Aamulla heräsin ennen klo. 6, laitoin kamata kasaan, ruokin Nitan, käytiin lenkillä jonka jälkeen tavarat autoon ja auton nokka kohti Vantaata. Otettiin Anne kyytiin Vantaalta ja lähdettiin ajamaan kohti Kouvolaa, tarkemmin Elimäkeä. Anne tuli mukaan henkiseksi tueksi ja kartturiksi. Oli hyvä saada Anne mukaan, koska automatka tuntui menevän nopeasti ja jännitys ei ollut niin kovaa kun puhuttiin kaikennäkösistä asioista matkan aikana enkä niin "ehtinyt" keskittyä jännittämiseen. Kun päästiin perille niin aurinko porotti pilvettömältä taivaalta, klo. 9 lämpötila oli varmaankin jo +25 astetta. Koepaikka oli koulun pihalla, lähellä autotietä, mutta kumminkin ihan rauhallinen paikka. Alokasluokkaan oli ilmoittautunut 13 koirakkoa, mutta yksi oli jäänyt pois. Me saatiin nro. 11, olin salaa toivonut että päästäisiin starttaamaan heti alkuun kun oli niin lämmin, mutta ei käynyt tuuri tänään.

Paikallamkuu oli jaettu kahteen ryhmään eli 6 ja 6 koirakkoa, oltiin siis toisessa paikallamakuu ryhmässä. Eka liike oli luoksepäästävyys, siitä täydet 10 pist. Olen erittäin tyytyväinen koska Nita pysyi hienosti sivulla eikä noussut seisomaan. Seuraavaksi paikallamakuu, jota jännitin ihan ylivoimaisesti eniten. Paikallamakuun kanssa ollaan taisteltu ja en mitään muuta odottanut kun että liike nyt olisi varma koska siihen ollaan kyllä panostettu treeneissä. No paikallamakuusta tuli 9 pist. johon olen hyvinkin tyytyväinen, piste lähti siitä kun jouduin antamaan kaksi käskyä kun neiti ei meinannut nousta maasta ylös. Paikallamakuun aikana kentän yläpuolella pörräsi helikopteri, melkein kaikki koirat katsoivat helikopteria, mutta siitä ei onneksi pisteitä lähtenyt vaikka pää vähän pyöri helikopterin ansiosta. Seuraaminen kytkettynä oli 10 pisteen arvoinen ja taluttimetta seuraaminen 9,5 pist. Puolikas piste lähti kuulemma vinosta perusasennosta, itse arvioin liikkeen huonommaksi koska perusasento oli myös hieman väljä ja loppusuoralla kontakti katosi hetkeksi. Niin ja ei tuo seuraaminen ollut meidän parasta, Nita oli vähän laimea, ei ollut sitä pientä ylimääräistä innokkuutta mistä itse pidän. Mutta tyytyväinen olen toki pisteisiin, vaikka sitä aina itse huomaa parannettavaa. Maahanmeno liikkeestä oli 9 pisteen arvoinen, tässäkin meni piste siitä kun tuplakäskyllä siirtyi sivulle, vähän tais kuumuus tehä tehtävänsä. Luoksetulo 9,5 pist. puolikas piste hieman vinosta perusasennosta. Liikkestä seisominen toi 9 pistettä, piste lähti siitä kun otti muutaman askeleen ennen kuin pysähty. Videolla taisi näkyä että otti 4-5 askelta, eli tähän en kyllä ole tyytväinen, on tehnyt paremminkin. Estehypystä 9 pistettä, en muista mistä piste tuomarin mielestä lähti, mutta oma arvio on että siitä kun hyppää niin esteen sivuun, muuta huomautettavaa en itse huomannut. Kokonaisvaikutus 10 pist.

Ja pisteitä kertyi 187,5 pistettä jolla siis saa alokasluokasta 1-tuloksen. Saimme myös kunniapalkinnon ja sijoitus oli 4:s. Kärki oli hyvin tasainen, voittaja koirakko sai 192 pistettä, joten kolmossijakaan ei jäänyt kauas kun ykköseenkin oli vain muutama hassu piste. Oli kyllä todella mukava päivä ja olen niin iloinen että saatiin tuo 1-tulos. Helpotti ihan kamalasti kun paikallamakuu meni niin hyvin. Ennen koetta ajattelin että jos vaan paikallamakuu sujuu niin ollaan jo voitettu mun mielestä, vaikka muut liikkeet menis miten, koska tiesin että Nita osaa oikeesti kaikki muut liikkeet, paikallamakuusta en ollut 100 %, mutta nyt voin luottaa siihen että pysyy, ainakin suurella todennäköisyydellä. On mulla mahtava koira ! Nyt vaan seuraavaa koetta kohti, joka onkin jo parin viikon päästä.

Tässä muutama kuva kokeesta ja toivottavasti saadaan videokin jossian vaiheessa tänne. Kuvat on ottanut Anne Norovirta-Laamanen, Kiitos Anne!

Luoksepäästävyys

Paikalla makuun odottelu...

Paikalla makuu, palataan koirien luokse

Sijoittuneiden palkitseminen