Tokoiltu ollaan viikon mittaan useamman kerran. Maanantaina paikallamakuu ilman häiriötä ja sisällä kaukoja m-s, namilla avustaen sekä 2 x nouto.

Tiistaina Malminkartanon sirkusekentällä collievuorolla, Kirsin valvovan silmän alla. Taidettiin alottaa ruudulla, menee kyllä ruutuun, mutta ettii palloa, edelleen tunne ettei ehkä tajua tota. Lähettelin ruutuun jossa pallo ja kerran tai kaks tyhjään, josta "seis" käskyllä pysäytys jonka jälkeen palkka. Luoksetulon pysäytyksiä, vois pysähtyä nopeemmin, mutta ihan ok, ei onneks oo alkanu ennakoimaan. Kaukoja i-m-i-m, nää hyviä. Noutoja, puisella ja metallilla. Tässä joku ihme ongelma, Nita jää perusasennossa mun taakse, on siis sivulla, mutta todella takana. Syy kyllä löyty, mä kuulemma käännän yläkroppaa ja katson Nitaa kun tulee perusasentoon jollon paineistuu ja jää taakse. Nää oli siis vähän surkeita. Nita otti myös noudossa hirveesti häiriötä kun Jorma tuli siihen kattomaan, Nita tiputti kapulan ja mun pasmat meni ihan sekasin. Keskittyminen sekä mulla että koiralla on huonoa häiriössä. Huomaa että ollaan taas treenattu suurimmaks osaks ihan ittekseen, omassa rauhassa. Loppuun seuraamista Annen ja Reetan kanssa samaan aikaan, samaa kaaviota. Hyvin meni seuraamiset. Niin ja paikallamakuu Reetan kanssa, esillä olin ja hyvin meni. Lyhyt paikallamakuu.

Keskiviikkona paikallamakuu, vajaa 2 min esillä, oli hiljaa. Myös seuraamisia jossa treenissä erityisesti käännökset, olivat ihan ok, välillä liikaa väljyyttä täyskäännöksessä. Luoksetulon pysäytys, hyvä.

Torstaina kotona kaukoja m-s ja tauon jälkeen i-s, Nitalle helpompi vaihto on i-s, jotenkin luonnostaan toimii paremmin. Yks paikallamakuu ulkona, en ottanu aikaa, olin osan ajasta piilossa.

Lauantaina nouto x 2, ei jäänyt mun taakse kun keskityin siihen että itse pysyn suorana. Kaukoja i-s, namiavulla. Paikallamakuu piilossa 2min 20 sek, palkkaamassa kerran siinä minuutin kohdalla. 

Tänään sunnuntaina Sporttikoirahallilla aksaamassa. Tehtiin kontakteja, hyppi pokkana kontaktien yli, jää kontaktille jos pysyn lähellä, eli sivuttaisetäisyyttä eikä eteen/taakse etäisyyttä kestäny ollenkaan. Kepit suju hyvin, ensin pelkkiä keppejä, jonka jälkeen radalla, jossa tuli putken ja yhden esteen kautta kepeille. Keppikulma oli helppo, mutta vauhtia oli paljon joten välillä teki tiukkaa taittua kakkosväliin, hyvin kyllä pujotteli ja hyvällä vauhdilla, ei jäänyt räkyttämään kesken kaiken. Illalla paikallamakuu, piilossa ja kerta palkkaamassa, hyvin. 

Sain tänään pestyä Nitan hampaat, vihdoin ja viimein. Ei ollu yhtään niin hankalaa kun olin ajatellu. Ostin jo aikaa sitte hammastahnaa joka maistuu kanalla ja samassa paketissa oli koirien hammasharja, mutta se on niin valtavan kokonen että päätin ostaa lasten hammasharjan joka on sellanen pieni  ja söpö. Sillä saikin hyvin pestyä hampaat, pari kertaa Nita pysi hammasharjaa, mutta hyvin kyllä sujui .

Ilmoittauduin collieiden tokomestiksiin, avoimeen luokkaan. En tiedä kuinka fiksu ratkasu tää nyt oli, mutta... ilmoittauduin kumminkin. Toivon todella että paikallamakuu on kunnossa toukokuussa, nyt olis pakko vaan treenata joka päivä niin että saadaan varmuus ja samalla treenata paljon uusissa paikoissa ja häiriön alla. Töitä tehdään, mutta saa nähdä riittääkö aika.