Tässä Kirkkonummen agilitykisoista kuvattu video. Kisat oli siis 23.10.2011. youtu.be/8E1Vn5yzXgQ

 

Alkuviikosta olin kuumeessa, joten ma-ti agility treenit jäi tällä viikolla väliin. Torstaina sain Kirsiltä soiton, jos tekis mieli tokoilla. Pienen hetken mietin kun olin lääkärille vannonut että torstaina vielä makoilen kotona jotta perjantaina jaksan töihin mennä, mutta minkäs mä ittelleni pystyin, pakkohan oli mennä kun kysyttiin  Ja buranaa ja panadolia oli naamaan jo jonkin verran otettu, eli hyvin jaksoin. Treenattiin Niittykummun ostarilla kun siellä oli ehkä valoisin ei valaistu kenttä. Demi ja Nooa aloitti yhtäaikaa, otettiin ihan vaan ohituksia, hyvin menivät. Mitä nyt Demi kerran oli sitä mieltä että voisin tästä lähteä Nooaa moikkaamaan, mutta muut kerrat hyvin. Pysähdyttiin myös kerran vastakkain ja siinä perusasennossa otettiin kontaktia, ja Demihän napitti mua niin hienosti . Sitten Nooa pääsi autoon ja Demin kanssa jatkoin. Otettiin seuraamisia, vähän piti tarkistaa omaa kättä kun Demi välillä on vähän poikittain, mutta kättä siirtämällä sain koiruuden suoristettua. Tehtiin myös käännöksiä oikealle ja vasemmalle. Sivulletulot oli muuten hyviä, oli suorassa. Pitäis ehkä miettiä sitä käsiavun pienentämistä... Sitten Demi tais tehdä kaks tunnaria, puhtaiden kasa laitettiin taas ja nyt päätin kokeilla niin että oma tulee jo huomattavasti lähemmäs puhtaita. Piilotin eka n.1m pähään. Lähetin eikä kiinnittänyt mitään huomiota puhtaisiin, haisteli lehtiä ja toi oman, helppoa kuin heinänteko sano Demi. Uudestaan niin että oma vielä lähemmäs puhtaita, ehkä n. 60cm päähän ja lehtien alle piiloon. Nyt Demi bongas puhtaiden kasan, meni sinne haisteli vään ja totesi ettei se täällä ole ja jatkoi haistelua ja löysi oman varmasti, jess! Mä oon niin haltioissani näistä Demin tunnareista, se on niin helppoa sille, kivaa. Ainiin, tehtiin vielä merkkiä, ihka keaa kertaa. Tein kosketusalustaa käyttäen. Toimi ihan niin kuin pitikin, mutta en tiedä vielä aionko näin jatkaa. Ja paikallamakuuta, Demi oli n. 1,5m päässä ja aikaa ehkä n. 20sek. ja palkka. Hyvä tyttö. Varsinkin paikallamakuussa huomaa suuren eron kotioloihin, kotona kestää tietty paljon pidempää aikaa ja välimatkaa, mutta hyvin edistyy kyllä. Loppuun leikin Demin kanssa ja yks pallo näyttääkin nyt olevan Demin mieleen. Hetki leikittiin ja sitten autoon.

Sitten oli Nooan vuoro jonka jälkeen Nitakin pääsi reenailemaan. Nita on vaan niin pirun täpinöissään, joten aloitettiin ihan vaan leikkimisellä jotta sitä virtaa sai vähän pois. Nitalla kun tuppaa keskittyminen vähän olla heikkoa jos turhan into piukeena alkaa treenaamaan tokoa.  Patukalla siis leikittiin ja tyyppi veteli pitkin kenttää rakkaan patukan kanssa, voi sitä söpöä . Leikkimisen jälkeen muutama sivulletulo jonka jälkeen seuraamista. Seuraaminen oli todella innokasta ja energistä ja se näkyi turhana hötkkyilynä ja paikkaa oli vaikea pitää, edisti paljon ja käännöksissä unohti seurata missä meen. Otettiin useampi pätkä ja loppua kohden parani, paras osuus oli kyllä juoksu. Täytyis nyt taas ottaa seuraamiset paremmin treeneihin mukaan, jotta saadaan koira pysymään aisoissa, heh. Sitten kaikki jäävät käskytettynä. Eka liikkeestä istuminen, todella hyvä. Sitten liikkeestä maahan, joka oli alkuun pikkasen unohduksissa, jäi kaks ekaa kertaa istumaan, muisti kumminkin kolmannella kerralla. Liikkeestä seis, hyvin. Jäävissä seuraaminen oli oikein hyvää. Loppuun tunnaria myös Nitalle. Puhtaiden kasa ja viereen vein oman. Lähti ekasta käskystä ja toi varmasti oman. Uudestaan, nyt laitoin oman kasan toiselle puolelle, ihan lähelle. Haisteli puhtaita ja siirtyi ja löysi varmasti oman, hyvä Nita. 

Treenien jälkeen ajettiin Kirsin luokse ja mentiin niitylle jossa koirat pääs leikkimään. Tunti siellä oltiin ja tosi kivasti Nita, Demi ja Nooa leikki yhdessä. 

Kotona ollaan treenattu Demin kanssa lähinnä sivulletuloja, paikallamakuuta, kaukoja ja kapulan pitoa. Kaukojen maahan-seiso vaihdot näyttää oikein kivoille, tassut pysyy hyvin paikoillaan, nami avulla jumpaten mennään. Kapulan pito on myös edistynyt aika lailla. Pitää kapulaa jo reilu 10sek ja irrottaa käskystä, eikä mulla siis enää oo niin kiire sen vapautuskäskyn kanssa koska pitää kapulaa ilman ongelmia. Nitan on lähinnä tehnyt sivulletuloja kapula suussa, metallin kanssa huomattavasti haasteellisempaa kuin puisen. Ja Nita on myös tehnyt kaukoja maahan-seiso vaihtoa. Ja peruutuksia myös.

Tänään treffattiin Kirsi ja Nooa taas, nyt tosin Puolarmaarissa illan pimetessä, joten leikkimään pääsivät koirat. tunti vierähti taas kuin siivillä ja koirilla näytti taas olevan hauskaa  Kiitos seurasta!

Huomenna sitten hakutreeneihin Mankkaalle.