada hylly, jos/kun jätti koiran seläntaakse katsomatta koiraa. Nita oli hirmu vauhdikas tänään, mulla oli oikeesti vaikeeta pysyä sen mukaan, tollasen vauhdin kun sais kisoihin niin ei kyllä olis niin kova ongelma saada niitä nousunollia. Mutta, hyvät treenit oli!

Kotona ollaan tokoiltu, sisällä siis, kun ulkona on ollu aivan sairaan liukasta. Demi on vetänyt nurin useamman kerran kun on jäisellä tiellä koheltanut minkä kerennyt. Onneks ei ole itseään satuttanut. Mutta siis tokosta... Demi on tehnyt ylläri ylläri sivulletuloja ja seuraamista. On ollut kovin innokas, ja paikka pysyy mun mielestä hyvin. Puisen noutokapulan pitoa, pitää hyvin ja ote on hyvä. Pitää kiinni vaikka laitankin käteni kapulan lähelle, mutta en pyydäkkään irrottamaan, hyvä likka  Uuten juttuna ollaan aloitettu sivulletuloja kapula suussa. Tässä teen niin että otan Demin mun eteen istumaan, annan kapulan Demille ja kun hetekn on sitä pitänyt pyydän sivulle. Ekoilla kerroilla piti kapulaa melkein koko matkan, mutta just ennen kuin istuutu sivulle räkäs kapulan pois, kun palkkaa ei tulltu ja tehtiin otettiin uudestaan niin johan pysyi jo kapula hyvin suussa vaikka siirtyikin samalla sivulle. Liikkeestä maahanmeno on tosi hyvällä mallilla, kun peruuttelen (joko kävellen tai juosten) ja annan käskyn niin nopeesti sukeltaa maahan. Muutamia kertoja olen testannut niin että otan Demin lennosta seuraaman muutaman askeleen jonka jälkeen annan maahan käskyn ja maahan se menee vaikka jatkan matkaa eteenpäin. Kaukoja ollaan myös tehty, tässä vaikeinta on pitää asento, Demi helposti menee edestakasin, nousee ja laskee ilman käskyä. Eli oon välillä pidentänyt aikaa ennen uutta käskyä jottei voi vaan suhata hissinä edes takas.

Nita on myös tokoillut sisällä, peruutuksia, sivuaskeleita, käännöksiä.. Metallin pitoa ja siirtymisiä metalli suussa edestä sivulle. Kaukoja, mutta niitä oon taas kyllä tehty liian vähän. Nitan kanssa taitaa olla pakko tehdä jokaikinen päivä, koska ne on taas mennyt huonommaks kun en oo useampaan päivään tehnyt 

 

Huomenna mennään Porvooseen Korrien viettiseminaariin, odotan kyllä innolla ja uskon oppivani taas paljon uutta  Pitää muistaa ottaa kynä ja paperia mukaan niin saan kirjotettua vinkkejä muistiin.