Sunnuntaina aamusta käytiin Sporttiksella aksaamassa, tehtiin sellasta pientä radanpätkää 13 esteellä, jossa kaikki kontaktit, kepit sekä pari putkea ja perushyppyä. Kontaktit otti hyvin (kun ennen rataa niitä preppasin), kepit suju hyvin, tosi avo kulma teetti pieniä hankaluuksia, meni helposti kakkos väliin. Radalla sain treenattua myös sylkkäriä ja twistiä. Sylkkärit alkaa sujumaan hyvin, eli ajotus alkaa olla jo parempi. Puomilla kävi lopussa pieni moka, Nita ampasi lujaa puomille ja jotain kompuroi siinä ylösmenossa ja ihan ylhäällä just ennen suoraa kohtaa tippu puomilta alas. Onneks tuli jaloilleen alas eikä siinä mitään tapahtunut. Paska juttu oli se että puomi alko jännittämään aikas paljon, eli meni toodella hitaasti puomin. Ehdin ottaa useamman toiston ennen vuoron loppumista, mutta ens viikon kisoja ajatellen ei hyvältä näytä.

Maanantaina kävin yhden koulun pihalla tokoilemassa illan pimeydessä. Innokkaana rakensin sinne ruudun ja päätin että teen eka muuta ja vasta myöhemmin ruutua. Aloitin seuraamisilla, ihan hyvältä tuntu. Jäävät sekä maahan että seisomista. Maahanmenot oli vähän hitaita joten otin lelulla muutaman kerran peruuttaen ja sit uudestaan seuraamisesta, nty hyvin. Seisomiset oli aivan kamalia! Neiti kyllä pysähty, mutta hipsi muutamia askelia sivulle kun menin ohi. Annoin uuden seiso käskyn kun lähestyin, mutta ilman tulosta. Muutama toisto vielä ja sama juttu. Päätin sit ottaa pelkkää koiran kiertelyä, eli koira extempore seisomaan ja kierrellen kaarrellen kuljin ympärillä ja kävin palkkaamassa kun pysyi. näitä otin aika monta ja lopuks vielä liikkeenä ja nyt toimi, huh. 1 x metalli ja 1 x tavallinen nouto, hyvin kummatkin, paitsi että metallin palauttaa edelleen ravilla, en tykkää. Ja sitten se se ruutu joka oli kyllä täys katastrooffi! Vein pallon Nitan istuessa 15 m päässä. Lähetin ruutuun, jonne lähti ihan täysiä, mutta kun palloa ei löytänyt niin haahuili ja haahuili ja haahuili, yritin käskyttää seis, mutta haahuilu jatkui vaan. Pyysin takasin mun luokse ja kävin näyttämässä ruutua. Uus lähetys ja taas haahuili, meni oikeesta reunasta sisään ja ei löytänyt palloa eikä pysähtynyt käskystä. Oli kyllä pimeetä mutta ei yhden narupallon löytäminen nyt noin vaikeeta voi olla. Pallon etsiminen ei siis rajoittunut ruutuun vaan teki ihan rundia kauempanan ruudusta. Kävin vielä näyttämässä ruutua ja lähetin vielä kerran, mutta sama haahuilu vaan jatkui ja miekäläisen hermo ei enää kestänyt ja ruutu treeni loppui siihen. Loppuun oli tarkotus ottaa pikasesti kaukot (koska nehän nita osaa hyvin...), mutta ne kusi myös ja pahasti. Otin lähempää ja namin avulla ja ei herran pieksut ei tullut mitään, istumaan nousu oli ISO ongelma, plaah. Loppuun paikallamakuu piilossa, aikaa tais olla 2 min 30 sek., meni hyvin.

Tänään tiistaina collieiden vuorolla Sirkuskentällä. Paikalla paljon skeittareita sekä n. 5 muuta koirakkoa. Ruutua, lähti hyvin epävarmasti, mutta matka pysähty 5 m päästä, annoin pari kertaa uuden käskyn ei löytänyt ruutua. Otin uudestaan pa:n aj kävin näyttämässä ruutua, nyt löysi hyvin, palkaksi pallo. Taidettiin ottaa vielä 3 x ja kerta tyhjään ruutun jossa pysäytin seis käskyllä jonka jälkeen pallo palkaksi. Kaukot liikkurin kanssa, tosi hyvät vaihdot  eikä ottanu liikkurista häiriötä . Tunnaria, niin että kaks vierasta ja oma. Kaikki tunnarikapulat oli pakasterasia kansien alla. Tehtiin kai x 3 ja ne meni hyvin. Nita käytti hyvin nenää. Tunnari x 1 ilman kansia, nyt haisteli hätäsemmin ja otti eka väärän mutta vaihto kumminkin omaan.Tähän väliin tauko. Toisessa setissä 1 x avo hyppy, tosi hyvin. Metallinouto x 1, ravilla palautus. Tälle täytyis alkaa tehdä jotain ekä vaan todeta että näin on. Paikallamakuu Tara nahkan kanssa. Nitan ja Taran väli oli joku 4 m ja aikaa otettiin 3 min 15 sek. Olin piilossa n. 2 min, oli kuulemma piippaillut muutaman kerran hiljaa. Vaikutti kumminkin ihan levolliselta. Seuraamiskaavio x 2. Käännökset tosi huonoja ja meikäläinen ei valmistellut käännöksiä. Kun taas muistin käyttää katsetta ja kääntää yläkroppaa ennen käännöstä niin johan käännökset muuttu tiiviimmiks. Mun omat käännökset oli muutenkin aika hakusessa, joten otinkin useamman seuraamiskaavion ilman koiraa . Jos ei ite osaa kävellä niin eihän sitä koiraakaan voi siihen mukaan ottaa. Eli kuivaharjotteluna käännöksiä, katsetta, yläkroppaa käyttäen sekä askeleet oikein. Vikaks luoksetulon pysäytyksiä, huonoja, todella huonoja. Mä en osaa käyttää ääntä, pitäis kai sitäkin treenata ilman koiraa . Mä jollain ihan kummallisilla äänillä yritin Nitaa pysäyttää, mutta eihän se pysähtynyt, tai pysähty, mutta melkein mun luona. Päätin sit ottaa lyhkäsemmältä matkalta ja patukalla. Miljoonan toiston jälkeen tuli ihan hyviäkin.