Meidän neidillä on tänään synttärit, Nita täytti 2 -vuotta. Aika on mennyt todella nopeesti, tuntuu edelleen siltä kun Nita olisi vasta vähän aikaa sitte haettu kotiin kasvattajalta. Tosin onhan tässä kahden vuoden aikana ehditty tehdä yhtä sun toista. Harrastuspuolella toko ja agility taitaa nyt olla ne meidän lajit ja niitä treenataan ahkerasti. Näyttelyissäkin ollaan käyty, mutta taitaa toko ja agility viedä voiton näyttelyiltä.

Tänään ajettiin Lohjalle tokoilemaan. Collieporukat oli järjestänyt 2h kenttävuoron kennelliiton tiloista ja sinne mentiin treenaamaan, ei nyt oikeesti synttäreiden kunniaks, mutta kuitenkin. Paikalla oli varmaan n. 20 collikkaa, kumpaakin karvanlaatua. Suuri enemmistö oli tullut näyttelyharkkoihin ja meitä tokoilijoita oli vaan neljä, mutta eipä se menoa haitannut.

Paikalla oli aikamoinen härdelli ja koirat haukku ym.. mutta Nita rauhottu yllätyksekseni nopeasti. Aloitettiin perusasennon treenillä ja mini seuraamisilla. Ihan vaan helppoa juttua jotta huomio saatiin itse tekemiseen eikä paikan ja muiden koirien miettimiseen. Seuraamiset ei kyllä koko aikana olleet mitenkään hirveen hyviä, mutta ihan ok. Liikkeestä maahan, hyvät vaikka häiriötä oli reilusti. Liikkeestä seis, myös hyvä, mutta ongelmia kun lähestyn Nitaa, alkoi taas väistämään, ja kääntyilee vasemmalle puolelleni kun siellä ne namit on. Tähän siis vinkkinä se että namit välillä toiseen taskuun. Luoksetulo hyvä, tuli laukalla, mutta ei kovin lujaa. Paikallamakuut meni todella hyvin . Eka otettiin 1min paikallamkauu, Nita oli Reetan ja Rikun välissä. Piippasi muutaman kerran ja läähätti, mutta ei pahasti. Vähän myöhemmin otettiin uusiks, nyt Nita oli Rikun ja Solon välissä. Tämä paikallamakuu oli 2 min, mutta Riku ja Reeta otti 1 min jonka jälkeen siirtyi pois, Nita ei reagoinut tähän mitenkään ja oli itseasiassa rennompi tässä tokassa. Paikallamakuu tehtiin suuren häiriön alla. Näyttelyharkkaporukka kiersi omaa kehää meidän koirien takana, väliä oli muutaman metri. Oon todella ylpee mussukastani . Nyt pisti vaan miettimään että pitäiskö Nita vähän väsyttää sitten kisoissa ennen paikallamakuuta, jotta olisi rennompi, riskinä tässä olisi kyllä se että muut liikkeet kärsisi kun veto pois. Pitää miettiä taktiikkaa