Tiistaina tokoiltiin Baronalla Kirsin ja Nooan kanssa. Olin vähän ajoissa niin päätin Nitan kanssa touhuta. Nita oli niin innoissaan kun pääsi tekemään joten ääntelyä riitti ja paljon, mutta tyyppi oli niin INNOKAS  Tein ruutua, eka lähetin ruutuun n. 15m päästä niin että ruudussa oli lelu, hyvin. Sitten otin paikkaa ruudussa ja lähetys lähempää tyhjään ruutuun. Nita meni suoraan ruutuun, pysähty ja meni maahan ilman käskyä! Neiti on siis tauon aikana oppinut että ruudussa pysähdytään ja mennään maahan, tosin ne pitäis tehdä käskystä eikä itsenäisesti, niin kuin mun rakas tekee  Muutama sivulletulo tehtiin myös ja sitten vaan leikittiin. Nitasta on tullut kovin leikkisä. Onhan se leikkinyt aikasemminkin mutta nyt se on niin täynnä intoa ja tekemistä että oksat pois. Tosin tässä huonona puolena on se ääntely, eli ensin pitäis muistaa leikkiä kunnolla hetki jotta ylimääräset höyryt saa pois, mutta mä niin tykkään kun nita leikkii tällä hetkellä tooodella hyvin 

Demin kanssa tehtiin siis Nooan setin jälkeen ja voi *piip* mitä touhua! Alkuun leikkiä, ei leikkinyt oikeestaan ollenkaan koska nenä oli auki ja tyyppi haravoi koko parkkipaikan. Etsii siis nameja tai mitä tahansa mitä toi ahne nyt keksii että vois syödä. Korvat oli jääny kotiin eikä sillä ollu kummonen tekemisen meinki. Tää oli eka kerta kun Demiä ei kiinnostanut pätkän vertaa treenaaminen, pelkkä hajujen perässä haahuilu  Tehtiin kumminkin jotain, mutta ei kovin hyvällä menestyksellä. Ruutua, bongas muistaakseni ruudun ja meni sinne hakemaan lelua, eli ok. Sivulletuloja, jotka huonoja, istuu lonkalla melkein kokoajan tai oli muuten vaan ihan vääntyneenä ties minne. Tunnari 2 x, niin että puhtaiden kasa oli n. 6m päässä ja oma piilotettiin siis nurmelle. Tää oli helppo nakki Demille ja ainut juttu joka onnistu kunnolla. Sitten olikin tauko jonka jälkeen yritin kerätä motivaatiota tehdä ton otuksen kanssa. Ohituksia, Demi vapaana ja kierreltiin Nitan ja Kirsin ohi, ihan ok, vaikka muutaman kerran karkasikin Nitan luokse. Vauhtinouto 2 x, noutaa, mutta avuhti huono eikä palkkaantunut kunnolla.Vauhtiluoksetulo, ok. Kontaktia, Kirsi naksautteli kun oli hyvä. Välillä katto muualle, mutta palautti ite kontaktin. 

Elämä avoimen ja hyvin sosiaalisen koiran kanssa ei olekkkaan niin helppoa kun olin kuvitellut. Tällä hetkellä tuntuu sille että pidättyväisen koiran kanssa on helpompi treenata koska sillä ei ole mitään mielenkiintoa lähteä kenekään tutun tai tuntemattoman luokse. Eli mä saan ihaa uusia haasteita ton nuoren neidin kanssa. En ollut edes ajatellut että avoimen koiran kanssa saa oikeesti tehdä töitä ettei lähde jokaisen ihmisen/koiran luokse, tai ainakin pitää yrittää mennä. Saan siis opetella ihan uusia toimintatapoja ja tässä tulee huomattua etuja kummassakin luonteenpiirteessä (pidättyväinen/avoin). Olen myös päättänyt ettei Demi saa treenikentällä käydä enää moikkailemassa muita ihmisiä, vaikka olisivatkin meidän kanssa treenaamassa, koska halaun että neiti keskittyy vaan muhun treeneissä eikä kvuittele että siellä ollaan sosiaalista elämää viettämässä. Sosiaaliset hetket voidaan sitten pitää vaikka treenien jälkeen. Mulla oli suoraan sanottuna tuskaset hetket tiistaina, ei ollu todellakaan kivaa kun tajusin etten ollu yhtään varautunut tällaisiin haasteisiin. Mä kun just halusin avoimen ja ahneen koiran ja sitä sain, mutta en kumminkaan ollut ajatellut mitä kaikkea siinä paketissa on, siis millasia haasteita. No selvispä sekin, nyt eikä myöhemmin.

Keskiviikkona käytiin Hyvinkäällä uimassa. Olin yksin kun muut eivät tulleet. Demi ehti uida 160m ja Nita reilu 200m, eli ei nyt kauheesti, mutta kumminkin. Yksin kun uittaa kahta koiraa joista kumpikaan ei veteen mee irti ollessaan niin pikkasen menee aikaa kun vuorotellen niitä uittaa. Mennään kyllä jatkossakin, kivaa se kumminkin on, ja hyvää vaihtelua. Illalla Demi kävi kovilla kierroksilla, joten päätin vielä 22:30 lähteä koirapuistoon, KYLLÄ! Meillä on tossa 100m päässä koirapuisto ja sehän oli tyhjillään tohon aikaan. Mähän itse inhoon (niinkuin myös Nita) koirapuistoja ja Nita on elämässään käynyt siellä kerran aikaisemmin ja tää oli Demille eka kerta. Syy miksi puistoon menin oli yksinkertaisesti se, että oli jo todella pimeetä ja tuolla koirapuistossa on valot niin pääsivät sinne riekkumaan ja purkamaan energiaa. Leikkivät ja pistivät sellasen vauhdin päälle että ruumiita olis kyllä pimeessä metsässä tullut, joten oli ihan hyvä ratkasu. Jatkossa lenkkeillään kyllä ihan metsässä ellei joskus taas myöhään illalla mennä niin ettei muita ole paikalla.

Tänään oltiin treenaamassa Niittarin kentällä, Kirsin ja Nooan kanssa. Demi sai aloittaa leikillä. Ja tänään se leikki  

Ruutua 2 x, lujaa lähtee ja pelkällä virittelyllä zoomaa ruudun  Eka ruutu tetiin sellasella vinkulelulla, mistä tykkää, mutta eikä kumminkaan ollut se paras palkka joten toiseen ruutuun laitettiin pallo-narulelu, sillä palkkaantu paremmin. Sitten vauhtinouto 2x, aloin kirittää reilu metri ennen kuin saapu kapulalle ja kyllä se jo pikkasen nopeemin nostaa kapulan, hyvä. Ja palkkanana tässäkin lelu.

Lopuksi vauhtiluoksetulo, ok, vois tulla lujempaa. Tauko, jonka jälkeen toinen setti jossa vauhtiluoksetulo piiitkällä matkalla ja enemmän hetsausta, ja nyt tuli lujaaaa  Ja kaksi sivulleuloa, ihan hyviä.

Niin ja Nita pääsi myös leikkimään, ja vetää kunnolla eikä meinaa päästää lelusta irti, hahaa! Teki vauhtiluoksetulon ja lelu palkkaa taaksepäin, ja Nitahan tulee lujaa  Myös pari vaihtoa kaukoja , i-m, hyviä ja yks luoksetulon stoppi, pikkasen venähti kun loikki eteenpäin. Nitan kanssa tehdään nyt vaan todella lyhkäsiä ja erittäin iloisia pätkiä ja tässä ollaan onnistuttu 

Oon muuten aloittanut koirien kanssa juoksemisen, tai no hölkkäämisen. Nita varsinkin tykkää tästä kovasti, mutta hyvin kummatkin kyllä ravaa ja siis pysyvät reippaassa ravissa. Pitäis vaan käydä ostamassa valjaat, tosin Demille en vielä haluis ostaa kun kasvaa vielä jonkun verran.