Eilen oli Demillä tän vuoden viimeiset ohjatut pentutreenit. Pedun kanssa tehtiin rataa, jossa oli hyppy-hyppy-suora putki-hyppy-hyppy- L-putki-hyppy. Ekat kaks hyppyä ja putki oli suorassa linjassa jonka jälkeen seuraava hyppy oli 90 asteen kulmassa oikealla ja myös seuraava hyppy edelliseen verrattuna 90 asteen kulmassa, josta sitten L-putken kautta vikalle hypylle. Suoran putken jälkeen kun käännyttiin oikealle jossa oli hyppy-hyppy, niin siinä kahden hypyn välissä tehtiin valssi. Alku suora meni hyvin ja Demi tuli hyvällä vauhdilla ja käänty hyvin putkesta oikealle, sain valssinkin tehtyä hyppyjen väliin, mutta sitten onnistuin ohjaamaan Demin kumminkin ohi siitä toisesta hypystä. Uudella yrityksellä onnistu hyvin. Muutaman kerran tuli suorasta putkesta ohi kun juoksin vaan eteen enkä ohjannut kunnolla. Mutta hyvin meni tämä ratatreeni kumminkin.

Kaisan kanssa aloitettiin kontaktien harjoittelua. Mä olin päättänyt jo silloin syksyllä että haluan opettaa Demille kunnon juoksukontaktit. No kävi kumminkin niin että K totesi että lähettää linkin mulle sähköpostiin ja sen avulla voin opettaa niitä juoksukontakteja, mutta niitä ei ryhmätreeneissä "voi" opettaa, kun täytyy tehdä aivan sairaasti toistoja ym.... Tää oli valtava HÖH, koska olin toivonut että pystyn aloittamaan kontaktien opettamisen valvovan silmän alla, mutta eipä taida nyt onnistua  Ja toinen juttu oli se, että mulle suositeltiin että opetan sekä juoksut että 2o2o koska juoksukontaktit puomilla on haastavia jos puomin jälkeen tulee hyppy takaakiertona. Tää hankala tilanne tulee siis sillon jos koira ja ohjaaja tulee vauhdilla puomille ja ohjaaja ei ennen puomia pääse koiraa edelle. Koira on siis niin paljon nopeampi, niin harva pystyy juoksemaan niin lujaa että ehtisi puomin päähän ennen koiraa. No täähän on totta, ei käy kieltäminen. Jos radalla on tilanne jossa koira tulee vauhdilla puomille niin tottahan se on että koira on puomilta tullut alas ennen kuin ohjaaja on lähimainkaan ja juoksukontakti-koirat opetetaan ampumaan täysii puomilta eteenpäin. Mutta siis takaisin itse asiaan, eli suunnitelmissa olis että opetan juoksukontaktit A:lle koska siinä ei ole samaa ongelmaa kuin puomilla ja puomille ja keinulle opettaisin 2o2o. Ja tätä 2o2o opeteltiin eilen Kaisan kanssa. Tajuisn idean, mutta tuli todettua että Demin kanssa valjaat olis ollu hyvät, mutta tästä tuli juoulutauon läksy ja tota 2o2o voi treenaat kotona esim. rappusissa ja naksulla oppii kuulemma tosi nopeesti, joten sitä aletaan nyt sit työstämään.

Itsenäisesti treenattiin keppejä, verkoilla tietty. Tässä oli selkee edistyminen. Pystyin lähettämään Demin kepeille jopa 4m päästä ja eri kulmista ja tyyppi tiesi varmasti minne mennä  Lähetin Demiä kello 6, 5 ja 4 sekä vasemmalta puolelta lähetettynä klo.6 ja 7. Otin kepeillä myös sivuttaisetäisyyttä, kummaltakin puolelta ohjattuna sekä juoksin ohi. ens kerralla pitää treenaat myös niin että jättäydyn taakse ja sitten noita lähetyksiä eri kulmista kellon mukaan.

Tänään oli sitten Nitan tekniikka treenit. Tehtiin rataa, teemana oli takaakierrot, jotka piti tehdä pakkovalsseina ja twistinä/saksalaisena. Rataan tutustuessa piti miettiä yksi ohajus niin että tekee pakkovalsseja ja toinen ohajussunnitelma takaakiertoja ajatellen. Pakkovalssit oli helpompi suunnitella, koska ne tuntuu mun omasta mielestä helpommille. Tein siis esteelle nro. 2 pakkovalssin ja jaakotuksen, nelos hypyn jälkeen tein takaaleikkauksen vitoselle ja seiskalle taas pakkovalssin. Kymppihypylle olis voinu yrittää runnoa pakkovalssin mutta siihen tein twistin. Pakkovalssit toimii ihan hyvin ja niitä kun hiottiin niin Nita tuli todella läheltä siivekettä ja jaakotus sen ekan pakkovalssin kanssa toimi hyvin. Takaaleikkaus sujuu ja pakkovalssi seiskalle tuntu helpolle, mutta tässä kaarre vähän veny eli en saanu sitä nuolen tehtyä ja hypyn 10 twisti oli hyvä. Pakkovalssilla vedettiin muutama kierros ja hiottiin sitä ajoitusta ja kyllä ne vaan parani joka kerta. Sit otettiin sama rata, mutta pakkovalssin tilalle päätin tehdä twistit kun se tuntu paremmalle kuin saksalainen. Twisti tuntu mun omaan "käteen" vaikeemmalle kuin pakkovalssi, mutta toimi loppujen lopuks paremmin ja Pirjo suosittelikin twistin käyttöä kisoissa jos vaan sellanen kohta on johon se luontevasti sopii. Tokassa setissä siis kaikki pakkovalssit muutettiin twisteiksi. Omaa liikettä piti eka vähän kuivaharjotella ja kun koira otettiin kehiin ja helposti sain oman ajotuksen toimimaan niin kaarteet saatiin vieläkin pienemmiksi varsinkin tossa seiska hyptllä, jossa pakkovalsilla kaarre valu niin twistillä oli magee käännös. Mä ihan yllätyin kuinka pieneks myös Nitalla käännökset saa kunhan vaan käyttää niitä oikeita ohjauskuvioita ja ajoitus on oikea. Oli kyllä mahtava huomata kuinka saa ohjauksen toimimaan niin hyvin. Ihan mahtavan onnistuneet treenit ja nyt vaan joulutauolla treenaamaan lisää