Viikonloppu sujahti ohi ihan tosissaan, lauantaina HAU:n kisoissa töissä ja sunnuntaina Open Show:ssa töissä. Launtai-iltana saatiin lenkkiseuraa Leasta ja ranskiksista, olipa kiva lenkkeillä yhessä pitkästä aikaa, . Nita ja Ruuti juoksuttivat toisiaan mikä on aina kovin kivaa. Törmättiin myös nuoreen collie urokseen. Uros oli vähän turhan innokas ja Nita ei sitä oikeen arvostanut vaan antoi pojalle hammasta. Uros ei ollut tästä moksiskaan, mutta rauhottui kumminkin hiukan.

Sunnuntaina illalla otin pikaiset tokot lenkin yheydessä. Luoksetulon pysäytyksiä x 3. Ei tällä kertaa ennakoinut yhtään, tuli lujaa ja pysähdys vähän venähti kaikilla kerroilla. Tälle pitäis tehdä jotain. Joko ennakoi ihan hulluna tai sitt ulee 100 lasissa ja pysähdys venyy liian pitkäksi. Seuraamista, kontakti ei oikeen pysyny. Otin myös sivuaskelia tosi pitkästä aikaa. Oikeelle sujui ihan hyvin, vasemmalle kovin vaikeeta. Ruutua x 3, lelu valmiina ruudussa niin että näki kun lelun vei. Hyvin lähti ruutuun. Paikallaolo piilossa, en muistaakseni ottanu aikaa. Oli vähän levoton kun naapurin koira haukku parin kymmenen metrin päässä, nousi jopa kerran istumaan. Jatkoin istumisen jälkeen vielä ja lopun aikaa pysy hiljaa ja maassa.

Tänään oli ensin HAU:n treenit. Meitä oli paikalla vain 4, joten aikaa oli ruhtinaallisesti. Pedun kanssa treenattiin sivuttaissuunnassa irtoamista. Meillä oli 5 esteen suora, esteet oli linjassa, mutta joka toinen oli sivummassa, eli koira joutu etenemään siksakkia ja ohjaaja juoksemaan suoraan eteenpäin. Nitan kanssa sujui hyvin, varsinkin oikee puoli oli todella vahva. Saatiin paljon sivueteäisyyttä, verrattuna muihinkin koiriin . Vasemmalta puolelta oli jonkin verran vaikeampaa ja Nita meni useamman kerran toisiks viimesen esteen ohi. Mutta sain kyllä onnistumaankin. Kaisan kanssa treenattiin viskileikkausta pienellä radanpätkällä. Nita lukee viskileikkauksen hyvin, oikeelle käänty tosi mkaeesti siivekettä nuollen. Vasemmalle käänty huonommin, eli kaarre oli isompi ja välillä meni ihan pokkana vaan ohi, eli pientä sikailua oli havaittavissa. Loppuun vielä vauhtiympyrää ja muutamat toistot keppejä, jotka sujuu jo, eli hakee ite oikeeseen kohtaan sisään, ja kesti jo enemmän sivuttaisetäisyyttä, jess!

Kotona otin pienet tokoilut vielä. Aloitin paikallamakuulla, 2 min 20 sek oli aika, kävin 3 kertaa kehumassa näkyvillä mutta menin heti takasin piiloon. Neiti oli aika pätevä, oli nimittäin rauhallinen, huiljainen. Tosin eipä tuolla ollut mitään häiriötä, mutta kesti kumminkin hyvin mun piilossaolon. Ruutu x 4. Ekalla kerralla ei löytänyt ruutuun vaikka näki kun vein pallon, haahuili vaan ympäriinsä, toistin käskyn muutaman kerran mutta kun ei tuottanut tulosta pyysin takaisin sivulle, josta lähetin uudestaan, nyt löysi. Kaksi muuta kertaa meni ihan hyvin, pientä epävarmuutta tosin. Kaukot 5 m, kaikki vaihdot meni hyvin. Muuta ei sitten otettukkaan.