Tänään oli Kaisan ja Pedun vetämät treenit, ratatreenit jossa sai ite miettiä ohjauksia, mitään tiettyä ohjausta ei tarvinnu käyttää. Rata oli oikeen kiva, jossa ei mitään suurempia ongelmia ollu.

Jätin Nitan ekan esteen taakse ja menin ite putken (2.)  loppupäähän josta annoin luvan lähteä, eka este hyvin kuin myös putki, mutta putkijarrutus oli huono, tuli iiiiso kaarre, josta esteelle joka oli putken vieressä, pystyin jäämään esteen eteen koska Nita irtos hyvin esteeltä takasin putken päähän. Putkelta piti mennä pituus, este, A, tää linja oli vino ja kun A:n alla oli putki niin helposti veti koiran putkelle (jos ohjas vasemmalta puolelta). Tässä kohtaa pystyi ohjata koiraa kummalta puolelta vaan. Vasemmalta puolelta ehti paremmin renkaan taakse, jos koira pysy kontaktilla odottaen vapautusta. Koitin ohjausta kummaltakin puolelta ja vasemmalta toimi hyvin jos pääs kunnolla koiran edelle ja ehti vahvasti tyrkätä sen A:lle. Mulle vaikein kohta oli A ja sen jälkeinen elämä. Jotta ehtisi renkaan taakse ohjaamaan koiran takaakiertoon oli koiran osattava suorittaa kontaktit itsenäisesti ja jäädä kontaktille. Tätähän Nita ei osaa joten otettiin nami-alusta avuks jotta mun ei tarvinnu mennä stoppaa Nitaa A:n kontaktille, näin ehin ite renkaan taakse ja sain ohjattua Nitan takaakiertoon. Radalla mahtu myös hieno välistäveto, valssilla käännös pöydälle (12.) toimi, mutta olisin voinu ajottaa valssin paremmin. Pöydällä Nita pysy hyvin, lähti kovin hitaasti pöydältä joten jäin miettimään annoinko eri vapautuskäskyn kun yleensä?! No putkeen (13.) haki hyvin ja kepeille myös, en ollu pahemmin siinä sörkkimässä niin meni hienosti oikeesta välistä sisään ja pujotteli vauhdilla. Keppejen lopulla pystyin siirtymään sivuttaissuunnassa poispäin jolloin sain paremmin ohjattua putkeen. Putkelta (15.) putkeen (16.) lukitsi hyvin, mutta putkesta (16.) käänty huonosti puomille, tai kääntyhän se mutta luvattoman suurella kaarella, puomin kontaktit hyvin ja vika este myös.

Otettiin rata kahteen kertaa, ekalla kierroksella meni putkeen (13.) vaikka piti mennä A:lle (7.), ohjasin siis eka vasemmlata puolelta, mutta vaihoin niin että ohjasin oikeelta puolelta jolloin haki hyvin A:lle, muuten rata meni ilman virheitä. Otettiin kolmas kerta radalta esteet 3-12, nyt oli tarkotus testata vielä ohjata vasemmalta puolelta esteet 5-7 ja hyvin toimi kun pääsin Nitan edelle ja pääsin kunnolla työntämään A:lle. Lopputulos siis se, että toi vino suora 5-7 pysty ohjaamaan kummalta puoelta vaan, mutta piti kiinnittää huomiota eri asioihin riippuen siitä kummalta puolelta ohjas. Olipa taas kivat treenit, jäi hyvä mieli treeneistä . Ens viikolla on taas hallicupin osakilpailu, Pedu vähän uhkas että vaikeen radan tekee kun tänään päästiin helpolla, saa nähä mitä ne meille keksii. Voisin veikata että radalla joutuu ainakin leyeröimään (kun kerta me viimeks sitä treenattiin).