Blogin päivitykset on jääneet tekemättä ja sen takia onkin pikkasen vaikeata muistaa mitä sitä reilun viikon aikana on ehtinyt tehdä. Viime viikolla maanantaina saatiin siskoni koirat yllätys hoitoon. Sisko lähti keski-suomeen auttamaan mummia ja vaaria muutossa ja meikäläinen sai koirat hoitoon. Hyvin toimi elämä kolmen koiran kanssa, varsinkin kun nuo tulee niin älyttömän hyvin toimeen. Yöt Nita ja Ruuti nukku kylki kyljessä Nitan pedissä ja Ronja sitten nukkui omassa pedissään. Ma-ti yönä heräsin kolinaan ja siihen kun Ruuti alkoi haukkumaan hulluna ja Nita oli kiipemässä sänkyyn hakemaan turvaa minusta. Ruuti oli ihan sitä mieltä että joku yrittää murtautua meille, mutta se olikin vaan Ronja joka jotain touhusi olkkarissa keskellä yötä. Kävin hakemassa Ronjan takasin makuuhuoneeseen ja sen jälkeen nukuttiinkin makkarissa ovi kiinni. Loput yöt sujui hyvin rauhallisesti kun ovi pysyi kiinni koko yön.

Tiistaina oli Sirkuskentällä toko treenit Kirsin kanssa. Otettiin ruutua, idaria, kaukoja ja  jotain muutakin, mutta en muista mitä. Ruutu tais mennä ihan hyvin?. Idarin asennot meni hyvin, mutta seuraaminen oli kamalaa laamailua. Otettiin vielä uusintana niin että otettiin videolle, mutta eihän se tietenkään enää onnistunut, tai siis istuminen jäi seisomiseksi. Istuminen uudestaan, ja nyt hyvin. Kaukot oli hitaita ja tahmeita ja ekaan vaihtoon tarvittiin taas sata käskyä. nita sekoittaa kaukot paikkamakuuseen, vaikka ennen liikettä sanon "kaukot". Päätettiin että mun täytyy painottaa sanaa "maahan" eri tavalla kaukoissa ja paikkamakuussa. Paikallamakuuta otettiin myös useamman kerran ja ryhmässä. Nita oli reunassa Taran vieressä. Piippaili ja huusi aivan järjettömän paljon, en tullut piilosta ennen kuin oli hiljaa ja silloinkin vasta viiveellä. Otettiin myös lyhyt pätkä jossa vain käväsin piilossa ja silloin oli hiljaa.

Keskiviikkona olin HAU:n talkoissa maalaamassa esteitä viikonlopun kisoja varten.

Torstai-lauantai oltiin Jyväskylässä koirien kanssa, pakkaamassa tavaroita ja tuotiin mummin ja vaarin tavaroita uuteen kotiin.

Sunnuntaina aamulla Sporttikselle aksaamaan. Otin pikaiset 10 min treenit, keppejä esteen takaa eri kulmista. Nita haki tosi hyvin kepeille, jess! Ja kontaktit muutaman kerran. Oma kunto ei vaan kestänyt, tuli sairaita yskäkohtauksia ja henki ei meinannut kulkea joten oli pakko lopettaa. Iltapäivästä kumminkin vielä töihin HAU:n kisoihin. Onneks oli sellanen tehtävä että ei tullut fyysistä rasitusta ja yskän kanssa selvisin hyvin.

Maanantaina lähdin klo.6:15 ajamaan Pirkkolaan josta otin kyytiin Emman ja Sonian. Pirkkolasta suunnattiin takaisin Turun motarille ja sitä ajettiinkin reilu tunti kunnes tultiin Lietoon jossa ATT:n aksakisat. 2-luokassa oli 3 starttia. Ekaa kertaa olin ilmottanut nitan kolmelle radalle samana päivänä. Tuomarina oli Marjo Heino. Radat oli oikein kivoja, ei ollut kovin vaikeita, mutta sai kumminkin käyttää usempia eri ohauskuvioita, joten tuli taas käyttöä erilaisille ohjauksille . Oma kunto ei vielä kyllä ollut ihan kohillaan ja pelkäsinkin etten pysty kaikkia kolmea rataa juoksemaan, mutta päätin ottaa radan kerrallaa. Kaikki radat oli agility ratoja. Eka rata meni parhaiten, saatiin tosin hyl, mutta nyt voin sanoa että tiedän millanen on hyvä hylly . Rata meni siis todella hyvin, kunnes neljänneks viimeisen esteen ohajsin huonosti ja Nita juoksi nätisti esteen ohi, en jäänyt korjaamaan virhettä vaan halusin antaa Nitalle kuvan että rata meni just niin kuin pitikin. Mun huolimattomuus kostautui, mutta sellasta se on. Aika oli kuulemma 4-5 sek. alle ihanneajan ja sillä olis muistaakseni ollu sijalla 4. eli olis saanu LUVA:n. Toinen rata kaatui omaan sähläykseen heti tokalla esteellä, taas ohi. Jätin Nitan selkäni taakse ja ohihan se tuli, nyt korjasin joten tulos tokalta radalta 7,29 vp. ja sija 9/29. Oltais todennäkösesti päästy just alle ihanneajan ilman tota virhettä. Kolmas rata oli loppumetreille hyvä, mutta itse hosuin puomilla, kiirehdin liikaa ja Nita hyppäs kontaktin yli, ja tästä siis 5vp, lopputulokseen 7,58 vp aj sija 11/23. Kolmannella radalla Nita myös jäi A:n harjalle katselemaan maisemia (en tiedä mikä juttu tää oli), joten sen takia yliaikaa. Radat meni mielestäni hyvin, ja positiivista oli että kepit sujui joka radalla todella hyvin ja kontaktit onnistui hyvin muutoin paitsi vikalla radalla. Oma pää ei ollu ihan täydessä iskussa kisoissa, ja luulen että sen takia ohajsin välillä vähän sinnepäin ja se kostautui. Jäi kumminkin hyvä mieli kisoista ja varma fiilis radoista. Tähän mennessä on siis 7 kpl 2-luokan rataa takana ja täytyy sanoa että omat taidot on tähän mennessä riittäneet. Radat on ollut teknisesti vaikeampia kuin ykkösluokuona (tottakai) ja mun mielestä on ollut vaan kivaa että on saanut miettiä noita ohjauskuvioita. Ykkösen radat on sen verran suoraviivaisia että on kiva päästä vähän teknisesti haastavammille radoille, tuleepahan käyttöä oppimille asioille.