Oltiin sovittu Kirsin kanssa treenit Baronan parkkikselle, mutta se oli varattu sad Bluesilla tais olla kotiottelu... ajettiin Niittarin paloaseman taakse, If:n parkkikselle. Mulla oli hieno suunnitelma mitä teen, mutta suunnitelmat meni uusiks melko alkumetreillä, prkl! Eli Demin kanssa oli tarkotus tehdä palkkaamattomuus treeniä. Alkuun ruutua jossa palkka ja sen jälkeen kaks liikettä ja vasta sitten palkka. No aloitettiin ruudulla x 2, jossa alusta. Ruutu ihan hyvä, vähän himmas ruutunauhojen luona. Sit oli tarkotus tehdä liikkeestä maahan & luoksetulo, jonka jälkeen palkka. Tätä en päässyt toteuttamaan, koska liikkeestä maahanmeno tyssäs. Demi meni nopeasti käskystä maahan, tosin jäi vajaaks ja ponkas ylös. Otin uudestaan kun ajattelin että hätäilee, sama juttu ja vielä kolmas kerta sama edelleen. Tästä tuli tänka på, tultiin siihen tulokseen että nyt taitaa mättää maahanmeno märällä alustalla. Menin ison lätäkön luokse ja päätin että nyt treenataan sitten maahanmenoa lätäkössä. Tästä tuli tahtojen taistelu ja loppujen lopuks annoin himppasen periks ja siirryin toiseen lätäkköön joka ei ollut niin iso ja syvä ja nyt Demi meni maahan, muutaman käskyn jälkeen. Isot kehut ja muutama toisto jolloin meni heti maahan, sai lisää palkkaa ja kehuja jonka jälkeen koira autoon jotta pääsisin nollaamaan oman pään. Täytyy todeta että alkuperäsessä tilanteessa ei siis edes ollut lätäkköä, pelkkä märkä maa, mutta koska mua ärsytti tollanen neitimäinen käytös ja koska märkä maa ei ole syy olla tottelematta niin pitihän sitä sit treenata ihan lätäkön kanssa. 

Oman pään kun sain nollattua otin Nitan treeniin. Nitalla oli ekana ruutu. Lähetin tyhjään ruutuun, mutta ruutu oli hukassa. Ruutu oli hukassa melko kauan, mutta kun löytyi niin päästiin tekemään pysäytys + maahanmeno, tosin tän ryssin ite, kun annoin käskyn just liian aikasiin ja Nita kun totteli just sillä sekunnilla niin makoili sitten siinä ruutunauhan edessä. Palkkasin kumminkin koska Nita teki niin kuin olin pyytänyt. Jouduin kumminkin ottamaan uusiks, jolloin ennakoi ja meni jälleen maahan ennen ruutua. Kolmannella kerralla meni ruutun asti ja käskystä maahan, tästä iso palkka. Tästä tuli sen verran vääntöä ja omassa päässä kupli joten piti pientä pään nollaus taukoa pitää. Sitten jatkettiin hyppynoudolla. Nita odotti hyvin kun heitin kapulan (välillä varastaa), mutta kun mulla oli miettimistauko, toisin sanoen mulla oli oikosulku et mitä käskyä olenkaan käyttänyt, niin Nita lähti omatoimisesti = varasti, teki koko liikkeen ilman mitään käskyä ja hienosti tekikin. Hahaa, ehkä mun pitäis aina olla ihan hiljaa niin tulis parempaa jälkeä cheeky Tää omatoiminen hyppynputo oli siis oikeesti tosi hieno, mutta otin kumminkin uudestaan ihan käskyjen kanssa koska varastaa ei saa, mutta edelleen hyvin smiley Sitten voittajan luoksetulo kisamaisesti. Lähti laukalla,  ja pysähty täsmällisesti käsimerkistä (pysähdyksen teen nyt pelkällä käsimerkillä), jatkoi laukalla, tosin hitaalla (ennakoi) ja maahan käskyllä meni heit maahan. Kutsuin ja palkkasin vauhdista joka kyllä oli vikalla pätkällä ravi. Tein ihan ekaa kertaa luoksetulon kisamaisesti ja olen kyllä hyvin tyytyväinen. Lopun toivoisin kyllä laukalla, mutta joo...

Demin toka setti aloitettiin paikallamakuulla. Nooan kanssa paikallamakuu 2 min. Etäisyyttä koirien välissä ehkä 5m, etäisyys mun ja Demin välillä 8-10m. Palkkasin Demin 1 min kohdalla, oli nätisti koko ajan. Sitten tehtiin hyppyä. Jätin istumaan esteen toiselle puolelle ja vein palkan hypyn taakse, käskyllä hyppäs ja söi palkkansa. Uudestaan ilman että hypyn takana on palkkaa (ekaa kertaa ilman palkkaa), hyppäs ja kun oli toisella puolella, sanoin "seis" jolloin pysähty ja heitin palkan perään. Sitten seuraamista. Tässä siitä videopätkä http://youtu.be/_0mwYov9BO Huomaan taas että en valmistele pysähdyksiä, tein töksäyttäen, tyhmä minä! Eli pysähtyminen tuli Demille yllättäen, ja tuloksen näkee videolta. Mutta muuten omaan silmään näyttää ihan kivalle, vaikka parannettavaa löytyy aina. Loppuun vielä luoksetulo, palkkasin vauhdista.

Nitan tokassa setissä oli ainainen murheenkryyni, eli tunnari. Kirsi levitti tunnarit ja sinne sekaan se oma. Nita lähti käskystä, ei haistellu vaan napsi tunnareita suuhun, siis useamman, teki saman useamman toiston ajan. Tässä tuli taas pieni mietintätauko, sit Kirsi laitto kaks isoa kasaa puhtaita, kasojen välissä 50cm, kasojen väliin vein oman. Lähetys, vähän haisteli, mutta toi vääärän. Päätettiin kokeilla vielä uudestaan samaa, laitoin oman vähän eri kohtaan, mutta edelleen kasojen väliin. Lähti eka oikealle kasalle, haisteli siirty vasemmalle ja siinä välissä kun oli jo vasemman kasan luona kääntyi takasin keskelle ja ottin oman, JESSS! laugh Vihdoin ja viimein! Tää oli kyllä sellanen työvoitto että. Nyt täytyy vaan jatkaa tällä tavalla, koska siitä piilottamisesta ei oo tähän tunnariin mitään hyötyä, koska Nita kyllä osaa etsiä sen tunnarin vaikka mistä piilosta, mutta ei yhdistä tätä oikeaa tunnaria samaksi jutuksi. Kun tunnarit on esillä niin Nita ei jotenki oikein ymmärrä että tää on se haistelujuttu vaan yrittää vaan silmillä päätellä mikä se oma olis. 

Treenit ei siis ihan putkeen mennyt, eikä aina voi mennäkkään, mutta onneks oli mukana Kirsi joka toimi järkenä silloin kun en itse siihen ihan kyennyt. Kiitos Kirsi treeniseurasta.

Agility treenit on jäänyt viime viikkoina väliin, töissä on ollut kiireitä ja sen lisäks mun selkä on ollu ajoittain tosi kipeä. Mutta sunnuntaina on oma hallivuoro, ja toivottavasti ens viikolla päästään liitelemään ihan ohjattuun treeniin.