Maanantaina oli Demin agility treenit. Tänään tehtiin Pedun kanssa putki-putki treeniä ja kaisan kanssa valssi-eteenlähetys treeniä kolmella hypyllä. Aloitettiin Pedun kanssa putkitreenillä. Demi ei ollut aikasemmin tehny u-putkea ja nyt oli kaks u-putkea peräkkäin. Eka tehtiin vaan yhtä putkea jonka jälkeen palkka, ja kun se sujui niin otettiin putki-putki yhdistelmä. Tässä vaiheessa Demi oli vähän sitä mieltä että hän haluaa palkan heti ekan putken jälkeen koska on jo kovasti töitä tehnyt, jep jep. Sain kumminkin neidin ymmärtämään että kaksi putkea voidaan tehdä peräkkäin ja vasta sen jälkeen saa palkan. Neiti oli tänään kyllä hitaammanpuoleinen, mutta teki kumminkin. Kaisan kanssa tehtiin kahdella esteellä "rataa". Eli esteet oli peräkkäin ja sen toisen jälkeen käännyttiin takaisinpäin (tähän kohtaan tehtiin siis valssi) ja sitten eteen käskyllä takaisin ekalle/vikalle hypylle.  Tää tehtävä meni paljon paremmin kuin valssi ja Demi pysyi lähdössä, aikasemmin Demistä on pidetty kiinni ettei lähde ennen lupaa, mutta nty siis osaa jo odottaa vaikka siirryin vajaan 5m päähän. Startissa Demin selän taakse (kauemmas) laitettiin namikippo johon sitten myöhemmin laitettiin namia. No Demi kumminkin päätti useamman kerran lähteä ennen mun lupaa, kävi tarkistamassa josko siellä namikupissa jo olisi palkkaa, kun ei ollut laitaoin takaisin istumaan lähtöön ja uudella yrityksellä pysyi hyvin. Valssi onnistu hyvin ja lähti mun eteenkäskystä vikalle hypylle ja namipalkalle. Saatiin tästä tehtävästä kehuja, eteenlähetykset kuulemma toimii hyvin ja valssin ajoitin oikein 

Tiistaina oli Nitan agility treenit. Viime viikolla en ollut treeneissä niin kuvittelin että meillä olis ollu Pirjon tekniikka treenit, mutta ne olikin vaihtanut paikkaa joten päästiin siis Matin ratatreeneihin. Aloitettiin radan rakennuksella ja kun rata oli valmis oli tutustumisen aika. Ohjaukset sai itse päättää mutta alussa oli pakko käyttää pakkovalssia, eli siinä ei valinnan vapautta saanut käyttää. Alku oli kyllä niin perus pakkovalssi paikka joten siihen se sopikin todella hyvin ja Nita käänty sillä hyvin. Rata meni ekalla kierroksella ok, yks rima tippui muuten ilman virheitä. Tosin korjattavaa oli kumminkin, tietty. Matti sanoi että en saa suunnitella sellasia ohjauksia että pääsen paljon edelle, koska jossain vaiheessa joudun kumminkin hidastamaan vauhtia jolloin mun oma liike loppuu sellasessa kohtaa kun Nitan pitäis vielä liikkua. Joten Matin sanoin, mulle piti keksiä lisää tekemistä  esteelle 4. en saanut tehdä takaaleikkausta koska pääsen liikaa edelle joten tein persjätön lähellä hyppyä ja juoksin itse pidemmän reitin nitan lähellä, jolloin nitan vauhti yllättäen lisääntyi, hyvä! Esteellä 9. sain ohjattua ok, mutta mietittiin sellasta ohjausta jossa saisin Nitan suuntaamaan hypyn paremmin kaarelle, eikä vaan eteen, tähän tuli joku ohjaus, en tiedä nimeä, mutta niinku heitto ja sen jälkeen niisto. toimi hyvin ja Nita hyppäs hienosti kaarella eikä vaan suoraan viistosti eteen. Loppuradalla oli vielä kohta, jossa piti muistaa pitää parempi kontakti koiraan jottei yritä väärälle hypylle mennä. Korjailtiin noita muutamia kohtia ja ne alkoi sujumaan huomattavasti paremmin. Tokalla kierroksella tehtiin nolla ja oli kuulemma jo paljon siistimmän näköistä. Ja Matti kehui Nitaa, että ei onneksi kaikki colliet ole läskejä karvakasoja. Juu ei, Nita onkin sporttimallinen  ja tällä hetkellä vähissä karvoissa .

Keskiviikkona treffattiin Kirsin kanssa Niittykummussa. Käytiin ostarilla sisällä tutkimassa paikkoja. Ostarilla on perus laattalattia ja keskellä portaat, portaiden ympärillä menee sellanen liukas kiiltävä laattapinta. Demi oli alkuun sitä mieltä että se kiiltävä liukas pinta oli hiukka jännä, käveli varovasti, mutta kun siinä hengailtiin ja edestakaisin käveltiin niin rentoutui. Tehtiin siinä liukkaalla istumista ja maahanmenoja ja ne sujuikin hyvin. Sitten mentiinkin portaita ylös toiseen kerrokseen. Demi oli eka sitä mieltä ettei halua tulla, mutta mietittyään tuli sitten kumminkin ja hyvin rappauset meni. Yhdessä kohtaa meinasi kääntyä takaisin alas, mutta kun en päästänyt niin kipitti loput rappuset ylös. Ylhäällä käveltiin ja otettiin sivulletuloja, hyvin. Ja sitten rappuset alas. Meni rauhassa vaikka olinkin varautunut hosumiseen. Ulkona otettiin ohtituksia ja kontaktia siinä jalkakäytävällä kapuan edessä. Hyvin toimi. sitten mentiinkin hiekkakentälle jatkamaan. Kirsi ja Nooa tuli kentälle samaan aikaan. Eka otettiin ohituksia, hyvin ja sen jälkeen niin että käteltiin ja pidettiin koiria sivulla ja jatkettiin kontaktilla. Kerran Demi yritti Nooan suuntaan, mutta pysyi kumminkin ja piti kontaktia vaikka Nooa oli ihan siinä vieressä. Oiekin hieno. Sen jälkeen otettiin kummatkin kentällä omia juttuja niin että oli eka vähemmän välimatkaa ja sitten enemmän. Demi siis oli vapaana, pari kertaa lähti, ja ehti n. reilun 5 m päähän mutta tuli heti takaisin kun kutsuin, JESS, ei siis päässyt Nooan luokse karkaamaan. Otin Demin kanssa seuraamista, tuntu ihan hyvälle, tosin ei oo niin helppo sanoa kun ei niin nää mitä tekee. Otin myös liikkeestä maahan, peruuttaen ja siis tällä tavoin yritin saada niistä nopeampia ja hyvin toimi. Myös paikallamakuuta, hyvin pysyi vaikka Nooa oli kerran aikas lähellä. Lopussa kun Kirsi vei Nooan autoon niin otin 2 x luoksetulo, hyvin tuli. Ja loppuun näytin muutaman sivulletulon, eka käsiavulla ja sen jälkeen 2 x pelkällä sanallisella käsyllä ja arvatkaapa mitä, Demihän osas tulla sivulle ilman käsiapua! No, siis osaa ja osaa, teen kyllä pienellä käsiavulla normaalisti, mutta alkuviikosta koitin muutaman ilman ja osas tulla, välillä tosin vähän vinoon joten ei siis kun ihan yks sillon tällön pelkällä suullisella, muuten vahvistetaan pienemmällä käsiavulla. Leikittiin myös hetki kentällä ja Demi leikki vaikka olikin namia saanut ennen sitä.

Tänään pääsin töistä iltapäivällä, joten pääsin lenkille valoisaan aikaan ja otinpa kamerankin mukaan. Tässä siis muutama uusi kuva hauvoista.

Demi & Nita 

Demi 7kk