SUUREN SUURET ONNITTELUT RAKKAALLE DEMILLE 1V. SYNTTÄREIDEN JOHDOSTA heart


Aika on kyllä mennyt hurjan nopeasti, ihan käsittämätöntä että Demi syntyi vasta vuosi sitten. Ennen Demin tuloa, aika kului käsittämättömän hitaasti, ja on se kyllä niin erilaista hakea koira ulkomailta kuin kotimaasta. Kotimaassa kun pääsee kasvattajalle useamman kerran katsomaan pentuja, mutta tässä tilanteessa näin Demin ensimmäisen kerran vasta Ruotsissa kun oltiin pentua kotiin hakemassa. Oli hyvin outoa, odottaa jotakin mitä ei ollut koskaan livenä nähnyt, pelkkiä valokuvia vain. Koko reissu tuntu hyvin absurdilta kunnes matkaan oikeasti lähdettiin kesäkuussa 2011. Pian kanssa Ruotsiin lähdettiin ja reissu meni oikein hyvin. Demin isän omistaja, Solweig, lähti mukaan hakemaan Demiä kotiin ja muistan sen automatkan kasvattajalta, taisin olla hiljaa melkein koko 1,5h ajan, pitelin vaan Demiä sylissä, niin ihana se oli (ja on edelleen). Solweig tarjosi meille ruokaa ja ehdittin iltapäivää viettää hänen luonaan ennen laivalle lähtöä. Kuten kuvasta huomaa, oli mun kovin vaikeata jättää Demi silmistäni, ruokapöydässä kävin kyllä syömässä, mutta joo, jälkkäriä syön pentu-aitauksessa laugh


Muistoja riittää tuolta matkalta ja hyviä kokemuksia smiley
Vuosi on siis mennyt hurjaa vauhtia ja Demistä on kasvanut oikein mallikelpoinen koirakansalainen. Itse olen oppinut hurjasti Demin myötä, varsinkin sen takia että Demi ja Nita ovat hyvin erilaisia koiria, joten niiden kasvattaminen ja kouluttaminen on ollut melko erilaista. Tuo pieni, joka todellisuudessa on isompi kuin Nita, on omalla toiminnallaan laittanut mut miettimään asioita eri tavalla kuin aikaisemmin. On se vaan hyvä kun on itsellään erilaisia koiria, oppii ainakin käsittelemään erilaisia tyyppejä ja siinä oppii niin paljon.

Demi on vuoden aikana aloittanut toko uraansa, joka taitaa olla meidän päälaji. Itse tykkään tokosta hyvinkin paljon ja Demikin tykkää tokoilla. Pikkuhiljaa edetään ja tavoitteena olisi tänä vuonna startata alokkaassa, saa nähdä miten käy. Demi on myös käynyt agilityn alkeet, ja olemme myös päässeet jälki- ja hakumetsiin treenaamaan. Nämä maastolajit ovatkin olleet Demin suosiossa. Kun lumet sulavat niin päästään taas jäljestämään ja hakuilemaan smiley

Alkukesästä, samana viikonloppuna kuin viime vuonna lähdimme Ruotsiin Demiä kotiin hakemaan, suuntaamme taas Tukholmaan. Demi osallistuu Ruotsissa näyttelyihin sekä MH-kuvaukseen. Tulee kyllä todella mielenkiintoinen reissu. Demin koko pentue kuvataan samanan päivänä, joten tulokset ovat hyvinkin vertailukelpoisia. Ruotsissa tehdään myös sellainen keskiarvo kaavio, eli siinä kaaviossa näkyy sitten Demin pentueen keskiarvo ja toisella värillä sitten Demin oma "tulos", joten näkee helposti eroavaisuudet.Ja koska Ruotsin MH on sama kuin meillä Suomessa, tai oikeestaan toisinpäin, niin Demin kuvausta päästään myös vertailemaan Nitan kuvaukseen. Eli kaikkea mukavaa jännää siis tiedossa kesäkuussa.

Demin synttäreitä en vietetty mitenkään perjantaina, koska olin itse korkeassa kuumeessa, ja nukuin, ööh.. melkein koko päivän. No ei me kyllä muutenkaan koirien synttäreitä kovasti vietetä, mitä nyt saavat aina jotain pientä extraa, herkkuluita ja muita pieniä ylimääräisiä herkkuja.  Mutta nämä herkuttelut hoidettiin sitten viikonlopun aikana.

Iso kiitos Pialle, tästä ihanasta veikeästä mustasta! Demi on heart