Eilen oltiin Hyvinkäällä uimassa. Nita ei ollut kovin innoissaan uimisesta, jouduin hieman pakottamaan, mutta loppua kohden meni jo ihan itse vapaaehtoisesti kunhan ensin sain suostuteltua rampille. Nita on niin hassu kun se menee altaaseen ramppia pitkin ja kun tassut eivät enää yltä niin tekee hirmusen loikan veteen, se on vaan niin mahtavan näköistä

Tänään olikin pitkään odotetun hieronnan aika. Koirahieroja kävi meillä kotona hieromassa Nitan sekä siskoni vanhemman koiran, Ronjan. Ronja sai olla ensimmäisenä hierottavana jotta Nita ehtisi etäältä ensin tutustua hierojaan. Kun Nitan vuoro sitten oli niin meni kyllä iloisesti hierojan luokse ja nuuskutteli naamaa, mutta kun makuulle piti mennä niin ei siinä kyllä montaa sekuntia pysynyt. No ei kumminkaan kauaa tarvinnut odottaa niin Nita antoi hierojan rapsutella ja siitä sitten kellahti kyljelleen ja hieronta päästiin aloittamaan. Hieroja totesi että Nitan lihaset ovat vielä kesken kasvun, lihakset ovat pitkiä ja kapeita, eli massaa tulee siis lisää niin kuin olen ajatellutkin. Nitan selkälihakset ovat kuullemma paremmin kehittyneet kuin etu- ja takapään lihakset. Eli Nita on ns. kestourheilja ja sen takia pitäisikin nyt keskittyä myös sellaiseen tekemiseen jossa treenit ovat lyhkäisempiä mutta toisaalta intensiivisempiä, eli enemmän intervalleja ym..

Nitalla todettiin lannerangassa pahoja jumittumia, lihakset aika pahasti jumissa. Pahoja paikkoja oli myös lonkankoukistaja sekä pakaralihas. Nita reagoi selkesäti lannealueen hierontaan sekä pakara ja lonkakoukistajaan. Nita yritti näitä hierottaessa kääntyä ties mihin suuntaan sekä nousta ylös. Näitä alueita ei saatu vielä hieromalla kuntoon joten varattiinkin uusi hieronta aika parin viikon päähän.

Sain ohjeeksi liikuttaa Nitaa paljon vapaana niin kuin teenkin, mutta nyt pitäisi panostaa maastoon jossa suurempia korkeuseroja jotta Nitan etu- ja takaosa joutuu enemmän töihin.

Tuli myös puheeksi että Nita peitsaa ja tähän hieroja totesi että peitsaus on aivan väärä tapa koiran liikkua. Koirat jotka peitsaa kuullemma säästelee itseään, eli pitäisi siis kävellä niin nopeasti että Nita joutuu ravaamaan tai sitten madella että Nita ihan oikeasti kävelee. Taitaa mennä niinpäin että itse jatkossa kävelen pikakävelyä jotta Nita pystyy ravaamaan.