Torstaina osallistuttiin ekaa kertaa hel ao:n hakuryhmään. Treenit oli Pohjois-espoossa, Pakankylässä. Paikanpäälle tuli 6, joten saatiin ihan mukavat treenit aikaseksi, mutta samalla treenit venyi n. 4h. Laji on kiva, mutta kieltämättä ryhmän koko ei mielestäni voi ainakaan olla 6 ismpi koska muuten aikaa meni hurjasti, ainakaan arkena ittelleni 4h treenit oli melko pitkät. En muista monentena Demi oli vuorossa, mutta autossa ehti odotella pari tuntia. Lämmittelin Demiä vähän ennen omaa vuoroa, neiti kävi taas ihan kierroksilla ja ääntä riitti valitettavasti. Kun sitten päästiin menemään alueelle, veti Demi ihan hulluna, se vaan kyntää eteenpäin laugh mutta kivaahan se on kun toinen on niin innokas. Meidän kaikki ukot oli laitettu keskilinjan vasemmalle puolelle, halusin ottaa kaikki samalta puoleta kun oltiin ekaa kertaa tallatulla alueella enkä halunnut niin miettiä keskilinjoja ym. Otettiin siis kolme ukkoa hajuhaulla. Demi sai hajun heti keskilinjalta ja lähti innokkaasti maalimiestä kohti, puoleesavälissä kumminkin kadotti hajun ja sitten alkoi pieni kietely ja kaartelu. Päästin Demin ihan liikaa juoksemaan ties minne. Maalmies löytyi sitten silmillä, piilo ei ollut hyvä, koska maalimiehen pystyi helposti löytämään silmillä. Demin kanssa tää on vielä tarkkaa sen takia että helposti käyttää silmiä eikä nenää ja mä kun haluan sitä nenänkäyttöä vahvistaa. Toinselle maalimiehelle tultiin melko samalla tavalla, paitsi tällä kertaa mm oli vähän paremmassa piilossa, muttei kumminkaan  kokonaan, ja Demi kirjaimellisesti törmäs mm. Vikan löysi muistaakseni ihan nenällä ja eteni suoraa mm luo. Vika mm oli myös lähempänä kuin nämä kaksi ekaa. Treenit ei siis ihan putkeen mennyt, mutta näin tällä kertaa.

Pakankylästä ajelin vielä Puolarmaariin tekemään Nitalle tokot. Otin useamman liikkeen putkeen ilman välipalkkoja. Aloitin seuraamisella, joka muuten hyvä mutta hidas osuus oli huono. Hitaassa oli vähän niinku päiväkävelyllä, pysy oikeassa kohtaan, mutta katsekontakti oli kadoksissa. Sitten liikkeestä istuminen joka oli hyvä. Metallinouto, hyvin reippaalla laukalla molempiin suuntiin ja sitten paikallamakuu 3min piilossa. Oli hiljaa, välillä kääntli päätä kun seurasi kauempana kulkevia ihmisiä ja koiria. Tämän jälkeen palkkaa. Sitten otettiin ruutu jostain 15m, pallo oli valmiina ruudussa. Suoraan ruutuun. Sitten 3 x paikkaa ruudussa, lähetys jostain 5m paikkeilta. Eka hakeutu vasempaan reunaan ja osaksi ruudun ulkopuolelle, mutta kaks muuta toistoa saatiin hyvin keskelle. Loppuun vielä 2 x tunnari piilotettuna. Löysi molemmat hyvin.

Lauantaina olin koko päivän HAU:n kisoissa töissä. Päivä oli melko kaoottinen, mutta samalla sain tai oikeastaan jouduin tekemään mulle ihan uusia tehtäviä ja niistä selviydyttiin joten kuten. Päivä oli mukava, mutta kyllä illalla tunsi seisseensä koko päivän, sen verran tuntu jalkapohjissa. Illalla kävin vielä siskon luona leipomassa sunnuntaiksi äidille äitienpäiväkakun ja sen jälkeen kiireesti kotiinn ja Demin kanssa Puolarmetsään jossa treffattiin Kirsi ja Nooa. Junnut pitivät itsensä liikkeessä reilun tunnin jonka jälkeen mä olin sitä mieltä että haluun kotiin kun koko päivän olin ollu liikenteessä. Onneksi N oli koko päivän kotona, joten koirien ei yksin tarvinnu olla ja pääsivät ulkoilemaan sillä aikaa kun olin poissa kotoa.

Sunnuntaina taas Purinalle töihin, tosin tällä kertaa olin vain 4h töissä, kun alunperin en ollut ajatellut mennä ollenkaan. Kivaa oli edelleen ja varsinkin kun pääsi seuraamaan kolmosten ratoja. Päivällä tulin kotiin, otin koirat mukaan ja suuntasin vanhemmilleni viettämään äitienpäivää. Ulkona oli ihanan lämmin, joten hengailtiin pihalla ja syötiin hvyin. Koirat hengaili siinä mukava oikein iloisesti. Alkuillasta kävästiin vielä mummilla ja vaarilla kun sinnekkin oltiin luvattu mennä, koirat tuotiin kotiin kun en tällä kertaa niitä mukaan ajatellut ottaa. Illalla tehtiin pitkä lenkki käytiin mm. pellolla jossa Demi sitten oikein urakalla dyykkaili ojissa. Tää ojien dyykkailu on meillä kyllä ihan uutta. joskus pentuna on molemmat vahingossa ojaan mennyt, mutta nty Demi oikein hakeutuu sinne ojaan vähän väliä, eli mutainen oli koira lenkkeilyn jälkeen. Illalla tehtiin vähän tokoa. Demi teki kaukoja, aloitettiin m-s vaihdoilla jotka oli hyviä. Sitten pieni pätkä seuraamista jossa tehtiin käännöksiä oikealle ja täyskäännöksiä, hyvin. Kaukot i-m, näissä hypähti alkuun eteenpäin, tulin lähemmäs ja edelleen sama, sitten vasta tajusin että Demille olen tehnyt vähän erilaisella käsimerkillä kuin Nitalle. Vaihdoin käsimerkin ja niin ei enää hypähdellyt eteen. Tunnarin pitoa, koska viikolla huomasin Demin kovasti mälvivän tunnaria tuodessaan sitä mulle. joten nyt pelkkää tunnarin pitoa muutama toisto ja sitten niin että annoin tunnarin ja sen jälkeen tuo käskyllä pyysin sivulle. Ei enää mälvinyt tässä treenissä yes Nita puolestaan teki seuraamisen sivuaskelia oikealle, 1/6 teki väärällä tekniikalla, muut oikein, eli aika hyvällä prosentilla saatiin onnistumaan. Kaukoja m-s-m, ihan käsiavulla, haetaan nyt kovasti ja edelleen sitä oikeaa tekniikkaa ennen kuin siirrytään ottamaan etäisyyttä. Jos vaikka tällä kertaa oikeasti treenaisin tarpeeksi kauan tekniikkaa ennen kuin siirryn ottamaan vähän etäisyyttä. Liikkeestä istuminen, hyvä. Kaukot s-i, hyvin, välillä vähän siirtyi sivuttaissuunnassa.