Maanantaina jäi HAU:n aksatreenit väliin kovan pakkasen takia. Olis tietty ollu kivaa treenata, mutta onhan se fiksua kun seurallamme on pakkasrajat. Ei siellä hallissa vois edes turvallisesti treenata kovassa pakkasessa. Tiistaina jäi Hyvinkään aksatreenit väliin kun olin kuumeessa, joka kylläkin alko jo maanantai iltana. Nita oli siis alkuviikon ilman aktiviteettejä, pääsi vaan pikku pissalenkille ja takasin sisälle. Keskiviikkona alko koiran pää jo pikkuhiljaa hajota, riekku sisällä kun ei ulos päässyt kunnon lenkille. Torstaina olin vielä saikulla, mutta jo kuumeeton ja olo oli hyvä, näin ollen Nitakin pääsi kunnolla lenkille ja virtaa riitti . Kotona vähän tokoiltiin, kaukoja tein niinku joka päivä viime viikollakin ja sehän on tuottanut tulosta . 1-1,5 m päästä nousee 100% istumaan jo pelkällä käsimerkillä, tietty annan myös käskyn. Nyt pikkuhiljaa lisää etäisyyttä. On muuten auttanu kun oon käyttäny "kauko" valmistelevana sanana, ei enää maassa mee sellaseen tiettyyn mielentilaan ja asentoon, vaan nyt on skarppina, jess! Myös noutoja puukapulalla otin, tais olla x 3. Hyvin noutaa, ravilla palauttaa, mutta pistän tilanahtauden piikkiin. Myös täyskäännöstä in sisällä hinkattu, on jo tiiviimpi.

Tänään, sunnuntaina mentiin aamusta Sporttikoirahalliin aksailemaan. Samaa tehtävää ku viime viikolla, eli kaks U-putkea vastakkain ja niiden väliin kaks riviä keppejä (6kpl). Nita haki taas ite kepeille, ei tartte käsiapua sisäänmenoon, hyvä! Pujotteli muutenkin suurimmaks osaks hyvällä vauhdilla. Myös A:n ja puomin kontakteja ja U-putkesta ulospäin kääntymisiä (tiukka käännös!). Kontaktit menee hyvin, tosin lähellä pitää vielä pysyä, muuten ei pysähdy, mutta kun on pysähtynyt niin kestää hyvin mun liikkumista. U-putkesta koira kääntyy aina luontasesti ns. sisäänpäin joten treenattiin erikseen ulospäin käännöstä, hyvin käänty kun nappasin sen namikädellä putken suusta ja pidin koiran ollessa putkessa meteliä jolloin hahmottaa missä olen. Loppuun otettiin paikallamakuuta, Nita oli Ruutin ja Bonnien välissä. Ei tullu mitään, Nita piippaili koko ajan, ja mä kun en eka tajunnu että oli Nita kun sen suu pysy kiinni. Komensin olemaan hiljaa, mutta ei oikeen toiminu . 1 x nouto, hyvin muuten mutta palautti ravilla ja jouduin korjaamaan pa:n kun tuli ihan killiin. Hyppynoutoa otin myös, oli tarkotus ottaa vaan kerran, mutta kun ei onnistunu niin piti ottaa uusiks ja avustaa. Eli lähti kyllä käskystä ja nouti kapulan mutta kun hyppäs niin tiputti kapulan. Luulen että vähän sekos kun hyppäs tavallista agility estettä eikä toko. No otin uudestaan niin että annoin kapulan sille suuhun ja kuljin vieressä kun hyppäs esteen, nyt ei tiputtanu.

Sporttikoirahallilta Barona areenan parkkikselle tokoilemaan. Alotettiin kaukoilla, pyysin Nitan mun eteen maahan, sanoin "kaukot" jätin ja peruutin metrin taaksepäin, siitä käskyllä "istu", hyvin nous terhakasti, uusiks ja yhtä hyvin meni. Sit vaihoin vähän kohtaa, pyysin Nita pa:han ja siinä sanoin "kaukot" ja menin reilun metrin päähän josta "istu" käsky, nousi kyllä mutta huomattavasti epävarmemmin. Nyt pitää siis tehä kaukoja myös niin että otan ensin perusasentoon ja vasta sitte siirryyn kaemmas eikä aina vaan mun edestä. Seuraavaks oli varmaan luoksetulon pysäytys. Eka lelu + käsky, hyvin pysähty. Seuraavaks pelkkä käsky, pysähty kyllä mutta teki kaks loikkaa vielä käskyn päälle, pysähtymisen jälkeen kutsuin vielä luokse, tuli laukalla. En oo koskaan aikasemmin ottanu liikkeen loppua, tai siis liikettä kokonaisuudessaan. En kyllä ajatellu tehdäkkään jatkossakaan. Kerta vielä, käsky ja heti pallo palkaks, ihan ok. Ruutua, Kirsi vei pallon ruutuun, etäisyyttä ehkä 10m?, lähetin Nitan hyvin löysi ruudun/pallon. Uudestaan niin että pallo ei ollut ruudussa, hyvin lähti, käskystä "seis" katto mua päin (oli ruudun takana kun pysäytin liian myöhään) ja kyllä pysähty vähän hämillään, palkka Kirsiltä. Kerta vielä niin että pallo pienen lumikasan takana ruudussa. Lähti hyvällä vauhdilla, himmas ennen ruutua ku ei palloa nähnyt ja meni sivusta sisään hyvin epävarmasti ja löysi pallon. Nita ei kyllä tajuu ruutua, ettii vaan sieltä pallon ja on vähän pallohukassa . Vähän peruuteltiin myös, Nitalle takapään käyttöä, jospa joku päivä ymmärtäis että takapäätäkin voi käyttää .