Tänään collie vuorolla sirkuskentälle treenaamaan, ja arvatkaa mitä?! Kenttä on KUIVA  ei yhtäkään lätäkköä! Paikalla oli myös muita collieita joten häiriötä tuli ja tietty ne kaiki skeittari-pojat. Nita keskitty hyvin tekemiseen, ei ottanut häiriötä muista koirista / skeittareista. Aloitettiin ruudulla, kävin näyttämässä ruutua ja Nitahan ampasi ruutuun kovalla vauhdilla vaikken sitä siis ehtinyt edes lähettää. Uudestaan ja näyttäminen rauhallisemmin, muistaakseni "karkas" taas ruutuun. Kolmas kerta ja nyt pääsin myös lähettämään, todella hyvällä vauhdilla ja tein myös pysäytyksen ja pallo perään, toosi hyvin  En muista otettiinko vielä kerta, mutta ruutu toimi nyt hyvin. Nyt pitäis sekasin treenata ruutua näytöllä ja palkka valmiina. Mä en hek.koht. oo tykänny siitä kun pallo on valmiina koska neiti jää sit haahuilemnaan sinne ruutuun jos palloa ei löydy eikä pysähdy käskyllä kun vaan ettii palloa mitä ei ole, mutta uusi suunnitelma on tehdä sekasin kummallakin tavalla.

Seuraavaks hyppyä, hyvin hyppäs ja istu ekalla käskyllä, mutta edelleen ajautuu oikeaan reunaan, tuli kyllä hyppäämällä takasin, mutta riski on että kiertää. Tehtiin sit niin että Kirsi palkkaili siellä vasemmalla puolella, jotta ei enää hakeutuis oikeelle. Nita väsähti hyppäämiseen todella nopeesti, pidettiin sit estettä matalalla. Ei olla käyty aksaamassa joten en tiedä mistä johtu .

Myös 2 x hyppynouto, hyvin meni. Sekoilin käskyjen kanss, en tiedä miks en muista sanoo hyppää ja sen jälkeen nouda, sanon joko hyppää tai nouda. Tyhmä minä!

Sit olikin ryhmä paikallamakuun aika. Nita oli rivin reunassa ja väliä seuraavaan oli n. 5m. Olin minuutin esillä jonka jälkeen menin minuutiksi piiloon, mutta käväisin esillä 2 krt. Päätin olla alkuun esillä sen takia että ei olla ryhmässä otettu paikallamakuuta pitkään aikaan ja halusin helpottaa liikettä. Paikallamakuu suju tosi hyvin, Nita oli hiljaa ja levollisen oloinen . Ja mulla oli hyvä mieli, en jännittäny paikallamkuuta itekkään.

Kaukoja Kirsin liikkuroidessa. Tää oli ihan katastroofi!!! Nita on tehny tosi hyvin noi kaukot ja olin niin varma että menee ihan putkeen, mutta mitä... neiti ei nouse istumaan, ei millään, käskyjä annoin useamman ja pinna alko kiristymään, tulin lähemmäs ja lopujen lopuks menin Nitan luo ja otin hellästi karvoista ja sanoin istu, ja noushan se. Nyt uudestaan lähempää ja taas sama, käskyjä käskyjä käskyjä ja mitään ei tapahdu, kunnes Kirsi totes et nyt ei enää helpoteta vaan on noustava ja kyllähän se sieltä loppujen lopuks nousi. Otin väliin ihan yksinäni ilman liikkeenohjaajaa ja meni ihan nappiin, WTF?! No, tätä ei olla koskaan treenattu niin että joku toimii liikkeenohjaajana, joten Nita ottaa siitä häiriötä. Otettiin vielä kerran, Kirsin ollessa liikkeenohjaaja, tehtiin siis ns. "koko liike" kirsin käskyttäessä. Perusasennosta hyvin maahan, siirryin metrin päähän ja Kirsi käänsi kylttiä ja nyt teki vaihdon HETI! Tästä super palkkaa! Tulipa todettua että näitä kaukoja on nyt pakko treenata niin että joku on liikkeenohjaajana koska muuten en saa sellasta häiriötä kun mitä tarvitaan tohon liikkeeseen.

Loppuun seuraaminen käskytettynä. Seuraamisessa oli käännökset oikeelle/vasempaan, täyskäännös, pysähdyksiä, täyskäännös paikoillaan, sivuaskeleet oikeelle/vasemmalle, ja tempon vaihtelut, tavallinen käynti, juoksu ja hidas käynti. Eli seuraamiskaavio on lyhennetty EVL. Mä olin ihan häkeltyny koska kuvittelin et tehään joku avoimen kaavio, mutta toi olikin ihan hauskaa vaihtelua. Ja parasta oli se että saatiin kommenntia hyvästä kokonaisuudesta. Sivuaskeleet vasemmalle suju hyvin, vaikka otinkin 3 askelta 2:n sijaan (en osaa laskee ), käännös oikeelle juosten oli hyvä samoin hidas käynti, täyskäännöksiin en ollu tyytyväinen, enkä sivuaskeliin oikeelle. Mutta eihän me noita EVL:n juttuja olla kokeiltu kun vaan pari kertaa. Hidasta kyllä välillä, mutta sivuaskeleita ehkä 2 kertaa.  Jäi tosi kiva fiilis treeneistä, tätä mä just tarvitsin.. nyt jaksaa taas treenata ja kisathan on jo kohta.

Käytiin Lean ja ranskisten kanssa lenkillä ennen Sirkuskentälle lähtöä. Nita oli taas niin fiiliksissä. Se niin tykkää Ruudista