Oltiin tänään Kirsin toko treeeneissä Tuomarinkylässä. Otettiin paikallaoloja, lyhyitä sekä yksi pidempi joka oli kestoltaan 2 min. Nita pysyi oikein hyvin ja oli hyvin levollinen, ei läähättänyt eikä piipittänyt. Syynä taisi olla se kun jäin pitkäksi aikaa Nitan viereen seisomaan ja sitten siirryin vain metrin päähän, eli en ottanut kunnon välimatkaa. Eli jakossa pysyn taas lähellä jotta neiti oppii olemaan rauhassa. Treenattiin myös pitkästä aikaa kontaktia niin että Kirsi oli häiriönä. Nita piti kohtuu hyvin kontaktin, mutta aika ajoin kontakti hävisi hetkeksi, mutta palasi toki sitten taas kontaktiin.

Tehtiin myös paljon seuraamisia häiriössä, kun yksi koira oli treenaamassa estettä niin muut treenasi seuraamista. Alkuun vähän haparaa seuraamista, kontakti huono ja koira aika kaukana sivulla, kun huomautin ja aloitin uudestaan suoritus parani. Seurautin Nitaa muiden ympäri ja ohi sekä erityisesti Ruutin ympärillä. Nita ei ottanut häiriötä juuri ollenkaan, paitsi Ruudin ympärillä kun pyörittiin niin kontakti heikkeni muutamaan otteeseen, mutta tyytyväinen olen joka tapauksessa. Liikkestä maahan ja liikkeestä seisomiset sujui myös häiriön alla.

Este tehtiin käskytettynä. Tuplakäsky ennen kuin Nita hyppäsi sekä tuplakäsky ennen kuin pysähtyi. Uusi yritys jolloin ensimmäisellä käskyllä hyppäsi, mutta pyshätyi taas viiveellä ja tässä tuli huomattua että Nita hakeutuu esteen eteen ennen kuin pysähtyy, joten siihen jatkossa erityishuomio että koira saadaan kauemmas pysäytettyä. Lopuksi treeniä jossa "heitän" Nitalle pallon ja kun Nita ampasee perään huudan "seis" ja kun Nita pysähtyy heitän pallon palkaksi. Toimi hyvin.

Tehtiin myös iltalenkki pyöräillen, edellisestä kerrasta olikin jo pitkä aika, mutta se ei haitannut menoa, koska nyt pyöräily alkoi sujua heti alkumetreiltä. Oli oikein mukavaa ja leppoisaa, eikä Nita juossut tuoksujen perässä niin kuin viimeksi eikä myöskään tarvinnut raahata koiraa perässä