..Purina areenalla HAU:n treeneissä. Kovasti jännitti mennä treeneihin kun ei yhtään tienny minkä tasoisia nuo muut ryhmänjäsenet ovat. Meitä tais olla 7 koirakkoa treeneissä. Ryhmä on siis kisaavien medi-maxi ryhmä, jossa osa oli siis jo 2-luokkalaisia, onneks en sitä tienny, koska muuten olisin jännittäny entistä enemmäm. Valmentajana toimivat Kaisa ja Pedu, kisaavat 3-luokassa ja ovat kouluttaneet jo pidempään. Esittelyjen jälkeen alko radan rakennus. Radalla oli tarkotus käyttää jaakotusta kaikissa kohissa missä uskals ja siinä katottiin muutenkin vähän koirakoiden tasoa. Puolet ryhmästä oli samaan aikaan keppitreenissä Kaisan kanssa. Tässä ratapiirrustus:

 

Rata: Pedu

Otin Nitan vastaan kakkosella jossa tein jaakototuksen niin että sain kääntymään 3:s esteelle, tosin ekalla yrityksellä ampas suoraan okserille. Uus ytirys ja nyt tarkemmin ohajsin yläkropalla ja nyt meni oikein, kolmoselta valssi neloselle ja siitä käskyllä eteen 5-6, jossa pituuden aikana tein toisen jaakotuksen, käänty törkeen hyvin 7:lle eikä meinannu edes mennä pahassa paikassa olleelle putkelle. A:n kontaktit oli puhtaat, ja A:lta leikkasin muurille, mutta liian myöhään koska tuli 10 väärältä puolelta, loppu putket oli makeet. Hinkattiin sit A:n jälkeistä elämää, eli teinkin valssin A:n alastulolle, jolloin tuli paremmat kontaktit ja siitä muurille josta välistäveto 10:lle, hyvin suju . Saatiin Pedulta hyvää palautetta, Nita oli kuulemma "magee" ja vauhtia oli tänään tosi paljon . Pedu kumminkin kommentoi että kontaktit ei toimi joten niille täytyy jotain tehä. Ehdotuksena sanoi että apuohjaajaa käyttäen ja valjaat päälle ja kosketusalustaa käyttäen pysäytetään kontaktille. Apuohjaajan tehtävä on hidastaa koiraa niin että pysähtyy kontaktiolle. Näitä pitäis nyt sit alkaa treenata. Muuten ei kuulemma ongelmia oikeestaan ollu, sanoi että pitäis ohjata enemmän kahella kädellä, niin toimii paremmin.

Kaisan keppitreeni meni ihan surkeesti . Oli 6 keppiä ja siinä oli tarkotus treenata keppejä nopeiks ja niin että koira suorittaa kepit itsenäisesti. Ja etäisyyttä oli tarkotus lisätä joka suuntaan. Noh, me oltiinki sit ainoot jtoka ei päässy etäisyyttä lisäämään kun Nitahan ei keppejä osaa itsenäisesti suorittaa, tai siis ei osaa mennä oikeesta kohtaan sisälle. Kaisan kommentti oli kumminkin että Nita tekee pujottelun hyvällä tekniikalla, mutta itseluottamus on huonoa. Nita on epävarma mistä kohtaan mennä sisään ja sen takia etäisyyttä ei voitu ollenkaan treenata. Sain onnkes ohjeita miten tota itsenäistä lähetystä alan rakentaa ja kuulemma jos 3 krt/vko pystyisin treenaa niin parissa kuukaudessa oppis ite hakee kepeille. Mietin että pitäis laittaa tohon pihalle 2 keppiä niin sais tota sisääntuloa treenattua.

Pedun ja Kaisan mielipide oli siis se, että suosittelee meitä jäsensihteerille joka sit lähettää mulle hakemuksen joka lähetetään hallitukselle jonka kokous on 20.10.2010. Hallitus sitten päättää pääsenkö seuraan vai en. Jos pääsen niin saan vakipaikan tohon tän päivän treeniryhmään ja siis Kaisan ja Pedun valmennukseen. Vitsi olisin kyllä niin ilonen jos sinne pääsisin. Noi oli ihan huippuja opettaa ja niillä oli tosi hyvä teoria tietämys ja luki Nitaa koirana tosi hyvin. Empä uskalla kumminkaan hihkua ennen kun saadaan jäsenyys, jos saadaan. Kaisa ja Pedu kumminkin sano että mä saan nyt käydä joka maanantai tolla tunnilla ja sit katotaan mitä hallitus päättää. Eli saan nyt 3 viikkoa käydä treeneissä ennen päätöstä.