Eilen keskiviikkona ajoin illalla Malminkartanon cirkuskentälle, siellä oli treffit Marian ja vesikoirien Caban ja Mokon kanssa. Kun pääsin parkkipaikalle ihmettelin että mitä hemmettiä kentällä oikeen tapahtuu, kenttä oli täynnä koiria. No autosta ulos ja tutkimaan Nitan kanssa mikä meininki. No siellä joukossa olikin sitten yks koiratuttu joka infos mua, että arki-iltoina helsinginseudun kennelkerho pitää tokotreenejä kentällä, siinä siis syy koirien ja ohjaajien määrään. Kun kävelin kentän ohi kulkevaa hiekkatietä pitkin niin yhtäkkiä labbispentu "hyökkäs" Nitan päälle. Tää pentu tuli niin hiljaa meidän takaa etten ehtinyt reagoimaan siihne mitenkään eikä nitakaan pentua huomannut ennenkuin pentu oli nitan selässä. Pennun omistaja tuli kyllä todella nopeasti meidän luokse ja selitti että koira karkasi kentältä, no eihän siinä mitään, pentu oli kiltti ja teki tuttavuutta ja tollastahan sattuu pentujen kanssa, mutta nainen ei edes pyytänyt anteeksi sitä että koira pääsi hyppäämään Nitan selkään ihan yllättäen! Mun mielestä olis ollu ihan kohteliasta pyytää anteeks vaikka olikin vahinko... Jatkettiin Nitan kanssa matkaa ja mentiin kentän toiselle laidalle jossa oli tyhjää tilaa. Otin vapaana seuraamista, paljon käännöksiä ja pysähdyksiä. Oli tosi kivaa seurtaamista, kontakti pysy koko pitkän seuraamisen aikana eikä nitaa yhtään häirinny ne kaikki koirat ja ihmiset jotka oli siinä lähellä, hyvä koira!

Tän jälkeen Maria tulikin jo koirien kanssa ja lähettiin kävelee isolle nurmialueelle, oli tarkotus että koirat saa leikkiä keskenään, mutta eihän ne mitään leikkiny. Me sit heitettiin kolmelle koiralle narupalloja ja kaikki haki omiaan. No tunti me pörrättiin siellä nurmikolla ja heitettiin palloja kunnes palattiin takasin cirkuskentälle. Koirien määrä oli jo vähäisempi, mutta mentiin siihen samaan kulmaan jossa jo ehin vähän seuraamsita ottaa. Otin uudestaan seuraamista sekä jäävät avoimen luokan tyyliin. Maahanmenossa ei reagoi siihen vaikak jatkankin matkaa Nitan taakse , mutta seisomisessa siirtyy muutaman askeleen kun kattoo minne meen. Toi seisominen pitää korjata. Sitten vielä luoksetulo, joka myös hyvä. Loppuun paikallamakuuta Nitalle niin että Moko oli 1,5 m päässä Nitasta. Nita oli siis maassa, mutta Moko istu, seiso ja vähän käveli ympyrää. Jäin alkuun 5 m päähän, mutta kun Niat oli ihan rentona niin siirryin 10 metriin. Paikallamakuu kesti 2 min 15 sek. Otin toisen melkeen heti perään, se oli varmaan joku vajaa minutti, en ottanu aikaa. Oli ihan rentona, välillä vähän katto Mokoa epäilevästi, mutta ei mitään stressaantumisen merkkkiä.

Tänään oli agitreenit Hakkilassa. Rakennettiin sama tehtävä kun mitä tehtiin tiistaina Hyvinkäällä. Ekalla kerralla meni ihan täydellisesti, tein takaaleikkauksen sen verran ajoissa että Nita teki tosi hyvä käännöksen kepeille, ei siis mitään isoa kaarta. Haki jopa kepeille ihan ite ja oikeesta kohtaan sisälle. Otin heti uudestaan, nyt ei menny ihan putkeen. Tein takaaleikkauksen liian myöhään jolloin Nita ehti ampasta putkeen joka oltiin laitettu hämäys esteeks ja kepileille meno ei sit enää onnistunukkaan. Ei nyt yhtäkkiä enää osannukkaan hakea kepeille, meni varmaan kolme kertaa väärltä puolelta sisään ja vaikka annoin käsimerkin niin väärin meni. Sain kumminkin lopuks onnistumisen josta iso palkka. Otin myös lyhyttä 6 kepin pätkää ihan vaan yksittäisenä juttuna. Jätin Nitan n. 2 m päähän kepeistä ja menin ite tokaan väliin josta kutsuin kepeille, myös pieni käsimerkki ja johna neiti taas keksi mistä mennään sisään. Tein tätä kummaltakin puolelta ja yhtä hyvin meni. Siirryin kolmosväliin eikä haitannu yhtään, ihan yhtä itsevarmasti meni. Näitä kutsumisia täytyy teho treenata jotta Nita sais sitä itsevarmuutta. Kun kepit meni taas muuten hyvin, hyvällä vauhdilla, se on vaan se sisääntulo mistä on epävarma. Loppuun otettiin ryhmässä paikallamakuu, koirien väli reilu 3 m. Nita oli Bonnien vieressä. Menin  varmaan 10 m päähän. Nita oli tosi skarpin olonen, minuutin kohalla piippas kerran hiljaa ja seb jälkeen vaihto lonkka-asentoon. Oli rentona ja kävin antaa välipalkan. Paikallamakuu kesti 2 min 10 sek. Ja kun palasin Nitan luokse palkkasin maahan ja pidin vielä hetken ennen kuin vapautin. Hyvä mieli jäi.