Keskiviikkona ja torstaina treenasin vähän tunnaria, jemmasin sitä yhtä kapulaa ruohikkoon. Nita käytti tosi mallikaasti nenäänsä ja löysi joka kerran kapulan . Myös noutoja otin muutaman toiston, eka puisella ja sit metallilla. Puisen noutaa hienosti ja luovuttaa vasta kun annan luvan, eli pystyn tekemään hämäyksiä ja pitää silti hyvin. Metallin kanssa ei olla vielä ihan yhtä pitkällä, noutaa kyllä, mutta pudottaa yleensä kerran, varsinkin jos en ota vauhdista vaan pyydän perusasentoon luovuttamaan. Otin siis erikseen niin että noutaa ja otan vauhdissa kapulan ja niin että treenattiin pelkkää luovutusta perusasennossa.

Lauantaina treenattiin Niittykummussa vesisateeessa. En ihan muista missä järjestyksessä tehtiin, mutta kai me alotettiin seuraamisella. Tehtiin seuraamiskaavio avoimen luokan mukaan (tosin tais olla lyhkäsempi). Seuraamiset ei ollu kovinkaan hyviä, käännökset väljiä ja kontakti huonoa. Jäävät otettiin heti perään, liikkeestä maahan hyvä, liikkeestä seis oli myös hyvä, mutta annan kuulemma pienen käsimerkin. En ole tiedostanut että annan käsimerkin joten tää pitäis kuvata viedokameralla ja asialle pitää tehä jotain. Elokuussa tokokokeessa Pirkko Bellauoi sanoi asiasta, mutta ajattelin sillon että oli joku vahinko koska en sillonkaan asiaa tiedostanut. Nyt kun Kirsikin asian huomas niin mä siis todellakin taidan aina tehdä niin. Haluisin nähä sen videolta jotta voisin tiedostaa sen mitä teen ja niin ehkä pystyisin korjaamaan asian. Sitte otettiin nouto, meni tosi makeesti . Menee kovalla vauhdilla, nostaa kapulan heti ja laukkaa myös takasin ja perusasentoki oli ihan hyvä. Seuraavaks kaukot, ne vihaamani kaukot... Etäisyyttä tais olla joku 2 m, annoin kaks käskyä ennen kun nousi istumaan, maahan menee heti, mutta kaikissa istu vaihdoissa tarvii 2-3 käskyä! Eli ei osaa kaukoja. Nyt pitää kotona treenata ihan Nitan edessä ja ekalla on noustava, namikädessä joka hemmetin päivä. Edetä ei ennen kuin 100% nousee ekalla.  Seuraavaks luoksetulon pysäytys. Haukku ja vinku ku jätin sen ja menin kauemmas, jouduin ihan komentamaan jotta oli hiljaa. Eka yritin pelkällä käskyllä, valu valu ja valu, pysähty 3 m päähän musta. Otettiin uusiks ja sama juttu. Kolmas kerta, pysäytys käsky + pallo, nyt pysähty. Otettiin lyhkäsemmällä matkalla 2 x pysäytys palloon ja sen jälkeen pelkällä käskyllä. Pysähtyy pelkällä käskylläkin jos vauhti on hiljasempi, mutta pitkältä etäisyydeltä tulee niin lujaa että ei millään pysty pysähtymään nopeesti. Joten täytyy kai sit ottaa enemmän pysäytyksiä ja vähemmän läpijuoksuja. Loppuun vielä läpijuoksu palloon, ja neiti tuli kyllä todella lujaa! Ihan vikaks vielä vähän seuraamista, paljon pysähdyksiä ja käännöksiä. Meni paljon paremmin kun alussa, varsinkin pysähtymiset oli hienoja, täyskäännöksessä väljyyttä ja väljyys tulee loppuvaiheessa, eli tähän täytyy ottaa nami avuks. Hidasta kävelyä koitettiin ekaa kertaa, pysy ihan hyvin oikeessa kohassa, mutta konatktia ei pitäny kunnolla. 

Sunnuntaina ajettiin Juvanmalmille aksatreeneihin. Välistävedot, kontaktit ja kepit oli tän päivän juttu. Välistävedot sujuu jo tosi hyvin, kontaktille pysähty kans hyvin ja vahvistin sitä, pystyn liikkumaan eteenpäin muutaman metrin kunhan muistan jankuttaa "koske". Myös A meni ilman ongelmia, joten ei jääny traumoja tiistaista. Kepit meni alkuun haukkuen, meni kyllä kohtuu hyvällä vauhdilla, mutta räkytti kauheesti. Monica palkkas Nitan keppejen lopussa kun pujotteli ilman virheitä, alkuun jätti vikan välin pujottelematta, mutta tajus kyllä jujun. Otin loppuun pelkkiä sisään menoja, laitoin patukan ekaan väliin ja lähetin Nitan kepeille 2-3 m päästä. Lähti vaikka ite jäin jälkeen, hyvä. Lopuks otettiin paikallamakuu, Bonnie oli Nitan seurana paikallamakuussa. Menin piiloon ja olin piilossa 2 min, kerran kävin palkkaamassa. Neiti oli hienosti hiljaa

Hallilta ajoin kotiin ja kohta oli lähtö jo vanhempien luokse. Sielläkään en kauaa ehtinyt olla kun piti jo kiiruhtaa SCY:n kokoukseen Tuomarinkylään. Kokous kesti 4 h ja oli kyllä sellanen kokous että huhhuh! Eripuraa oli vähän kaikesta ja yhdistykselle ei meinannut millään löytyä uutta puhenjohtajaa, joten Jorma suostui sit loppujen lopuks jatkamaan vielä  seuraavat kaks vuotta. Paimennuksesta ei tullut rodunomaista koetta, asiasta äänestettiin ja tiukille meni, muutamalla äänierolla tuli tämä päätös. Asiaa käsitellään jokus uudestaan kunhan ensin koko paimennuskoe on olemassa.