Eilen oli vuorossa taas aksaa, Sporttikoirahallissa. Rakennettiiin halliin useampi pieni tehtävä jota treenata. Alkuun hyppytekniikkaa, eka ihan perus väleillä ja tasaisella 25 cm korkeudella, jonka jälkeen joka toinen este korkeammaksi, jolloin koira joutui miettimään myös korkeuden arviointia, sujui edelleen hyvin. Loppuun vielä pitenevää sarjaa, väleillä 5-6-7-8, tästä olin todella tyytyväinen, rimat ei ollenkaan kolissu vaan neiti osasi hienosti pidentää laukka-askelta niin että mahtui hyvin joka väliin. Näitä kaikkia tehtiin 2-3 toistoa. Seuraavaksi treenattiin niisto-sokkaria putkella ja kahdella esteellä putken takana. Niisto-sokkari tehtiin kummallekkin esteelle jotka putken takana, mutta putkesta pääsi treenaamaan myös putkesta "pois päin" käännöstä. Niisto-sokkari sujui todella hyvin, mutta putkesta poispäin käännös tiukalla käännöksellä ei vielä ollut kovin hyvä. Lisää treeniä siis. Keppejä apuohjaajan kanssa, niin että lähetin kepeille ja itse jäin keppejen alkuun seisomaan kun nita pujotteli ja sai palkan apuohjaajalta. Tää treeni on Nitalle vaikea, keppejä menee hyvin jos mä liikun (eli vaikka olisi sivuttaisetäisyyttä paljon, tai meeen edellä), mutta jos seison paikoillani niin Nita on tosi epävarma eikä heti meinaa kepeille edes lähteä. Loppuun vielä puomilla kontaktia, eka namialusta ihan puomin lähellä, eli pysähty namialustalle, tän jälkeen siirsin namialustan reilun metrin päähän ja kontaktille piti pysähtyä jos palkkaa halusi, jos juoksi läpi otin uudestaan.

(Nita & Ruuti)

Tänään tokoilin Kirsin avustuksella Puolarmaarissa nurtsilla. Aloitettiin ruudulla, Kirsi vei pallon ruutuun niin ettei nita nähny, lähetin n. 15m päästä, hyvin meni ja vauhdilla. Uudestaan, mutta nyt tais mennä sivusta sisään, muuten ok. Sitten otettiin läheltä 5m päästä tyhjään ruutuun, epävarmasti meni ja sivusta mutta meni kumminkin, seis käskyllä ja palkka perään kun pysähty, näitä useampi toisto ja hyvin meni. Hyppyä, alkuun pelkkää meno hyppyä, namialustalla palkka ja sen jälkeen istu käsky ja palkka, hakeutuu nyt selkeesti kauemmas esteestä. Tän jälkeen madalletulla esteellä paluuhyppyä. Jätin Nitan sairaan vinoon esteen taakse/sivuun (suorin tie takasin olis ollu esteen ohi) ja kroppa-avulla kutsuin takasin, hyvin tuli, paitsi kerran oli tulossa ohi, mutta ehdin osittain kieltää eikä päässyt mun luokse kun palautin samaan paikkaan josta uusi yritys ja nyt hyppäs.

Ohjatun suuntia, vein oik. kapulan ja tein kaarteen ja tulin lähettämään Nitaa, lähti väärälle kapulalle ja kun kielsin vähän lujempaa niin sen jälkeen ei sitten halunnu ollenkaan noutaa kapulaa eikä hakeutua sinne oikeelle. Päätettiin rentouttaa Nitaa ja tehtiin suuntia nameilla niin että Kirsi meni mun oikeelle puolelle vähän edemmäs ja "oikee" käskyllä Nita meni Kirsin luo hakemaan namppaa. Tätä tehtiin jonkin aikaa ja sen jälkeen koitettiin taas kapulalla, mutta läheltä, nouti kyllä, mutta epävarmuutta oli vielä. Tunnari, eka niin että 6 vierasta sekasin ja oma siellä mukana, lähetin muutaman metrin päästä, haisteli ja toi oman, VAU! Sit 2 x piilotin omaa nurmelle, löysi kummatkin ja käytti nenää aivan älyttömän hyvin. Mä niin tykkään kattoa tota koiraa kun se etti tunnaria ja käyttää sitä nenää oikeen kunnolla, se on vaan niin mahtavaa.  Loppuun paikallamakuuta Kirsin häiriköidessä, lenteli lelut ja kapulat. Kerran lähti, mutta palautin maahan ja jatkettiin ja tän jälkeen ei mitään ongelmaa, katteli vaan kun Kirsi yllttti leikkiin, hieno raksu. Tän jälkeen paikallamakuu piilossa, aikaa n. 4 min, oli hipihiljaa, mutta pää pyörii kun väkkärällä, mutta siihen ei nyt puututa. Oli kyllä kivat treenit, tuli hienoja onnistumisen tunteita. Tällasia fiiliksiä taas enemmän niin johan taas treenit maistuu makealle.

Lopuksi vielä kuva veräjästä.