Heräsin klo.5:30 jotta ehdin ulkoiluttaa koirat ja antaa ruuat ennen kuin oli lähdön aika. Kävin hakemassa Lean mukaan ja matka kohti Klaukkalaa alkoi. Ajomatka kesti vain n.30min ja oltiinkin hyvissä ajoin paikalla, klo.7:30. Oltiin sovittu treffit joukkueen kanssa klo.8:00 ja sainkin kaikkien kilpailukirjat ja rokotustodistukset ajoissa. Kuvittelin että ilmoittautumisjono olisi pitkä ja siinä joutuisi ihan jonottamaan, mutta pikasesti se meni. Saatiin ilmoittautumisen yhteydessä muovipussillinen tavaraa mm. kilpailu numerot, herkkuja, punkkipanta, pallo ja jotain vatsalle tasapainottavaa tavaraa. Vähän jälkeen kahdeksan oli ilmoittautuminen tehty ja tavarat teltalla, joten alkoi odottelu. Kymmeneltä alkoi kehät ja ensimmäiset koirakot pääsikin heti töihin. Meidän vuoro oli vasta iltapäivällä joten odottelua ja jännittämistä riitti. Aurinko porotti pilvettömältä taivaalta ja kuuma oli, lämpöasteita n. 30 astetta.

Meidän paikallamakuu oli sitten vihdoin iltapäivällä, joskus klo.13 jälkeen. Tässä vaiheessa mulla oli jo ihan kamala päänsärky ja veto pois niinkuin Nitallakin. Varjossa oltiin mahdollisimman paljon koko päivän mutta eihän se kauheesti auttanut kun oli niin lämmin. Paikallamakuussa Nita oli reunimmaisena, oli levollisen oloinen ja jäi levollisen oloisena. Piiloon kuulin useamman piippauksen Nitalta ja kun mentiin koirien luokse Nita seisoo rivissä, ARGH! Aloitettiin sitten kivasti pistejahti 0-pisteellä. Nita oli kuulemma noussut seisomaaan 2min 45 sek. jälkeen eli viimeiset 15 sek. seisoi. Koirien takana kehän luona oli jotain tapahtunut ja vaikutti kuulemma siltä että Nita pelästyi jotain. No, häiriötä ollaan kyllä treenattu, mutta ei tuollaista. Lisää häiriötä paikallamakuuseen. Kehästä poistuttiin ja tultiin vielä samaan kehään uudestaan tekemään kaukot, tupla käsky ekaa istumiseen, nihkeitä vaihtoja, saatiin 8p. Sitten taas odoteltiin ja mentiin seuraavaksi Pussisen kehään, jossa ensin seuraamista. Mun mielestä aivan kamalaa, ainakin se siltä tuntu, mutta Pussinen santoi kumminkin 8. Samassa kehässä vielä luoksetulon pysäytys, joka valui pahasti, tästä 5. Taas vähän odottelua jonka jälkeen seuraavan kehään jossa Pörsti tuomaroimassa. Ekaksi noutaminen, nouti kyllä joo mutta laiskasti, keinuhevoslaukalla kapulalle ja ravilla takasin, tästä kumminkin 8,5. Liikkeestä maahanmeno jossa jäi istumaan, eli 0p. Liikkeestä seisominen 8, tässä seuraaminen huonoa, pysähty kyllä mun mielestä ihan hyvin. Lopuksi hyppy, hyppäs todella laiskasti esteen yli, ei totellut istukäskyä enkä ehtinyt antaa toista käskyä kun hyppäs jo takasin, eli nolla myös tästä. Eipä ollut häävi tulos meiltä, mutta kyllä tuo kuumuus, todella pitkä odottelu (melkein 6h) ja eri kehissä ramppaaminen sekä normaalia suurempi häiriö vaikutti suoritukseen, mutta niin myös muilla. Avoimessa oli 102 koirakkoa ja meidän tuloksella oltiin sijalla 83. Ykköstuloksia irtos 23 kpl.

Collieyhdistyksen joukkue paransi edellisvuoden sijoitusta huimasti, nyt oltiin sijalla 48/69, vaikkei joukkueessamme tehty yhtään 1-tulosta. Hienot tulokset teki varsinkin Mari ja Magda, sekä Sirpa ja Kata, ONNEA! Joukkuekilpailun voitti tänä vuonna T-Team Sport Dog, eli Tendigin joukkue. sijalla 2. ja 3. oli HOT:in ykkös ja kakkosjoukkue.