Tänään oli Kirsin pitämät toko treenit Malminkartanossa. Oltiin etukäteen toivottu lämmintä säätä jotta näkis kuinka treenaaminen onnistuu lämpösillä keleillä. No hellettä riitti, enemmänkin mitä oltiin toivottu. Tehtiin sellasta "rataa" joka oli kooltaan n. 20 m x 10 m. Joka kulmassa oli kartio ja yhdessä kulmassa oli ruutu. Koiran kanssa vietiin ensin palkka ruutuun, jonka jälkeen siirryttiin 10m pähään olevalle kartiolle, koira jätettiin siihen ja itse juostiin 20m päähän (kartiolle) ja kutsuttiin koira luokse. Tämän jälkeen käännyttiin 90 astetta ja otettiin seuraamista suoralla (10m ) ja seuraavan kartion kohdalla täyskäännös ja takasinpäin, mutta puolessavälissä koira maahan, (eli liikkeestä maahan) ja itse jatkettiin matkaa kartiolle. Kutsuttiin koira luokse. Jätettiin taas koira ja käveltiin kartiolle jossa kutsuttiin koira luokse, mutta puolessa välissä pysäytettiin (luoksetulon pysäytys), kun koira pysähty niin kutsuttiin sivulle. Taas 90 asteen käännös ja nenä kohti ruutua, joka siis oli 20 m päässä. Lähetys ja kun koira ruudussa niin sai palkaksi lelun, eli Nita sai narupallon. Lähti muuten makeesti ruutuun, vaikka ei olla tolta etäisyydeltä vielä ruutua otettukkaan, jess! Tässä oli siis suorakaiteinen neliö jossa siis neljä törppöä joka kulmassa ja yhdessä kulmassa oli siis se ruutu. Ja noiden kartioiden välissä tehtiin eri liikkeitä. Ihan ok meni, alkuun vähän huonoa seuraamista mutta skarppas kyllä. Liikkeestä maahan oli hyvä, luoksetulon pysäytys veny tooosi pitkäks. Tokoleirillä ennakoi tota pysähdystä joten ajattelin sen nytkin niin tekevän ja sen takia en tehny niin vahvaa pysäytystä kun olis tarvinnu. Otettiin sama juttu viel uudestaan.

Loppuun vielä seuraamisia niin että koira jätettiin maahan ja ite käveltiin eteenpäin ja jonkun matkan kuluttua koira kutsuttiin seuraamaan ja siis ite jatkettiin koko ajan matkaa. Tää oli joku treeni siihen mitä voittajassa tai evl:ssä on ruudun jälkeen. Kun koira siis saa sut kiinni niin jatketaan seuraamista. Meni ihan hyvin, mutta jouduin antaa monta käskyä että sain Nitan tulemaan mun luokse, kun sai mut kiinni niin seuras ihan kivasti. Otettiin viel loppuun pysäytyksiä, heitettiin feikisti lelu ja kun koira lähtee juoksee pysäytettään käskyllä ja kun pysähtyy niin heitetään lelu palkaks, hyvin toimi .

Otin ittekseni myös pikku pätkän seuraamista käännöksillä, ihan hyvin meni, mutta kyllä toi helle vaikutti aika lailla. Loppuun vielä paikallamakuu Reetan kanssa. Tyttöjen etäisyys n. 3 m ja etäisyys meihin varmaan joku 6 m ja palkkauksen jälkeen 20 m. Nita ja Reeta pysy tosi hyvin, kumpikaan ei yhtään piipannu, hyvä tytöt!

Kiitos Kirsille treeneistä ja Annelle treeniseurasta!