Torstaina oli uintivuoro Hyvinkään koirauimalassa. Tällä kertaa mukaan pääsi Demi. Demi käyttäyty oikein mukavasti, mitä nyt ihan alkuun ajatteli kokeilla jospas sinne altaaseen ei olis pakko mennä jos ei haluu. Mamma oli kumminkin päättänyt että altaaseen mennään ja sinnehän tuo pieni D sitten menikin. Muutaman toiston jälkeen meni taas pelkällä käskyllä, eli mitään hihnan kiristymistä ei enää tarvittu, Hyvä D! Demi kiinnostui myös jossain vaiheessa Martin leluista, ensin kokeiltiin frisbiitä, mutta se ei sitten ollutkaan ehkä tarpeeks kiva. Kokeiltiin sitten sellasta kelluvaa noutokapulaa, jota Demi tykkäs saalistaa. Heitettiin se altaaseen Demin reitille ja kas, tyyppi otti kapulan suuhunsa ja toi sen maihin, jee smiley  Muutamia kertoja heittelin sitten kelluvaa kapulaa, niin kauan kun kelluva kapula osui neidin reitille niin nouti, mutta jos lelu pääsi keskemmälle allasta niin silloin se jäi sinne. Onneksi oli Martti mukana joka sitten haki kaikki lelut altaasta. Demi ui tällä kertaa melko hyvän matkan, taisi tulla Demille oma ennätys. Kiitos vielä Pialle seurasta!

Perjantaina käytiin collieiden vuorolla tokoilemassa Malminkartanossa. Leikitin Nitaa alkuun ja sen jälkeen siirryttiin paikallamakuuseen Martin seuraksi joka oli paikallaistumisessa. Jäin lähelle, n. 15m päähän, kävin palkkaamassa kerran. Sitten otettiin uudestaan paikallamakuu, tällä kertaa Martillakin oli paikallamakuu. Palkkasin maahanmenosta, menin piiloon josta kuikuilin Nitaa. Näytti suurimmaks osaks levolliselle, kunnes Nooa lähesty paikallamakuuta aj silloin näytti hiukka huolestuneelle, kävin tässä vaiheessa palkkaamassa ja palasin piiloon. Nooa tuli tällä aikaa mukaan riviin, tosin ei Nitan viereen, nyt pysy levollisena koko loppu ajan, kävin vielä kerran palkkaamassa. Aikaa tuli yhteensä varmaan lähemmäs 5 min. Nita teki tämän jälkeen ruutua x1 pallo valmiina ruudussa, hyvin. Sitten  x 2 lähempää, jossa treenattiin paikkaa ruudussa. Eka hakeutu vasepaan reunaan, oli kyllä ruudun sisällä, mutta hyvin reunassa toinen oikein hyvin keskellä. Sit otettiin kai noutoa. Heitin tahallani ylipitkän heiton, ruudun lähelle. Nita kadotti kapulan, lähti lujaa mutta ei löytänyt kapulaa vaikka etsi blush, päätti mennä sitten ruutuun. Kutsuin pois jolloin bongasi kapulan. Otin uudestaan ja nyt hyvin. Sitten autoon. Toisessa setissä teki x 1 liikkeestä istuminen, hyvä. Metallinouto x 1, hyvä. Seuraaminen, jossa sivuaskeleita ja kaikki käännökset, peruutus, kierreltiin siinä myös Nooaa. Seuraaminen hyvä. Kaukot i-m ja m-i-m. Alkuun 2-5m päästä ja sit 10m päästä, kaikki hyvin. 

Demi teki yhden setin. Aloitettiin paikallamakuulla Sonan seurana. Olin 15m päässä. Pysyi hyvin maassa, mutta jossain kohtaa kun Kirsi leikki Nooan kanssa jonkun matkan päässä niin katteli sinne suuntaan jatkuvasti, kielsin, mutta ei alkuun totellut joten menin lähemmäs jolloin korjasi katseen eteenpäin. Muutaman kerran vielä katteli Nooaa, mutta nyt totteli kieltoja ja katsoi suoraan. Demi oli levollisena paikallamakuussa, aikaa ehkä 2-3min. Liikkeestä maahanmenoja niin että itse peruuttelin tai kutsuin luokse, nämä hyvin. Kaukoja i-m ja m-i eka vajaasta 5m ja sitten n. 7m, nämä hyvin. Loppuun seuraamista joka oli tänään harmittavan huonoa. Aloitin liikkeelle lähdöillä. Alkuun huonoja, joko vinoja tai ei ottanu perusasentoja. Autoin muutaman jonka jälkeen hyvin. Sitten pidempää suoraa, josat ei koskaan tullut pitkää koska Demi edisti aivan sairaasti ja poikitti myös. Tyyppi oli parhaillaan jossain 1/2m mun edellä!! Otin sitten nakkia avuksi ja sain muutaman hyvän pätkän josta palkka. Demillä ei ole ollut tapana edistää joten tää oli jotain uutta. Toisaalta paikalla oli suurta häiriötä, tai siihne nähden mihin on tottunut. oli skeittareita ja muita koiria jotka tuli ajoittain melko lähelle, joten olis kai pitänyt heti helpottaa, mutta jälkiviisas on hyvä olla cheeky Pääasia että tuli sitten onnistumisiakin.

Viiikolla tokoiltiin myös "omalla" pikku kentällä. Nita teki todella kivoja seuraamisia ja luoksetulot seisomisineen ja maahanmenoineen oli ihan loistavia smiley Olen tällä hetkellä todella tyytyväinen luokasiin! Viikolla kaukot oli Nitalla todella hukassa, ihan pelkästään m-i vaihdot oli huonoja. Demikin teki viikolla tokoa, kaukoja i-m / m-i vaihtoja tehtiin 10m päästä, hyvin. Myös m-s ja s-m teki nätisti ilman että tassut liikku, näitä edelleen metrin päästä, pikkuhiljaa pitäis siirtyä mutta haluun nää ihan vahvaks ennen kuin otan etäisyyttä.. Seuraaminen, suoraa 20m yhdellä pysähdyksellä, nättiä. Luoksetulot tuli lujaa.

Tänään oli luvassa mulla töiden puolesta koulutus joten pelkästää lenkkeilyä oli luvassa. Käytiin Lean kanssa Puolarmetsässä lenkillä koirien kera. Demi ja Nita leikki kahestaan, ja Ronja ja Ruuti meni omia teitään. 

Sain muuten tänään vihdoin ostettua agility kilpailulisenssin, joten nyt vois sit oikeasti ilmoittautua kisoihin. T