Jaahas, viikko taas vierähti tokon merkeissä. Alkuviikko meni treenatessa ja lauantaina oli sitten näytön paikka wink Lauantaina ajelimme Hollolaan tokokokeeseen, jossa Harri Laisi toimi tuomarina. Kokeeseen lähdin ihan hyvillä mielin, tosin koko viikon olin koetta jännittänyt, ja sepä vasta epämukavaa olikin sad Autossa mietin, että joko saadaan ykkönen tai sitten kaikki mahdollinen kusee eikä saada tulosta ollenkaan. Valitettavasti jälkimmäinen toteutu, mutta olen edelleen sitä mieltä että jos kaikki olisi toiminut hyvin niin se ykkönen olisi hyvinkin voinut irrota. Mutta takaisin kokeeseen. Oltiin koepaikalla ajoissa, reilun tunnin ennen kokeen alkamista. Kävin Demin kanssa kävelyllä ja neiti oli oma itsensä, otin pikku pätkän seuraamista joka tuntu hyvälle sekä paikallamakuun reilun minuutin, kakki tuntu edelleen hyvälle. Alokasluokassa starttasi 8 koirakkoa joten paikallamakuu tehtiin kahdessa ryhmässä. Me kilpailimme numerolla 1. joten pääsimme aloittamaan ensimmäisen paikallamakuun. Koe alkoi luoksepäästävyydellä, Demi istu sivulla ja piti todella intensiivistä kontaktia koko ajan, saatiin luoksepäästävyydestä 10p. Tuomarin siirryttyä muiden koirakoiden luo, Demi edelleen piti hyvää kontaktia. Sitten alkoikin paikallamakuu ja juuri ennen sitä Demin keskittyminen katoaa, kontakti on tiessään eikä Demi mene maahan ensimmäisellä käskyllä (99% menee ekalla käskyllä). Annan uuden käskyn jolloin menee maahan, jätän Demin "paikka" käskyllä, mutta Demi ei keskity muhun ollenkaan, joten kävellessäni pois mietin mahtoiko neiti edes tajuta jäävänsä paikallamakuuseen. Kun käännyn ympäri Demi makaa, mutta muutaman sekunnin päästä nousee seisomaan ja hetken päästä hiippailee luokseni. Demi nousi ylös kun kehänauha lepatti tuulessa, mutta mun on todella vaikeata uskoa että tuollainen häiriö olis sen saanut nousemaan. Treeneissä on ollut kaikenlaista häiriötä, paljon isompaa ja haastavampaa joten oudolta tuntuu että pelkkään kehänauhan lepatteluun olis reagoinut. Treeneissä ei ikinä edes ole noussut seisomaan, muutamia kertoja on noussut istumaan mutta suurimmaksi osaksi on pysynyt maassa ja aikaa on ollut usein 3min. Paikallamakuusta siis 0p.

Kehästä ulos ja palkalle, koska tätä ollaan treeneissäkin tehty, ja ajattelin Demin näin muistavan että palkkaa on kyllä tulossa (jatkoa ajatellen). Toisen ryhmän paikallamakuun jälkeen mentiin takaisin kehään. Liikkeestä ensimmäisenä seuraaminen kytkettynä. Seuraaminen oli ihan hyvää, silloin kun seurasi, mutta ongelmaksi koitui liikkeenohjaus, josta Demi otti kovasti häiriötä. Tätäkin ollaan treenattu, mutta turha sitä nyt on selitellä. Jouduin siis antamaan ylimääräisiä käskyjä koska joka kerta kun tuli käsky niin Demin keskittyminen herpaantui. Ajattelin että, keskeytän, mutta päätin kumminkin vielä kokeilla vapaana seuraamisen, mutta jos siinäkin keskittyminen hukassa niin keskeytys on varmaa. Seuraavana siis seuraaminen vapaana. Sama juttu edelleen, ilman ylimääräisiä käskyjä olisi pisteitä tullut enemmän, mutta mitäs sitä jossittelemaan. Oma fiilis laski, koska tiedän että Demi pystyy parempaan. Totesin liikkurille että keskeytän, jolloin liikkuri yritti ylipuhua ja oli sitä mieltä että opetan koiralle huonon tavan jos keskeytän. Tästä olen kyllä täysin eri mieltä, eihän Demi edes tiennyt mitä seuraavaksi olisi atpahtunut joten en kyllä mitenkään ekassa kokeessa voi opettaa jatkuvaa keskeyttämistä. Oma päätös piti ja kehästä lähdettiin 49p. kanssa ja pettymystä niellen.

Todella huono fiilis jäi, koska en olisi ilmoittautunut kokeeseen jos olisin ollut sitä mieltä ettei mitään mahdollisuutta ole, mutta toisaalta nyt tiedän että tarvitaan paljon erilaisia liikkureita ja mölleihin kyllä mennään ennen seuraavaa koetta. Mieli oli siis allapäin, mutta minkäs sille voi, pikkasen hätiköiden ehkä kuminkin mentiin kokeeseen, mutta virheistä pitää oppia. Demi on nuori koira ja aikaahan meillä on, joten turhaa sitä kiirehtiä. Kisatilanne oli kumminkin erilainen, itse jännitin aivan sairaasti joten sekin vaikutti todennäköisesti Demiin. Mutta tästä kun itse pikkuhiljaa selviää, niin lisää vaan treeniä ja ajatukset muualle.