Aamusta Juvanmalmille Sporttikoirahalliin aksatreeneihin. Alkuun keppejä niin että keppejen loppupäässä pakasterasia jossa namipalkka. Huonosti haki ekaan väliin, mutta vauhti oli kyllä hyvä pujotellessa, eikä ollu eroa olinko itse oikeella vai vasemmalla puolella ja pystyin jättäytymään vähän jälkeen. Otin myös takaakiertoja yhdellä esteellä, sekä oikeelle että vasemmalle käännös. Rimat kolisi (ei tosin tippunu) kun kääntyy hypyn päällä vasemmalle, joten taitaa se lantion jumi vaikuttaa vasemmalle käännöksiin. Otin myös kahella esteellä takaakiertoa ja sylkkäriä, hyvin toimi. Kontakteja tehotreenattiin, eka puomia jossa Monica oli apuohjaajana, eli anto Nitalle palkan kun pysähty kontaktille ja mä pääsin jatkaa juoksemista esteen ohi. Vähän oli hankalaa, Nita ei oikeen vielä osaa tätä, pitää avittaa namilla jotta pysähtyy, mutta pysyy kumminkin kontaktilla kunnes vapautan. Kontaketa myös A:lla, ilman apuhojaajan apua. Tässä käytin namialustaa alkuun ja liikuin ite, ja vasta vapautus käskyllä sai kontaktilta lähteä. Alkuun vähän hakemista mutta alko ymmärtää jujun ja sain tehtyä muutaman ilman namialustaa, pysähty kun annoin käskyn ja annoin kädellä käsimerkin (seis) ja pysyi kontaktilla kunnes vapautin. Edisty siis ihan kivasti A:n kontaktit. Samaa vielä keinulla, nyt en hidastanu Nitaa "hou" käskyllä vaan päätin katsoa mitä tapahtuu jos en sano mitään. Neiti meni reippaasti, mutta hidasti ite keinun alastulolla, joten ei keinu pamahtanut ikävästi ja kun oli namialusta niin pysyi keinun alastulolla kunnes sai luvan tulla pois. Keinu oli kyllä positiivinen yllätys, koska jäpitti tosi hyvin siinä kontaktilla.

Alkuillasta mentiin vielä tokoilemaan Lily´s hallille Konalaan. Anne oli mukana Reetan kans ja Kirsi myös. Otettiin merkin kiertoa, Nita alko tajuamaan jutun muutaman toiston jälkeen (tosin matkaa merkille reilu metri) eikä tarvinnu sitä "kädestä pitäen" kierrättä merkin ympäri. Hallilla oli myös isompi noutokapula joten otettiin muutama nouto sillä. Tää iso kapula ei kyllä painanu paljoakaan enempää kun meidän pieni, mutta kooltaan oli huomattavasti isompi. Mutta siis vieras ja isompi kapula, mutta noudossa ei mitään ongelmaa. Paikallaoloja, Nita taas levoton, piippaili ihan kauheesti ja läähätti . Nyt siis toosi lyhkäsiä aikoja muiden koirien seurassa, yksinään voidaan aikaa pidentää kun siinä ei ongelmaa oo ollu. Jääviä otettiin myös, eka seisominen, pysähty hyvin, käskyn jälkeen otti 2 askelta, eli ihan hyvä. Liikkeestä istuminen, ei oikeen onnistunu. Kotona on menny hyvin ja pienellä käsimerkillä ja joko niin että nami ollut kädessä tai sit ei. Saatiin kyllä istuminen onnistumaan, mutta isommalla käsimerkillä. Liikkeestä maahan meni hyvä. Kaukot oli ihan kamalia tänään. Takapalkalla ja Kirsi laitto palkan valmiiks. Eka i-m tais mennä hyvin ja sen jälkeen m-i vaihto takkus, nousi nimittäin istumisen jälkeen seisomaan ja oli menossa palkalle. tätä kun sit hiottiin niin meni vaikeeks. Nita paineistu ja vaihtoihin tarvittiin useampi käsky ja Nita teki vaihdot todella hitaasti ja väärällä asenteella. Niin ja kaiken kukkuraks perusasennot oli ihan kamalia, Nita tuli jos tuli ja ihan miten sattuu, eli ei todellakaan hyvä... Treenit meni ylipäätään huonosti, mä en keskittyny kunnolla ja mua häiritsi kun viereisessä huoneesta kuulu vinkulelujen ääniä ym. Mua ei häiritse ihmiset, autot, koirat ym. häiriöt, mut toi vinkulelu oli ihan kamala. En tiedä, ei mua oikeesti pitäis tollanen häiritä, mutta tänään häiritsi ja se näky mun tekemisessä samoin kun Nitan. Ei voi koiraa syyttää kun ohjaajakaan ei keskity. Tästä nyt sit vaan keräämään innostusta ja jatkamaan touhuja.

Illalla ennen iltaruokaa treenattiin vähän peruuttamista, tehtiin sitä Tamaran ohjeistamaa L-muotoista peruutusta. Muutaman toiston jälkeen peruutteli ja kääntyi hyvin. Venyttelin myös etujalat, ja kylkiä namin avulla.