Nita pääsi tänään Tamaran käsittelyyn. Nita oli siis ensimmäistä kertaa fysioterapeutilla ja hyvin meni . Alkuun Tamara katto Nitan liikkeet ulkona jonka jälkeen siirryttiin sisälle. Sisällä sitten kerroin tulon syyn ja juteltiin muutenkin Nitasta. Tamara oli sitä mieltä että Nita on sosiaalinen ja reipas joskin vähän jännittynyt. Nita alko heti tutkia paikkoja ja kävi antamassa Tamaralle pusuja, WTF?! Empä olis ikinä uskonu Nitasta että vieraalle ihmiselle käy  minuutin tuttavuuden jälkeen antamassa pusuja.

Juu, mutta siis käynnille ei ollut mitään erityistä syytä, kiinnosti lähinnä vaan tietää onko jumissa ja kuinka usein kannattais käydä näyttämässä. Tamara totesi Nitan olevan hyvässä lihaskunnossa ja nivelet on hyvin liikkuvia ja kaikki oli muutenkin kaikinpuolin hyvin. Lanteessa oli jokin pieni jumi, koska venyttelyn ääriasentoon Nita reagoi, vetämällä jalkaa poispäin. Tamara ei kumminkaan käsikopeloinnin aikana tuntenut mitään joten totesi jumin olevan jossain syvemmällä, syvemmissä lihaksissa. Tällainen pieni jumi on voinut tulla jo pidemmän aikaa sitten eikä kyseessä ole mitään vakavaa koska reaktio oli pieni eikä käsikopeloinnilla löytynyt mitään. Rintalihakset ovat hieman kireät joten niitä saan venytellä ohjeiden mukaan 1-2 krt/vko. Nitan liikuntaan emme saaneet muita ohjeita kun että pyöräillä voisi tai muuten liikuttaa paljon ravilla. Niin ja Tamara totesi ettei Nita saa lihota yhtään ja sitten kysyinkin että olisko sitten hyvä laihtua ja päädyttiin siihen että vähennän ruokaa 50 g:lla. Eli ruokaa tästä päivästä lähtien 350g/pvä. Seuraava aika varattiin myös, eli 11.12.2010. Sillon tarkastetaan tilanne ja mietitään kuinka usein jatkossa käydään.

Otin kotona noutoatreeniä. Kokeilin uutta juttua eli laitoin narupallon, kapulan ja patukan n. 4 m päähän, vierekkäin. Nita oli perusasennossa mun vieressä, annoin käskyn "nouda" ja ajattelin että Nita noutaa eka narupallon sit patukan ja vikaks kapulan, mutta mitäs tapahtu?! Nita menee eka narupallon luo, nostaa sen siirtyy narupallo suussa kapulan luo haistelee, siirtyy patukan luo ja haistelee ja menee takasin kapulan luokse ja vaihtaa kapulaan ja tuo sen mun  luokse, istuu eteen jolloin pyydän irrtottamaan ja hihkun kuin viimeistä päivää  . En olis IKINÄ uskonu että toi koira tuo ekana sen kapulan, ou jee!! Tää voi kuulostaa jonkun mielestä naurettavalle, mutta kun ton kapulan kanssa on ollu pientä vääntöä niin  olin aivan varma että tuo kaikki muut tavarat ja vasta pakon edessä kapulan. En tiedä mitä neiti mietti kun teki ton päätöksen, mutta mahtoiko miettiä että "nouda" käskyllä on aina tuotu kapula ja sen takia vaihto siihen, kuka tietää... No tein uudestaan, mutta laitoin vaan kapulan ja pyysin noutamaan, toi sen mulle eteen, istu ja luovutus josta annoin palkaksi narupallon. Oon aina aikasemmin palkannu noudon namilla mutta ehkä mä alanki palkkaa pallolla jos kerta toimii noin hyvin. Toi luovutus oli kyllä liian kaukana, sain sen kyllä otettua ilman että ite liikuin, mutta siis joka tapauksessa liian kaukana, mutta en puutu siihen vielä. Treenasin myös kaukoja, m-s vaihtoja namiavulla, tosin nytpä en joutunu avittaa kädellä, eli pelkkä namikäsi oli, ei ollenkaan tosita kättä masun luona, eli tässäkin pientä edistystä . Niin ja nitan vaihdot oli upeita, etutassut pysy 3/4 ihan paikoillaan, niin siisti hissi!

Ja eipä ne mukavat uutiset vielä tohon loppunu... sain sähköpostia HAU:lta. Mut pyydettiin ma 27.9 Purina areenalle treeneihin. Niillä on ryhmässä yks paikka vapaana ja jos ne kelpuuttaa meijät ni päästään seuraan mukaan ja valmennukseen. Siinä ryhmässä on ykkösluokkalaisia jotka kerää nousunollia 2-luokkaan, eli kuulostaa hyvälle. Ja meillähän on myös yks nousunolla kasassa . Toivotaan että ne kelpuuttaa meijät, olis niin kiva päästä johonki seuraan.